life on sneakers – boekvoorstelling

life on sneakers

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover! De boekvoorstelling van Life On Sneakers, een boek waar ik al heel lang naar uitkeek.

In dit boek vertelt blogster Evi van Rue NØ haar verhaal. Niet zomaar een verhaal, neen, een pakkend verhaal waar je bij momenten heel stil van wordt.

Voor wie haar verhaal nog niet kent: ooit was Evi een ambitieuze jonge vrouw met een leuke job en alle voordelen die daar bij horen. Ze ging gezwind door het leven op de high heels waar ik zelf maar al te graag op vertoef. We schrijven juli 2013 wanneer Evi plots zwaar ziek wordt. Ze moet noodgedwongen afscheid nemen van haar carrière en leven zoals ze het op dat moment gewoon is, maar ze komt terug en hoe. Ze vindt haar Plan B en geeft haar toekomst een nieuwe invulling.

life on sneakers
life on sneakers
life on sneakers

Een boekvoorstelling vertaalt zich meestal in een (laat ons eerlijk zijn: saaie) lezing met een hapje en een drankje. Dit vond Evi helemaal niet bij haar passen en dus werkte ze een bijzonder mooi en pakkend concept uit.

In haar tweede thuis, ARCK B&B in Tielrode, nam ze ons mee doorheen de vijf hoofdstukken van haar boek, van Onmacht en Verdriet over Hoop en Aanvaarding tot uiteindelijk Dankbaarheid. Elke kamer werd ingericht in lijn met één van deze thema’s. Omringd door mooie beelden van Elke, maar ook door leuke portretten van Evi met haar dochter Lola baande je je een weg doorheen haar verhaal. Toegegeven, niemand bleef hier onbewogen bij, zeker wanneer op de achtergrond passages uit het boek voorgelezen werden.

Op het einde van het verhaal stond Evi zelf ons op te wachten voor een knuffel en een korte babbel. Wat mij opviel aan haar? Wat een knappe en sterke vrouw. Zoveel meegemaakt, maar toch elke keer opnieuw de moed terugvinden en dat nog eens uitstralen ook. Zo dapper, al die levenslust. Tonnen respect heb ik voor deze dame.
Ze wist ons te vertellen dat ze echt ontroerd was door de vele reacties op het boek, dat ze dit nooit had durven dromen.

life on sneakers
life on sneakers

Haar verhaal is dan ook heel herkenbaar, niet enkel voor lotgenoten, maar ook wijzelf kunnen hier iets uit leren. Zowel de boekvoorstelling als het boek zijn voor mij inspirerend en zetten me ook aan het denken.
Ik ben me er bewust van dat ik helemaal niet mag klagen: ik heb een leuke job, een fijne thuis en doe zoveel dingen die ik allemaal graag doe. Vaak gebeurt het dat ik te veel hooi op mijn vork neem. Ik wil het dan ook allemaal doen en beleven.
Als ik dan even stil sta bij Evi haar verhaal kan ik niet anders dan me afvragen of ook ik een Plan B heb en wat dat inhoudt.
Maar al te vaak nemen we de dingen voor wat ze zijn en vinden we ons leventje vanzelfsprekend, maar dat is het helemaal niet.

life on sneakers
life on sneakers
life on sneakers

Life on Sneakers werd uitgegeven bij Manteau en is verkrijgbaar via de webshop van Evi’s blog Rue NØ. Ik kan iedereen het boek aanraden: vrij lichte lectuur is het natuurlijk niet, maar het zet je aan het denken en af en toe mag dat wel eens.
Bovendien staat het boek vol met inspirerende quotes waarvan ik er ééntje mee naar huis nam: Evi lanceerde samen met het boek ook een selectie koffie -en theemokken!
Onze keukenkasten staan ondertussen vol met mokken (ik ben een echte mokaholic) dus heb ik deze een mooie plaats op mijn bureau gegeven. Op die manier word ik er dagelijks aan herinnerd hoe de kleine dingen in het leven net die dingen zijn waarvan je achteraf beseft dat ze pas groots waren.

life on sneakers
life on sneakers

Dankjewel, lieve Evi (en de mensen van Marnix & Ally) voor de uitnodiging, mijn West-Vlaamse partner in crime Josefien voor het leuke gezelschap richting Tielrode en collega bloggers Annelies, Eliza, Els, Ines, Lies, Liesbeth, Lori, Marjolein, Sylvie en Virginie voor de fijne babbels. Ik heb er ontzettend van genoten!

life on sneakers

Kennen jullie het verhaal van Evi en zijn jullie van plan het boek te lezen?

(coverbeeld via Marnix & Ally)

3 replys to life on sneakers – boekvoorstelling

  1. De blog van Evi volg ik al een hele tijd, omdat ik ook een beetje herkenbaarheid vond in haar verhaal.
    Binnenkort schaf ik haar boek ook zeker aan!

  2. Ik ken het verhaal van Evi niet maar ik heb al zoveel over het boek gelezen intussen dat ik echt wel benieuwd ben.

  3. Pingback: as we speak #1 -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.