speeddating… op het werk

Zoals jullie wellicht weten, hou ik werk en privé liever gescheiden, maar af en toe maak ik hier graag een uitzondering op. Deze week schotel ik jullie twee uitzonderingen voor en omdat we toch al in de sfeer van Valentijn zitten (ik verwijs jullie graag naar de geheime aanbidder waarover ik sprak op Instagram), start ik met speeddating… op de werkvloer.

Eerst en vooral: geen idee wie het concept bedacht, daar moet ik jullie het antwoord schuldig op blijven. Wellicht iemand die volgend jaar de statistieken over echtscheidingen wil spijzen of misschien iemand die gewoonweg de banden tussen collega’s nauwer wil aanhalen. Op de nieuwjaarsreceptie afgelopen vrijdag zouden we dus speeddaten met onze collega’s. Ken je jouw collega’s dan niet, vragen jullie zich wellicht af. Ja, ik ken mijn collega’s, maar het bedrijf is net iets groter dan de uitgeverij waar ik aan de slag ben en bovendien bevinden we ons op twee verschillende locaties in het Brugse (waarvan zo’n 20% in diezelfde uitgeverij dus).

Toegegeven, wild van het idee waren we nu ook weer niet. Wanneer ik acte de présence geef op de nieuwjaarsreceptie ligt mijn focus vooral op spijs en drank. Gelukkig kon ik nog van een drankje nippen voor al dat daten, die noedels lieten echter even op zich wachten.

Vooraleer ik het goed en wel door had, bevond ik mij in een, (naar mijn bescheiden mening) overdreven romantisch aangeklede, speeddating box. Aan theelichtjes en rode lampjes geen gebrek en voor ik het wist zat ik vier minuten te babbelen met een collega die ik tot nu toe totaal niet kende. Leuk gesprek en uiteindelijk zelfs nog te kort ook. Bovendien alweer leuke contacten gelegd, inspiratie op gedaan voor het werk en nog wat bijgeleerd ook zeg! Wie had dat durven denken.

Zoals wel vaker het geval moesten we achteraf toegeven dat die speeddating onder collega’s best wel meeviel. Die echtscheidingsstatistieken van volgend jaar, daar zal ik alvast geen aandeel in hebben, het was een strictly business speeddate.

Hoe gaat het er bij jullie aan toe op de nieuwjaarsreceptie? Originele concepten of toch maar een stevig dansje placeren op de dansvloer met een glaasje bubbels bij de hand?

4 replys to speeddating… op het werk

  1. Dat is alleszins wel een interessant concept. Zo leer je eens andere mensen kennen op het werk, want op recepties blijf ik voornamelijk hangen bij mensen die ik toch al ken. Al denk ik niet dat ze bij mijn job voor zoiets zouden open staan…

  2. Wij zijn maar met 12 in Brussel, 25 in Vlaanderen. Dus dat valt allemaal goed mee. Met de 12 uit Brussel doen we een Nieuwjaarsetentje. Vaak gourmet. Allemaal gezellig en kleinschalig. Met de 25 gaan we halfweg januari op tweedaagse om te vergaderen en teambuilding te doen. Ik vind dat leuk en is tegelijkertijd ook ontspannend.

  3. tof idee! wij zijn met zo’n 600 werknemers op het werk, er zouden wel heel veel boxjes moeten gemaakt worden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.