hoe wij de zwangerschap aankondigden

Nog voor ik een (ongeveer) positieve zwangerschapstest in mijn handen had, was ik al aan het brainstormen hoe ik die eventuele zwangerschap zou aankondigen. Met de nodige vrees dat ik het lot op dat moment aan het tarten was, dat wel.

Nu, ik ben, zonder pretentieus te klinken, iemand die best wel creatief is en een simpele ‘hé, wij verwachten een kindje’ zou voor mij niet voldoende zijn.

aankondiging zwangerschap

We schrijven herfst 2015 wanneer ik op het werk een plastic zak met een twintigtal viewmasters vind. Ik denk wel dat we die allemaal nog herinneren uit onze kindertijd, niet? Ik nam er een tweetal mee voor het geval ik die ooit kon gebruiken voor een project.
Kort voor ik ontdekte dat ik zwanger was, kwam ik op het idee om een potentiële zwangerschap op deze manier aan te kondigen (volgens mij hebben die zwangerschapshormonen gewoonweg een instant werking).

aankondiging zwangerschap
aankondiging zwangerschap

Na de positieve zwangerschapstest begin december ging ik meteen op zoek naar hoe ik zo’n diaschijf zou kunnen maken. Al gauw bleek dat zelf maken geen optie was, maar ik vond wel een Amerikaans bedrijf, Image 3D, waar je je foto’s kon opladen en zij deden de rest.
Werkelijk alles sloot in die periode naadloos bij elkaar aan. Op vrijdagavond het bloedonderzoek, op zaterdag bevestiging van voorgaande onderzoek en op zondag foto’s nemen en de diaschijf bestellen want die wilden we absoluut voor Kerst in huis hebben.

aankondiging zwangerschap
aankondiging zwangerschap

Dankzij de snelle service (én de gepeperde rekening voor het supersnel leveren) hadden we die aan het eind van de week al in huis.
Iedereen die de zwangerschap op deze manier aangekondigd kreeg, was alleszins laaiend enthousiast en ook wij zijn er nog steeds heel content mee. We hadden er een foto van ons huwelijk in gestopt, een foto van de positieve zwangerschapstest, een selfie van ons met de konijnen en Akira op de dag dat we met zekerheid wisten dat ik zwanger was en een foto van elk van ons met een krijtbordje. Dit laatste gebruiken we ook nu nog elke week om het aantal weken zwangerschap op foto vast te leggen.
Voor wie het interesseert: de foto’s met de bordjes werden genomen in het Roue de Paris op de Kerstmarkt in Gent. De mensen in het bakje boven ons vonden het alleszins heel grappig en al een geluk dat er zich niemand in het bakje bevond die ons kent.

aankondiging zwangerschap
aankondiging zwangerschap

Omdat we natuurlijk niet iedereen persoonlijk te zien gekregen hebben en we absoluut wilden vermijden dat die mensen het nieuws via sociale media of andere personen moesten vernemen, heb ik nog vlug een mini website in elkaar geknutseld. Een wijze docent vertelde me ooit dat het geen zin heeft om zaken te ontwikkelen die toch al bestaan en dus ging ik op zoek naar wat code om een website te maken die wat weg heeft van een viewmaster. Na heel wat zoeken, vond ik die ook en hier kan je het resultaat bekijken. Zo zien jullie meteen eens alle foto’s die we gebruikt hebben in onze viewmaster.

aankondiging zwangerschap
aankondiging zwangerschap

Ik vond het eigenlijk best wel leuk om hier mee bezig te zijn en herhaalde het hele proces voor het geboortekaartje en de doopsuiker (ja, nu al). Het resultaat daarvan krijgen jullie echter pas in augustus te zien. Nog even geduld dus!

34 replys to hoe wij de zwangerschap aankondigden

 1. Waaauuw, zo tof gedaan! Zelfs voor jullie ukkie zal dat later kweetniehoe leuk zijn om te zien hoe jullie zijn of haar komst aangekondigd hebben! Lieve groet, Els

 2. Heel origineel, en echt iets dat past bij jullie!
  Ik ben al heel benieuwd naar het geboortekaartje en alles wat erbij hoort, dat zal ook dik in orde zijn!
  Zelf ben ik ook al volop ideetjes aan het opdoen. Ik krijg carte blanche van mijn man voor zowel de kamer als de ‘doopsuikers’. Yay!

 3. Hihi, zo leuk!!! Ik had ook niet anders van je verwacht 😉
  Leuke foto’s ook! Benieuwd naar alles wat nog moet komen, en de baby en schattige foto’s die daarop zullen volgen natuurlijk 😉 xx

 4. Super origineel! Ik had vroeger ook zo’n viewmaster… van Michael Jackson! haha 🙂 Ik ben nu al benieuwd naar het geboortekaartje!

  PS: we moeten zeker gauw nog eens afspreken, terwijl je nog zwanger bent!! xoxo

 5. Wat superleuk zeg, echt creatief! Wel veel werk om te maken lijkt me. Nou ben ik wel heel nieuwsgierig naar het resultaat van de andere 🙂 Even geduld dus nog… Voor nu een fijne zwangerschap gewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.