365 vragen | mei

Vorig jaar zag ik een leuke blogpost passeren bij Sofie die op haar beurt de mosterd bij Irene gehaald heeft. Ik contacteerde de laatste met de vraag of ik haar rubriek eens mocht overnemen en ja, dat was helemaal ok!

Hoe werkt het nu precies? Welnu, voor elke dag van de maand moet je een vraag beantwoorden en die dan maandelijks delen op je blog. Je kan dit blijven herhalen en zo jezelf doorheen de jaren zien evolueren.

Net zoals de voorbije maanden beantwoordde ik in mei ook elke dag trouw een vraag.

1. Wat deed je vandaag?

2023: Een beetje foto’s editen, gewerkt want drukke week voor de boeg (thank god voor noise-cancelling koptelefoons) en met Emma naar de sporthappening in Zedelgem geweest: gratis springkastelen, dat moet je ons geen twee keer zeggen.

2024: Ik ben in Londen. Na een stevig ontbijt met de Uber naar de dokken gereden en daar de kabelbaan richting Greenwich genomen. Ja, een kabelbaan in Londen: het bestaat! Eens ter plaats al even de O2 verkend want daar trad vanavond Take That op. Na die verkenning de boot (maakt deel uit van Transport for London) verder naar Greenwich zelf genomen en daar Old Royal Naval College bezocht. Na dit bezoek uitgebreid gegeten en dan op het nippertje aangekomen op het concert van Take That. Zalig dagje met mijn parents!

2. Wat was het fijnste deze week?

2023: We zijn nog maar dinsdag, maar ongetwijfeld het feit dat Emma zich deze namiddag super geamuseerd heeft op de Meifoor in Brugge. Op initiatief van Stad Brugge en de foorkramers mochten kindjes met een beperking immers gratis naar de prikkelarme kermis deze namiddag. Dit deed Emma met haar school: fantastisch gewoon!

2024: Ik ontmoette mijn nichtje Juliette, het concert van Take That gisteren en het theaterstuk The Picture of Dorian Gray. Erna nog Sarah Snook (ken je uit Succession) ontmoet. Vooral veel leuke momenten met mijn ouders. Het kan slechter!

3. Welk juweel heeft het meest betekenis voor je?

2023: De ketting die ik van mijn meme geërfd heb. Ik denk dat die ongeveer 100 jaar oud is nu. Ik droeg hem voor het eerst op onze huwelijksdag, maar sinds een klein jaar draag ik hem bijna elke dag.

2024: De ketting die ik van mijn meme geërfd heb, maar ook de ringen van de meme die ik nooit heb gekend, die aan mijn mama’s kant. Ik draag ze ook elke dag.

4. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

2023: Veel te lang geleden. Bestaat deze dag überhaupt?

2024: Begin april, maar dat was noodgedwongen door mijn operatie.

5. Welk obstakel heb je pas overwonnen?

2023: Ik nam een belangrijke beslissing in verband met mijn bijberoep. De opdrachten die nu gepland staan werk ik nog af, maar daarna neem ik even (?) geen nieuwe boekingen meer aan. Het blijft te moeilijk om alle ballen in de lucht te houden.

2024: Ik denk vooral de operatie aan mijn schildklier en het wachten op de resultaten van de biopsie ervan.

6. Wat wil je morgen anders doen dan vandaag?

2023: Vandaag was een goede dag dus geen voornemens naar morgen toe.

2024: Toch nog iets gezonder eten.

7. Waar ben je het meest dankbaar voor op dit moment?

2023: Mijn ouders – we gingen vandaag bij hen eten en zo blij dat ik hen nog heb.

2024: Mijn ouders en mijn gezin.

8. Schijnt de zon?

2023: Are you kidding me? Neen dus!! Wat is dit?

2024: Neen, wel miezeren. Hoezo? Het ging toch droog zijn?

9. Waar kijk je deze maand nog naar uit?

2023: Een moeder-dochter tripje naar Parijs met mijn mama.

2024: Ik heb nog wat concertjes gepland en vriendinnentime. Ik moet ook een presentatie geven van het project dat ik het afgelopen jaar onder mijn hoede nam. Ik heb dit wel al eens gedaan voor zo veel mensen, maar het zijn er allemaal die ik niet ken, toch een stresske nu dus ik kijk uit naar het moment dat ik er vanaf ben.

10. Wat drink je vaak tegenwoordig?

2023: Een negroni.

2024: Water, koffie en in het weekend/op feestdagen een negroni of Paix Dieu.

11. Wat kun je uren doen zonder het beu te raken?

2023: Slapen.

2024: In een stad ronddwalen en eten.

12. Wat doe je vaak zonder bij na te denken?

2023: Beslissen om iets te doen of ergens naartoe te gaan en dan beklaag ik me de drukke agenda achteraf.

