het grote vanden broele verjaardagsontbijt

verjaardagsontbijt vanden broele

April blijkt een bijzonder vruchtbare maand te zijn, althans daar getuigen ikzelf en de overige vijf januari-jarigen op het werk van. Zes jarigen, dat loopt de spuigaten uit, zelfs hier, in het mekka van traktaties.

verjaardagsontbijt vanden broele

verjaardagsontbijt vanden broele

verjaardagsontbijt vanden broele

Vorig jaar besloten we dan maar om de koppen bij elkaar te steken en bedachten we een heus verjaardagsontbijt voor onze collega’s. Omdat dit best wel gezellig was, deden we het dit jaar nog eens over. Tradities zijn er om in ere gehouden te worden, nietwaar?
We hebben ons zelfs over één decemberjarige, die net voor de jaarwisseling de verjaardagskaarsjes mag uitblazen, ontfermd, en dus werd het zowaar een party of seven.

verjaardagsontbijt vanden broele

Vorige week donderdag was het zo ver! Vanaf 8u waren de collega’s meer dan welkom in onze keuken die we voor de gelegenheid gezellig aangekleed hadden met dank aan de lieve mensen van Fun. Die laatsten contacteerden mij eerder dit jaar met de vraag of ik even in hun assortiment aan feestgerief wou duiken zodat onze keuken partyproof konden maken.

verjaardagsontbijt vanden broele

verjaardagsontbijt vanden broele

Zo bevond ik mij op een druilerige maandagavond in het filiaal in Brugge (handig, zo dicht bij het werk) en ik moet bekennen: het aanbod is gewoonweg gigantisch. Wie een verjaardagsfeestje, voor klein én groot, heeft, kan hier echt alles vinden wat hij of zij nodig heeft.
Uiteraard had ik vooraf al wat prospectie gedaan op de webshop en even later stapte ik buiten met een leuk tafelkleed, bijhorende servetten, kaarsjes, ballonnen, een feestelijke slinger en zowaar een heliumtank.

verjaardagsontbijt vanden broele

verjaardagsontbijt vanden broele

Met behulp van de ballonnen en de nodige dosis helium stak ik een leuke diy in elkaar. Elke jarige bezorgde mij een aantal jeugdfoto’s waarmee ik aan de slag ging. Ik printte alle foto’s op formaat 7x7cm en vervolgens plakte ik die op gekleurd (stevig) papier van zo’n 8x8cm. Aan elke foto bevestigde ik vervolgens een stukje touw dat aan de ballon gehangen werd. Op die manier ‘zweefden’ we met de jarigen mooi boven het ontbijtbuffet. Het is wel belangrijk om correct te doseren met de helium anders heb je het risico dat de ballon na een halfuur wat begint te dalen. Op de doos wordt vermeld dat je 30 ballonnen kan opblazen, maar wij hadden iets grotere ballonnen dus kunnen we er zeker geen 30 mee opblazen. Onze ballonnen hadden verschillende kleuren met een satijnglans en die laatste vind ik echt heel mooi en stijlvol. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe prachtig dit moet zijn met witte en/of zwarte ballonnen. Een ruimte vol ballonnen en glittertouwtjes, dat zou nogal wat geven. Sorry, even wegdromen mag op een grijze woensdagmiddag, toch?

verjaardagsontbijt vanden broele

verjaardagsontbijt vanden broele

verjaardagsontbijt vanden broele

De collega’s vonden het alleszins meer dan geslaagd en de fotootjes zorgden voor enkel leuke momenten bij het raden wie op de foto stond.

verjaardagsontbijt vanden broele

verjaardagsontbijt vanden broele

verjaardagsontbijt vanden broele

Nogmaals bedankt aan de mensen van Fun voor de leuke samenwerking! We weten ondertussen onze weg te vinden wanneer we partymateriaal nodig hebben.

Op naar de volgende editie in januari 2017!

Wordt er bij jullie op het werk ook vaker wel dan niet getrakteerd en organiseren jullie soms dergelijke iniatieven?

5 replys to het grote vanden broele verjaardagsontbijt

 1. Zo ver drijven we het nooit maar we hebben wel een paar leuke initiatieven. Tijdens de wintermaanden maken we via een beurtrol soep. Om de twee weken na de vaste ploeg vergadering kunnen we dan genieten van een lekker warme kom soep. Ieder trakteert ook voor z’n verjaardag of bij bijzondere gebeurtenissen (meestal met dessertjes). En in de zomer doen we ook al eens dolle ingevingen. Ijsjes gaan halen in de supermarkt of pittavrijdag inlassen. Dat soort dingen! Het zorgt wel voor een leuke groepssfeer.

 2. Supermooie foto’s (maar dat ben ik van jou wel gewend)! Die zwarte letter banner, daar ben ik ook hopeloos naar op zoek, overal is hij uit stock 🙁
  Het zag er alleszins lekker en gezellig uit. Ik heb ook eens gekeken naar het partymateriaal op de website van Fun en ik verschoot ervan dat ze zoveel hebben. Ik ga zeker ook eens naar daar binnenkort!

 3. leuk idee met die foto’s! die heliumfles is dat goed hanteerbaar? Als wij verjaren op het werk trakteren we op de eerstkomende vergadering. Beetje traditie, als team zoeken we dan ook naar een geschikte attentie, het moet niet veel kosten. De “geste” telt!

  1. Ik vond die vrij makkelijk hanteerbaar, maar het is kwestie van de juiste dosering te vinden. Afhankelijk van de grootte van de ballon verschilt die wat. Wanneer je er te weinig in doet, zakt hij al na een uurtje naar beneden, wel wat jammer dus.
   Op de blog van Josefien las ik wel dat zij de ballonnen ook kunnen vullen, misschien hebben zij wel een iets krachtiger toestel.

 4. Mooie foto’s Kelly, ik kreeg direct zin om mee te vieren. Binnenkort ook party planner in bijberoep?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.