l’altiport à l’alpe-d’huez

l'Altiport à l'Alpe-d'Huez

De afgelopen maanden trokken diverse vrienden al richting één of ander ski-oord en daar zal ook de komende tijd niet veel aan veranderen. Wij hebben tot nu toe louter in de zomer de pracht van de bergen mogen ervaren, maar eens onze baby oud genoeg is, vertrekken we ongetwijfeld op skivakantie. We willen hem of haar het avontuur op de latten immers niet ontzeggen. Ikzelf kan me dan botvieren met het nemen van honderden foto’s.

Wat we ongetwijfeld ook zullen doen: lekker gaan eten. Ik hou van de keuken in de Alpen: de kazen, de charcuterie, het kan mij allemaal bekoren. Het zal jullie dan ook niet verwonderen dat één van mijn favoriete restaurants zich in Alpe-d’Huez bevindt: het restaurant van l’Altiport à l’Alpe-d’Huez. Zoals de naam al doet vermoeden: de chalet waar het restaurant in gevestigd is, ligt pal aan de luchthaven van Alpe-d’Huez.

l'Altiport à l'Alpe-d'Huez

We ontdekten dit adresje tijdens ons eerste reis naar Alpe-d’Huez, nu vijf jaar geleden. Ik at er zulke lekkere Sint-Jacobsvruchten dat ik nu nog steeds met heimwee aan dit gerecht moet terugdenken.
Tijdens onze meest recente trip naar het zonnige ski-oord stapelden de bezoekjes zich dan ook op. Deze keer probeerden we ook hun kaasfondue: overheerlijk. Zo heerlijk trouwens dat ik vergeten ben om er een foto van te nemen.

l'Altiport à l'Alpe-d'Huez
l'Altiport à l'Alpe-d'Huez

Naast het eten is ook het onthaal er ontzettend chaleureux, zoals de Fransen dat zo mooi kunnen zeggen (nog mensen met een voorliefde voor de Franse taal in de zaal?). Het is er elke keer opnieuw thuiskomen en ik zou mij op dit moment maar al te graag op hun zonnig terras zetten, graag met fijn gezelschap en een goed glas witte wijn. Zalig gewoon!

l'Altiport à l'Alpe-d'Huez
l'Altiport à l'Alpe-d'Huez
l'Altiport à l'Alpe-d'Huez

Voorlopig moeten jullie het dus wel stellen met zomerse foto’s van dit restaurant, maar ook in de winter zijn ze open. De winter is en blijft immers het hoogseizoen voor deze bestemming.
Wie richting Franse Alpen trekt, kan ik dit adresje alleen maar aanraden. Vergeet trouwens de génépi aan het eind van de maaltijd niet: de lokale likeur kan mij altijd bekoren en zal je in de wintermaanden zeker kunnen opwarmen.

l'Altiport à l'Alpe-d'Huez

4 replys to l’altiport à l’alpe-d’huez

 1. K wou dat ‘k vloeiend Frans kon spreken zodat mijn kinderen er ook vlotjes mee weg zouden zijn.
  Mijn accent zit al goed, en het spreken gaat behoorlijk.. Maar toch zeker niet voldoende om de kids tweetalig op te voeden.

  Ik schrijf je resto’tje op ons verlanglijstje voor een zomerse uitstap!

 2. Wat een mooie foto’s!
  Zeker een wintervakantie plannen als de baby oud genoeg is. Het is zo leuk voor een kind!

 3. Klinkt in elk geval goed en ziet er ook heerlijk uit. De kans is alleen klein dat ik daar in de sneeuw zal staan, geef mij maar de julimaand. Met koers op de prachtige berg! 😉

 4. Oh, dat ziet er heerlijk uit!
  Het is trouwens mede dankzij jouw zomerse bergblogposts dat we deze zomer hoogstwaarschijnlijk ook een aantal dagen zullen stoppen in Oostenrijk. Het zijn dan wel de Franse alpen niet, maar toch ook wel bergen natuurlijk ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.