365 vragen | juni

Eerder dit jaar zag ik een leuke blogpost passeren bij Sofie die op haar beurt de mosterd bij Irene gehaald heeft. Ik contacteerde de laatste met de vraag of ik haar rubriek eens mocht overnemen en ja, dat was helemaal ok!

Hoe werkt het nu precies? Welnu, voor elke dag van de maand moet je een vraag beantwoorden en die dan maandelijks delen op je blog. Je kan dit blijven herhalen en zo jezelf doorheen de jaren zien evolueren.

Ik nam ze in juni over, juli sla ik alvast over want vakantie is ook niets moeten (of toch bijna niet).

1. Wanneer is je volgende vakantie?
Echt vakantie vakantie is er in juli. Dan gaan we twee weken richting Frankrijk, bij Domaine de la Bade. We verbleven er ook al in 2018 en 2019. Het was belangrijk om naar een plaats te gaan die we al kennen want geen musts. Meteen twee weken want de voorbije coronajaren kon ik geen rust vinden. Ik probeer er niet naar uit te kijken, maar de nood is hoog.

2. Waar zou je je laatste geld aan uitgeven?
Ik vermoed eten, what else?

3. Wanneer at je voor het laatst frietkotfrietjes?
Eergisteren!

4. Wat was je laatste warme maaltijd?
Spaghetti Bolognaise. Tweede keer al deze week. Ik kan het dan ook elke dag eten.

5. Luister of praat je liever?
Het hangt er van af. In een grotere groep zal ik liever luisteren. Eén op één vind ik het soms makkelijker om zelf te praten. Balans vinden, is niet altijd even gemakkelijk.

6. Als je vandaag de lotto zou winnen, hoe zou je dag morgen er dan uit zien?
Niet anders dan gepland. Ik zou het eerst moeten verwerken, denk ik.

7. Waar heb je deze week echt van genoten?
De week is nog niet ver: we zijn vandaag dinsdag. Vandaag genoten van 1-op-1 tijd met de dochter of toch hoe ze genoot. Een pedagogische studiedag op dinsdag is echt een mooi cadeau: overal is het rustig!

8. Schaam je je ergens voor?
Neen.

9. Is er iets wat je deze week veel gegeten hebt?
Tja, chips. The usual dus. Wel aan het afkicken. Geen dieet, maar eten op basis van buikgevoel: met vallen en opstaan.

10. Wat is je meest afgespeelde liedje de afgelopen tijd?
Ongetwijfeld Broken van The Haunted Youth. Al maakt de muziek van Jamie Bower (Vecna uit Stranger Things) een inhaalmaneuver.

11. Ben je bijgelovig?
Neen.

12. Ging de tijd snel vandaag?
Ontzettend snel. Een productieve dag, veel gespeeld, tomaten in de tuin verzorgd, maar het hoogtepunt van de dag was een tocht met een zeilboot in Brugge. Een organisatie van Sailability en vzw De Ouders.

13. Zou je kunnen leven zonder tv?
Het toestel? Neen. Veel te veel leuke dingen op televisie en ik zie het graag groot(s).

14. Wil je nog een tattoo?
Ja (heb er nog geen).

15. Pieker je veel?
Vroeger: constant. Nu nog aanzienlijk, maar ik heb al veel beter leren relativeren en loslaten.

16. Hoe ziet het begin van je dag er uit?
Even scrollen op mijn telefoon (slechte gewoonte), opstaan, en douchen. Daarna ga ik naar beneden en geef ik ons konijn Charlie eten. Ik maak ook voor mezelf ontbijt: meestal een espresso en een kom yoghurt met fruit en granola. Daarna ga ik terug naar boven en doe mijn make-up en trek kleren aan. Op weekdagen, behalve woensdag, doet mijn man Emma naar de opvang dus ofwel vertrek ik naar mijn werk ofwel kruip ik achter mijn bureau thuis.

17. Wat stond er op je to do lijst vandaag?
Opruimen want de poetsvrouw komt langs.
Ziekenhuisbezoek over de middag om de wieken uit te halen (vorige week werden de wijsheidstanden er uit gehaald).
Werken tussen alle afspraken door.
In de namiddag opnieuw naar het(zelfde) ziekenhuis want een afspraak met de geneticus voor Emma.
Charlie ophalen bij de dierenarts.
Medicatie toedienen bij Charlie.
Ergens heb ik ook nog de was gedaan.

18. Waar geloof je in?
Soms: in mezelf.
Altijd: in mijn dochter.

19. Wat zou je graag uit je geheugen willen wissen?
Verschillende delen uit mijn jeugd. Ik voelde me toen ontzettend onzeker en werd ook gepest. Ook enkele professionele herinneringen mogen best verdwijnen.

20. Waarvoor mogen mensen je wakker maken?
Om op vakantie te vertrekken, indien Bono voor mijn deur staat en lekker eten en drank. Geen moeilijke mens, hé.

21. Wat wil je graag uitstralen?
Zelfvertrouwen.

22. Wat is het laatste dat je voor het eerst deed?
Zeilinitiatie georganiseerd door De Ouders in samenwerking met Sailability.

23. Ben je bezig met politiek?
Niet echt. Sinds kort probeer ik wel naar de podcast van Liesbeth Van Impe te luisteren.

24. Is er iets positiefs uit het verleden waar je regelmatig aan terug denkt?
Uiteraard. Vooral mooie reizen zoals Italië en de Verenigde Staten. Of een dagje op stap met een wielerfotograaf, gesoigneerd worden door Dior in Harrod’s, de Spice Girls in Wembley. Zo veel leuke dingen!

25. Met wie spreek je regelmatig af?
Mijn ouders en een aantal vrienden en vriendinnen. Altijd moeilijk om een balans te vinden, zeker nu alles weer op gang komt en het inhalen en nog eens inhalen is.

26. Wat voor weer is het vandaag?
Zon en wolken en een aangename temperatuur: droog en niet te warm. Mijn favoriete weer!

27. Een huisje aan zee of in de Ardennen?
Aan zee! Vroeger ging ik zeker de Ardennen geantwoord hebben, maar Emma is verliefd op de zee en ik ondertussen ook.

28. Wat is je favoriete ontbijtje?
Zoet: american pancakes; hartig: eggs benedict.

29. Zit je goed in je vel? Waarom?
Op dit moment: ja. De maanden en de twee jaar hiervoor absoluut niet. Ik heb de knop moeten zoeken en hem omdraaien en gewerkt aan mezelf en dat loont. Ik ben hier echt trots op.

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?
Mijn mindset.

3 replys to 365 vragen | juni

  1. Ik lees hier nu pas! Heel tof om je antwoorden te lezen 🙂 En ja, je mag er je eigen draai aan geven hé en gerust maanden overslaan! Ben al benieuwd naar de volgende reeks ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.