‘a day in the life of’ – deel 1

Het werd hoog tijd om jullie nog eens te laten proeven van mijn fotografiewerk en om alvast de toon te zetten voor de volgende blogpost introduceer ik jullie hierbij A day in the life of. Deze portretreeks bestaat eruit dat ik minimum een halve dag het doen en laten van een gezin mee volg en vast leg op beeld. Hier en daar zal er wel wat geposeerd worden, maar de bedoeling is om het hier allemaal zo natuurlijk mogelijk te houden.

'a day in the life of' - deel 1

Het moet ergens aan het begin van de zomer van 2015 geweest zijn dat ik een mailtje in mijn inbox vond van collega blogger Stephanie Duval. Stephanie en ik: we go way back. Wanneer ik way back zeg, dan bedoel ik ook echt way back: dit dateert van onze eerste stappen in blogland (we schrijven ergens begin jaren 2000 denk ik).

'a day in the life of' - deel 1

Zoals jullie allemaal wel weten, werd Stephanie in maart vorig jaar mama van Juliet. Nu ik zelf zwanger ben, kan ik het me maar al te goed voorstellen: als mama wil je gewoon elk moment kunnen vastleggen en dat gevoel had Stephanie ook. Ze wou graag een ‘vertrouwd’ gezicht hiervoor inschakelen en kwam zo bij mij terecht. Ik zag zo’n samenwerking helemaal zitten en stapte eind augustus het vliegtuig op, richting Genève.

'a day in the life of' - deel 1

Stephanie wachtte mij, samen met Juliet, op aan de luchthaven en van daaruit zetten we koers naar het pittoreske Begnins, de thuishaven van Stephanie, haar man Matthias en dochter Juliet.
Ik zou er meteen willen wonen, het is dan ook helemaal mijn ding (en dat van mijn man). Het weer was bovendien zalig en na de belangrijkste spullen uitgepakt te hebben, ging ik meteen aan de slag.

'a day in the life of' - deel 1

Zoals je in de beelden kan zien, bestaan ze uit een mix van dagelijkse taferelen aangevuld met ietwat meer ‘geposeerde’ foto’s, wel altijd met het doel om alles zo natuurlijk mogelijk te houden.

'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1

Ondertussen was Matthias al bezig met de voorbereidingen voor het diner ‘s avonds. Stephanie heeft met hem een ware kok in huis!

'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1

Mijn favoriete tijdstip van de dag is nog steeds de late namiddag, kort voor zonsondergang. Het licht is zacht en flatteert altijd. Hadden we maar elke dag zo’n weer.

'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1

Ik zei toch al dat ik hier zo zou kunnen wonen?

'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1

Nadat Juliet richting dromenland vertrokken was, mocht ik mee aan tafel schuiven bij Stephanie en Matthias. De cocktail van het huis zette meteen de toon, wat mij er doet aan denken dat ik toch nog eens dat recept zal moeten ontfutselen. Daarna was het genieten van het lekkere eten en een goede nachtrust om ook de volgende dag nog even hun leven op beeld vast te leggen.

'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1
'a day in the life of' - deel 1

Zo’n ‘A Day in the Life Of’ reportage vind ik echt wel één van de leukere dingen om doen. Het geeft je als fotograaf ook een zekere vrijheid en ik hou er nu eenmaal ook van om spontane beelden vast te leggen.
Ik kijk dus al uit naar de volgende keer dat ik zo’n dag(deel) in het leven van een gezin mag meevolgen!

13 replys to ‘a day in the life of’ – deel 1

  1. Mooie foto’s! Ik zag er een paar maanden geleden al enkele van op Stephanier haar blog. Interessant concept ook, om natuurlijkere foto’s te krijgen.

  2. Zo’n prachtige foto’s alweer! En inderdaad, dat licht is geweldig…
    Foto’s om te koesteren!

  3. OMG…zo’n mooie foto’s! Zo’n prachtige spontane beelden zijn van onschatbare waarde vind ik. Je hebt overduidelijk talent, hoor! Lieve groet, Els

  4. Wat een tof idee is dit! Het lijkt me meer dan leuk om zo eens een dagje mee te kunnen kijken (en stiekem ook heel leuk om zulke foto’s van je gezin te krijgen, wauw!).

    1. Ja, het was een hele fijne ervaring. Ik heb deze ook meegenomen in mijn prijsoffertes voor 2016 omdat het ook voor mij als fotograaf gewoon leuk om doen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.