2024: “Ja” zeggen, maar ook minder vaak. Gelukkig maar.

13. Wat mis je het meest aan kind zijn?

2023: Het onbezorgd zijn, maar dan echt kind-kind. Nog voor de lagere school dus.

2024: Het onbezorgde uit mijn vroege kindertijd.

14. Wanneer was je voor het laatst ziek?

2023: In maart: toen had ik voor de tweede keer corona.

2024: Ik denk vorig jaar in maart echt ziek van corona.

15. Wat is je stopwoord?

2023: Euh?

2024: Euh?!

16. Maak je je ergens zorgen om momenteel?

2023: Ja, eigenlijk wel: op alle vlakken.

2024: Ik maak mij altijd zorgen om iets. Geen leven zonder zorgen hier.

17. Wat vind je een irritante eigenschap bij andere mensen?

2023: Heb je een paar uur of dagen of weken? Ik kan me aan zo veel ergeren. Zo veel dat ik uiteraard nu op weinig kan komen. Arrogante mensen heb ik een bloedhekel aan of mensen die voor mijn neus de baan oprijden. Of van die mensen die klagen, klagen, klagen alsof het hun beroep is.

2024: Mensen die niet oprecht zijn.

18. Wat zijn mooie dingen de laatste tijd?

2023: Vandaag is een mindere dag – ik zie geen mooie dingen.

2024: Emma die groeit en helemaal openbloeit.

19. Vertrouw je snel mensen?

2023: Totaal niet. Ik ben heel behoedzaam en zelfs wantrouwig.

2024: Haha, helemaal niet. Ik ben zo wantrouwig.

20. Wat zijn je favoriete televisieprogramma’s nu?

2023: Ik keek net de laatste aflevering van The Last of Us en dit was subliem. Uiteraard mag Succession niet ontbreken: is het al maandagavond?

2024: Bridgerton!

21. Wie of wat bederft je humeur altijd?

2023: Ambetante mensen! Er zijn er helaas veel te veel!

2024: Heb je een paar dagen?!

22. Wanneer bakte je voor het laatst iets en wat?

2023: Amai, het is al twee weken geleden dat ik iets bakte (niet mijn gewoonte). Ik maakte toen de ricotta cheesecake uit het nieuwste boek van Alison Roman. Zot lekker!!

2024: Afgelopen weekend. Uit het boek van godin Alison Roman uiteraard.

23. Ben je ergens onzeker over?

2023: Over zoveel dingen. Ik heb ook vaak last van imposter syndrome. Ik denk dat ik nooit zeker over iets zal zijn, behalve het moederschap.

2024: Over veel dingen, maar ook steeds minder. A little comes a long way.

24. Waar ben je niet goed in?

2023: Balsporten. Alles met wiskunde, chemie, fysica. Parkeren.

2024: Veel but I don’t care of dat probeer ik toch.

25. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

2023: Dinsdag.

2024: Vorige maand, van geluk.

26. Is het gelukt om al je verplichtingen te doen vandaag?

2023: Het is 5u13. Tot nu toe wel, haha.

2024: Het is 11u11, maar een valse start. Ik laat Steven naar de bakker gaan want zal er zelf niet op tijd geraken.

27. Met wie bracht je vandaag het meeste tijd door?

2023: Met mijn mama: we waren twee dagen in Parijs.

2024: Met mijn gezin en mijn collega’s, werkendag it is!

28. Hoeveel uur werk je?

2023: 8u per dag.

2024: 36 uur per week (90%).

29. Wat ruik je het liefst?

2023: De vacht van mijn konijnen. Ik mis ze.

2024: Vers gemaaid gras is één van mijn favoriete geuren.

30. Wat wil je graag in huis veranderen?

2023: Een andere keuken, de living schilderen, zwarte brede latten in plaats van de Amerikaanse gordijnen. Als ik nog zotter doe: de haard weg en parket of iets soortgelijk in de living. Oh, en een nieuwe badkamer. Is een huis ooit afgewerkt?

2024: Nog steeds hetzelfde als vorig jaar. Op korte termijn wel schilderen van de living. Maar wat is kort natuurlijk?

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

2023: De mooiste herinneringen.

2024: Mooie dagen.

Header foto door Liubov Gotovtseva.

2 replys to 365 vragen | mei

  1. Leuk, die trip naar Londen en het concert van Take That! Ik had geen idee dat je met een kabelbaan in Greenwich kon komen! Wij hebben indertijd lang op de metro gezeten ;-).

  2. “Ik maak mij altijd zorgen om iets” – die kwam even binnen, ik kon hem zelf geschreven hebben.
    Zo fijn dat je met je ouders naar Take That ging!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.