as we speak #12

Een teken van leven: dat betekent dat het hier stilaan wat rustiger wordt. De voorbije maanden waren vrij hectisch. Bekomen van twee coronajaren, leven, gezin, werk, bijberoep, een sociaal leven dat weer op gang komt. Ik bedoel maar: er waren veel ballen om in de lucht te houden.
Daarom even een ‘as we speak’. Ik zal geen half jaar terugblikken, maar neem een selectie mee. De laatste keer dat ik trouwens van ‘as we speak’ deed was all the way back in 2019. Toen hadden we nog geen idee wat op ons af zou komen, those were the days.

waar ik mee bezig ben

Ik heb het gevoel dat ik vooral con-stant bezig ben, maar echt constant. Werken in hoofd -en bijberoep, huishouden, gezinsleven, zorgen voor en over, sociaal leven dat weer opbouwt. Ik wil ook gewoon veel doen en beleven en tja… een mens heeft maar 24 uur in een dag, hé.

Er stonden wel (minder) leuke dingen op de agenda:

Ik ging naar een shoot & meet georganiseerd door de dames van Fjeder. Wat bijpraten met andere fotografen en fotograferen en gefotografeerd worden. Dat op een hele fijne en speciale locatie vlakbij de Franse grens. Een hele leuke namiddag!

Al dat fotograferen loont! Van mijn goede vriendin Lieselotte kreeg ik deze super mooie mok met een stekje in. Dat laatste is al naar een volwaardige pot verhuisd, de mok gebruik ik voor koffie!

Begin juni liet ik (de rest van) mijn wijsheid achter in Brugge. Ik had veel last verwacht (dat was ook de pronostiek van de stomatologe), maar dat viel allemaal heel goed mee. Ik ben gewoon blij dat ik er van af ben.

waar ik van geniet

Eind mei was er een pedagogische studiedag en dat vonden we het uitgelezen moment om ons jaarlijks bezoek naar Plopsaland in te plannen.
Achteraf bekeken, bleek dit een goede keuze want het was er vrij rustig en we konden vele attracties meerdere keren doen. We hebben wel een voorrangspas voor Emma omdat wachten heel moeilijk voor haar is, maar zelfs zonder zou dit mogelijk geweest zijn.
Een aantal attracties kregen een hedendaags thema, zoals “Tik Tak”, wat voor herkenbaarheid zorgde voor Emma en dat is altijd fijn om te zien.

Dankzij De Ouders en Sailability kregen we op vaderdag de kans om van het zeilen te proeven. Wat een fijne namiddag was dit! Ik kon de verrassing geheim houden tot we onderweg waren naar Brugge en als kers op de taart waren ook onze ouders aanwezig. Wij drie gingen te water en genoten van een klein uur zeilen. Dat smaakt naar meer!

Vlak voor we onze gemeente binnen rijden, passeren we telkens opnieuw een heel mooi bloemenveld. Toen ik er na het sporten rond zonsondergang passeerde, kon ik niet anders dan de wagen even aan de kant zetten. Kijk, hoe mooi!

Aangezien Emma in de zomervakantie haar verjaardag viert, trakteerde ze eind juni haar klasgenootjes al op wat lekkers. Het werd een heus feestje met kaarsjes en een super mooie kroon!

wat ik eet

Ik eet vooral minder en anders. Tijdens de lockdown en de pandemie in het algemeen was ik vrij veel aangekomen. Ik ben anders beginnen eten en vooral tussendoortjes en snacks heb ik vaarwel gezegd. Was ik er mee getrouwd, dan hadden we nu een LAT-relatie. Diëten en ontzeggen zal nooit lukken dus ik moest op zoek naar een andere mindset. Ik weet ook dat het gevaar (terug meer eten) om de hoek loert en wat mijn triggers zijn.

