cafe zoetrope

cafe zoetrope

Vooraleer wij op reis vertrekken (of zelfs nog maar op daguitstap), snor ik altijd enkele leuke adresjes op om iets te eten of te drinken. Ja, ik beken: ik ben een bourgondiër en (lekker) eten maakt voor mij deel uit van de reiservaring.
Ik kan je zo een aantal gerechten geven waar ik de beste herinneringen aan heb en ze hangen bijna allemaal aan een bepaalde locatie vast.

cafe zoetrope
cafe zoetrope

Niet lang voor we vertrokken naar San Francisco had ik in een reisprogramma iets opgevangen over Cafe Zoetrope waarvan de eigenaar niemand minder dan Francis Ford Coppola is, de beroemde filmregisseur. Uiteraard wou ik wel één van hun bekende gerechten, de spaghetti & meatballs, proeven en op onze laatste avond trokken we dus naar dit restaurant.

cafe zoetrope
cafe zoetrope

Het restaurant is gelegen in het Sentinel-gebouw en doet wat denken aan het Flatiron gebouw in New York. Het werd begin jaren 1970 door Coppola gekocht die er de kantoren van zijn filmstudio American Zoetrope vestigde.
Op de benedenverdieping huist het restaurant met diezelfde naam waar je ook de gelegenheid hebt om de wijn van het domein van Coppola aan te kopen. In het restaurant dus heel veel flessen wijn, waaronder enkele dure flessen, en ook heel veel herinneringen aan het werk van Coppola. Ik heb stiekem toch een foto genomen van een aantal foto’s die de muur sieren want dat vond ik nu wel één van de charmes aan het gebouw.

cafe zoetrope
cafe zoetrope

De spaghetti & meatballs was voortreffelijk, maar het is vooral de wijn die me bijgebleven is. Jammer dat we nog maar aan het begin van onze reis waren anders had ik zeker een fles (of twee) gekocht.

cafe zoetrope
cafe zoetrope

Als je in San Francisco bent, is het alleszins een aanrader voor een etentje. Gewoon al omwille van het interieur en de geschiedenis die het gebouw met zich mee draagt.

10 replys to cafe zoetrope

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.