snack tag

Ik weet het: de feestdagen zijn nog niet goed en wel voorbij of ik heb het hier al over eten. Tja, ik hou van eten. Echt. Soms haat ik het ook: niet de daad (van het eten), maar de gevolgen achteraf. Mocht iemand de definitie van een emo-eter zoeken dan komen ze wellicht bij mij terecht. Vandaag is het grote liefde in de haat-liefde verhouding die ik met eten heb: een uitstekende gelegenheid om even een tag bij Renilde te ‘stelen’: de snack tag.

snack tag

Ze gaf dan wel de fakkel niet aan mij door, ik kopieer gewoon haar snack tag want die is mij op het lijf geschreven. Credit where credit is due: de lijst werd bedacht door Merel van Lotus Writings en ik vond hem dus op de blog van Renilde. Ik kom goed overeen met die laatste en op snackgebied is dat duidelijk niet anders.

snack tag

 

Wat is je favoriete fastfood restaurant?

Ik dacht eerst aan Shake Shack in Londen (in New York was de rij te lang), maar eigenlijk heb ik mijn hart verloren aan In-N-Out Burger. Ik probeer er zo weinig mogelijk aan te denken: Shake Shack is nog op een eenvoudige manier te bereiken (iemand een retourtje Londen cadeau voor mijn verjaardag?), met In-N-Out is dat een ander paar mouwen. Bij die laatste was het allemaal zo lekker: de frietjes, de burgers, hun speciale saus, zelfs de milkshakes waren overheerlijk (of misschien lag dat aan de bijna 40 graden, who can tell?). Serieus, ben je ooit in Cali, ga erheen!
In onze contreien stap ik wel eens (één keer om de zoveel jaar dus) een Burger King binnen op weg naar de Alpen (er is er ééntje langs de autosnelweg in Reims), bij MacDo en Quick zie je mij zelden tot nooit. Ook Pizza Hut is niet aan mij besteed.

snack tag

 

Zoete of zoute popcorn?

Zoet en zout van Propercorn. In alle andere gevallen: zoet, zoeter, zoetst (en liefst nog een beetje lauw)!

 

Wat is je favoriete ijsje?

Ik ben niet zo’n ijsjesfanaat. Ik eet het wel, maar ik snak (pun intended) er niet achter, snap je? Als ik dan toch aan ijsjes denk: Baileys ijs en aardbeisorbet van Hoeve-Ijs Z in Zedelgem en Ferrero-ijs bij Gelateria Da Vinci in Brugge.

 

snack tag

 

Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit gehad hebt.

Mij doe je niet meteen plezier met een taart, tenzij we het hebben over aardbeientaart of iets dat zelf gemaakt wordt (door mezelf, mijn mama of iemand die ik ken). Mijn ouders weten dat ze mij geen lame fruittaart of dergelijke moeten serveren, ik ga enkel voor de aardbeientaart. De lekkerste at ik bij mijn schoonouders, ik moet dringend eens polsen van welke bakker ze komen.
Maar de allerbeste taart? De taart die ik zelf gebakken heb voor de verjaardag van Emma met een dikke, vette laag frosting, die was hemels. Ik denk ook aan de taart die de zus van collega Robert maakte ter gelegenheid van zijn verjaardag. Een taart die mij KO kreeg. Ik deed er een voormiddag over om een spiesje op te eten, maar ze was zo goed. Achja, eerlijk is eerlijk: dat was echt wel de beste taart ooit! Ik was heel blij toen ik deze week las dat hij na een jaartje interim vast bij ons in dienst is. Zijn verjaardag is pas in oktober, dus ik hoop dat hij nu ter gelegenheid van zijn vast contract ook eens trakteert (hint).

 

Take-away of zelf iets te snacken maken?

Wanneer ik zelf kook, is het vrij gezond met verse groentjes en alles erop en eraan. Zondigen doe ik all the way en dat zijn dan frietjes, diepvriespizza (kijk, ik vind die van Dr Oetker écht lekker) of Chinees. Uiteraard gaat mijn voorkeur naar frietjes: bestaat er iets beter dan frietjes van de frituur? No, don’t think so!

 

snack tag

 

Ga je voor een kaasplankje of een schaaltje M&M’s?

Moeilijk. Ik ben zowel fan van zoet als zout. Had de vraag chips of chocolade geweest, ging ik zeker en vast voor de chips. Chips are my middle name. Op dit eigenste moment zou ik voor de M&M’s gaan, maar het had evengoed het kaasplankje kunnen zijn.

 

Wat is je favoriete tussendoortje?

Een stukje zelfgemaakte cake of taart, maar dat varieert geweldig. Ook een Twix of suikerwafel kunnen mij bekoren. Mmmmm…

 

snack tag

 

Warme of koude appeltaart?

Warm met een bolletje ijs en slagroom. Als je iets doet, doe je het beter goed, denk ik dan… Alhoewel ik eigenlijk liefst van een no-nonsense pannenkoek of wafel hou!

 

snack tag

 

Wat bestel je het liefst op een terrasje?

Een glaasje witte wijn. Indien ik met de wagen ben: een cola of een plat water (of een Crodino als ze dat hebben).

 

Welke snack ligt er naast je frietjes?

Snacks bedoel je? Meestal een loempia en een kleine saté of een ragoezi. Soms deel ik ook bitterballen met mijn husband. Wij gaan niet vaak naar de frituur, maar ik laat me wel helemaal gaan en ik probeer mij daar niet over te schamen (en ja, ik krijg dat allemaal op). Een burger eet ik zelden of nooit, tenzij we het over Shake Shack en In-N-Out hebben dus.

 

snack tag

 

Wat is je favoriete chipssmaak?

Lay’s Oven Baked Paprika. Ik eet met gemak een zak (ik kan er zelfs twee eten). Leuk weetje: tijdens mijn zwangerschap moest ik niks van chips hebben. Helaas heb ik die degout er samen met de baby uit geperst.

 

Ik heb geen fakkel, dus ik geef ook geen fakkel door, maar neem gerust deze tag over op je eigen blog! Ik ben niet verantwoordelijk voor mogelijke hongeraanvallen!

Snacken jullie graag en hou je het dan gezond (ik denk maar aan een wortel of komkommer) of vergezellen jullie mij met een zak chips?

3 replys to snack tag

  1. Shake Shack vond ik verschrikkelijk 🙁 mij zien ze er helemaal niet meer terug. Qua ijsjes staan beide plaatsen in mijn top 3, maar een pot Ben&Jerry krijg ik ook met gemak op.

    1. Oei, slechte ervaring? Ben & Jerry eet ik dus zelden of nooit, hé, ik grijp altijd terug naar andere merken!

  2. In-n-Out is zalig, op onze eerste avond in Cali direct naar daar 😉
    Leuk om lezen, misschien neem ik hem wel eens over!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.