Dat terzijde: ik heb vooral heel veel aardbeien gegeten van “De Vrolijke Aardbei”. Helaas stoppen ze deze zomer en moet ik nu op zoek naar een andere plek waar de aardbeien even zoet zijn. Tips?

waar ik naar luister

Op dit moment grijp ik nogal vaak terug naar volgende playlists:

Wanneer ik naar een concert ben geweest, verkeer ik eventjes in een soort van roes. Tegenwoordig stel ik dan een playlist samen op basis van de setlist.
Dit gebeurde voor de set van Nick Cave op TW Classic 2022 bijvoorbeeld. In feite was het een last minute beslissing om erheen te gaan. Ik wou Nick Cave al heel lang aan het werk zien, maar qua logistiek en klank was ik nooit fan van het Festivalpark Werchter. Mijn mening moet ik ondertussen herzien want beiden waren uitmuntend. We hebben ook uitermate genoten van Nick Cave & The Bad Seeds. Eén van de beste shows die ik ooit zag!
De kaartjes voor TW Classic 2023 zijn ondertussen ook binnen: dat wordt nog meer genieten volgend jaar!

Deze maand ben ik ook verslaafd aan alles wat met Stranger Things te maken heeft. Netflix creëerde samen met Spotify de “Upside Down Playlist” die volledig afgestemd is op de muziek waar je vaak naar luistert in combinatie met de muziek uit het vierde seizoen. De samenstelling verandert dagelijks en ik kan er maar weinig op aanmerken.

Gisterenavond woonde ik het concert van de Franse groep Indochine bij in het Noord-Franse Rijsel. Het concert was een jaar uitgesteld om de gekende redenen, maar gisteren was het eindelijk zo ver. Een 40ste (+1) verjaardagsfeestje met 65000 genodigden. Niet mis! Geen taart, maar wel een indrukwekkend podium en een show om u tegen te zeggen. Ik zag ze voor een tweede keer en dit was echt een spectaculaire show van bijna drie uur die garant stond voor enkele uren dansen, zingen en opgaan in de band en het publiek.

wat ik lees

Ik ben het jaar goed gestart. Meteen vier boeken gelezen, maar kort daarna kwam de klap. Een samenloop van omstandigheden, te veel hooi op mijn vork, verwerken van de pandemie, ik kan duizend en één dingen opsommen. Hoe dan ook: mijn concentratie was volledig weg.
Op dat moment liet ik het lezen even links liggen zodat ik de luttele concentratie die overgebleven was, kon toespitsen op mijn werk.
Maak je geen zorgen: ondertussen gaat het veel beter. Ik ben opnieuw beginnen lezen. Ik ben net begonnen in Rabbit: a memoir van Patricia Williams en heb nog wat andere titels op mijn Kindle gezet die ik wil lezen op vakantie.

waar ik naar kijk

Stranger Things. Ik heb naar heel wat andere dingen gekeken, maar dit steekt er geweldig boven uit. Wat een show!!

wat mij happy maakt

Charlie werd ergens in mei 8 jaar en midden juni vierde hij acht jaar bij ons thuis. Ik heb altijd konijnen gehad, maar zo lang: neen, dat mocht ik nog nooit ervaren.
Hij is ondertussen een bejaarde in konijnenland en heeft wat frequenter last van kwaaltjes. Die laatste zijn vaak onmiddellijk levensbedreigend voor een konijn. Er staan dus regelmatig bezoekjes aan de dierenarts op de (vaak onverwachte) planning.
Straks nog wat knuffelen met onze jongen.

Emma bezig zien in ons opblaaszwembad maakt mij ongelooflijk gelukkig. Met de ballen van het ballenbad er in en de glijbaan en plus is het waterpret verzekerd. Ze voelt zich helemaal in haar sas in het water en ik kan hier niet blijer om zijn!

Ik had het nooit durven denken, maar de zee maakt me echt wel blij. Emma heeft hier ook veel mee te maken want zij houdt enorm van de zee. Zo ben ik ook van de zee beginnen te houden, maar de bergen kunnen mij nog altijd een klein beetje meer bekoren.
Op een mooie avond durven wij al eens in onze wagen springen en richting Wenduine-De Haan rijden om van de zonsondergang te genieten.

Zo, nu zijn jullie weer een beetje mee! Benieuwd naar wat jullie aan het doen zijn, as we speak.

2 replys to as we speak #12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.