franzgustav

franz gustav

Waar ik als tiener ooit een bloedhekel aan had, is tegenwoordig mijn favoriete maaltijd van de dag: het ontbijt. In het verlengde van ontbijten, ligt brunchen, zo mogelijk nog meer mijn ding. Ik doe dan ook niets liever dan de nieuwste brunchplekjes ontdekken of dat nu in eigen land is of (ver) daarbuiten.
Iemand die ook niet vies is van een brunch meer of minder is Josefien. We spreken regelmatig ook eens in real life af om wat bij te praten en waar kan dat beter dan op een heerlijk brunchadresje?
Vorig weekend vond je ons dan ook terug bij FranzGustav in Gent waar we genoten van een overheerlijke brunch, we verloren zelfs de tijd helemaal uit het oog!

franz gustav
franz gustav

Begin dit jaar opende deze gezellige plek in de Ham in Gent. Je kan er terecht voor een ontbijt of brunch, maar ook voor lunch en gebak. Uiteraard ontbreekt ook een kopje koffie of thee niet op de kaart! Je kan hier trouwens de hele dag door brunchen. Ideaal voor feestvarkens dus. Ik ben dat nooit geweest en zal dat ook nooit worden, dus mij trof je afgelopen zaterdag op een brunchwaardig uur bij FranzGustav.

franz gustav
franz gustav

Ik ben een grote eter, maar besloot (net als Josefien trouwens) om voor de mini brunch (€ 15) te gaan. Al een geluk dat ik het daar bij gehouden heb, want met een glaasje vers geperst fruitsap, lekkere granola met yoghurt, een eitje en broodmandje met zoet en hartig beleg had ik meer dan voldoende gegeten.
Bovendien vond ik het heel aangenaam dat niet alles samen op tafel kwam. Zo konden we eerst rustig onze granola verorberen met een glaasje fruitsap en volgden de warme drankjes pas bij het broodmandje. Ideaal voor mij want meestal eindig ik door het overaanbod op tafel ofwel met een koud eitje ofwel een koude kop koffie en laat ik dit nu net iets minder aangenaam vinden.

franz gustav

De zaak is trouwens heel fijn aangekleed: niet te veel tierlantijntjes, grote ramen (veel licht dus) en hippe schoolstoeltjes. Ook op de details wordt gelet zoals je kan zien in één van de eerdere foto’s. Altijd leuk om op deze manier verwelkomd te worden.
De eigenaar van deze zaak is trouwens niemand minder dan voormalig sp.a-parlementslid Jan Roegiers. De naam van de zaak, FranzGustav, is trouwens een knipoog naar zijn tweede en derde naam: Françoise en Gustaaf en vormt daarmee een eerbetoon aan zijn meter en peter. Daarnaast is er ook de link met Berlijn waar je wel op elke hoek van de straat een leuk brunchadresje kan vinden.

FranzGustav ligt niet pal in het centrum van Gent, maar is wel vlot bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Wie een leuk brunchadresje zoekt met een subtiel locals-gehalte, is hier aan het juiste adres!

7 replys to franzgustav

  1. Amai dit ziet er echt héél goed uit, dit adresje ga ik zeker binnenkort moeten bekijken 😉

    1. Die van jou vond ik nochtans ook goed, hoor! Ik zeg altijd: ‘t is niet de camera die de foto maakt, maar de fotograaf. Met die gedachte in het achterhoofd weet je dat je ook met een smartphone prachtige foto’s kan maken! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.