Emma’s groeifeest – deel 1

Vorig jaar werd Emma zeven jaar. Dat betekent voor kinderen die een regulier schoolritme volgen dat ze de overstap maken naar het eerste leerjaar. Meteen ook tijd voor een eerste communie of lentefeest.
Emma gaat naar het buitengewoon onderwijs en daar zijn de klassen niet in leerjaren onderverdeeld. Kinderen worden wel zo veel mogelijk binnen dezelfde leeftijdsgroep bij elkaar gezet om de fysieke ongelijkheid te beperken. De school van Emma maakt deel uit van het katholiek onderwijs en ze krijgt elke ochtend een alternatief godsdienstmoment. Binnen de school wordt ook elke twee jaar een eerste communie georganiseerd. Dit is een dienst op maat van de kinderen.

Communie versus lentefeest = ?

De eerste september van dat bewuste schooljaar heb ik zo veel mogelijk proberen te negeren omdat die uiteraard heel confronterend was. Ik (en Steven natuurlijk ook) wilde Emma wel een feest geven. Al konden we ons niet meteen vinden in de kerkelijke dienst rond de Eerste Communie. Een lentefeest vonden we, vooral ik, dan weer helemaal haaks staan op die communie. Dankzij mijn vriendin leerde ik het concept “groeifeest” kennen. Dit sloot helemaal aan bij de manier waarop we Emma wilden vieren: ze groeit en bloeit en dat verdient een groot feest! Bijna een jaar op voorhand kon ik de locatie vastleggen, maar meer daarover in een volgende post.

Outfit(s) en foto’s

Wie communie/lentefeest/groeifeest zegt, denkt natuurlijk meteen aan de outfit en foto’s voor eventuele bedankingskaartjes. Ja, dat is nog altijd een dingetje. We konden maar één keer een groot feest geven voor Emma en dan ging ik er natuurlijk helemaal voor. Eind december had ik al een outfit in huis, maar toen vond ik iets mooier en zo had ik twee outfits (en een reserve, jawel) voor haar. Terwijl we dan toch dubbel bezig waren, organiseerde ik ook twee fotoreportages. Ik was zelf de fotograaf wat niet altijd evident is omdat ik mijn rol als fotograaf heb, maar ook die als mama.

Gelukkig had ik Steven als assistent op de eerste fotoreportage. Daarvoor huurde ik Cultuurhuis De Keizer in Lichtervelde een paar uurtjes. Op die manier hadden we ruim de tijd om foto’s te nemen verspreid over de verschillende ruimtes in het huis. Emma was best in haar sas en vooral her en daar aan het hossen. Ik deel graag een selectie foto’s van die dag in Lichtervelde.

Wat details die jullie ongetwijfeld willen weten:

Fotoreportage

Tip: klik op een foto om die groter weer te geven en zo door de galerij te navigeren.

De volgende keer neem ik jullie mee naar de tweede locatie (spoiler: mijn favoriet!). Daarna staat natuurlijk ook het feest nog op de planning.

Ik ben nu wel benieuwd naar wat jullie organiseren voor jullie kinderen en hoe belangrijk je locatie, foto’s, kledij en dergelijke vindt. Eens nieuwsgierig, altijd nieuwsgierig.

4 replys to Emma’s groeifeest – deel 1

  1. Wat een coole look heeft je dochter! Mooie foto’s. Vond ze poseren leuk? Want dat is niet altijd evident met kinderen.

  2. Wat een prachtige foto’s en outfits! Tuur kreeg een lentefeest, met een viering erbij, maar achteraf bekeken was het eigenlijk eerder een groeiviering en feest. Iets waar ik mezelf helemaal kon in vinden. Het ging er allemaal veel losser aan toe dan bij een communie en de groei en bloei van de kinderen stond echt centraal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.