when in london

Vorig weekend vertoefde ik nog eens in mijn geliefde Londen. Zonder echtgenoot of dochter, maar wel met mijn papa en mama. We gingen er namelijk op bezoek bij mijn broer. Hij verhuisde eerder dit jaar naar Londen, zijn vriendin volgde hem afgelopen zomer. Aangezien ik hoogzwanger was op het moment dat ze naar hun vaste stek verhuisden, was ik er tot nu toe niet op bezoek geweest. Zonde, uiteraard! Een citytrip met ons gezin staat nu niet meteen op de planning want Londen is een wel heel drukke stad voor een baby. Ik zou dus tijdens mijn zwangerschapsverlof van de gelegenheid gebruik maken om hem te bezoeken. Het weekend van 14 oktober was een vrij evidente keuze want dan was er ook nog eens een optreden van de Goo Goo Dolls gepland. Mijn ouders wilden ook nog eens mijn broertje zien dus kon ik met hen meerijden in plaats van de Eurostar te nemen.

Met de Eurotunnel stond ik in een uurtje of vier voor het appartement van mijn broer. Calais is niet zo ver voor ons en de treinrit zelf duurt amper 25 minuten. Bovendien ben je bij het buitenrijden van de trein al meteen in Folkestone en van daaruit is het niet lang meer richting Londen. Op een vrijdagmorgen heb je natuurlijk wel wat verkeer in de voorsteden, maar dit viel veel beter mee dan verwacht. Ik zou het zelfs zien zitten om tot daar te rijden en dat wil al veel zeggen want ik rijd nu eenmaal niet graag met de wagen (tenzij in de VS).

when in london

Ik had al wat foto’s van het appartement van mijn broer gezien, maar het gebouw was toch wel indrukwekkend. The Circle ligt in hartje Londen op amper vijf minuten wandelen van de Tower Bridge. Een mooie buurt met alles wat je nodig hebt in de nabijheid.

when in london
when in london

Na een virtuele rondleiding voor het thuisfront via WhatsApp en een glaasje bubbels vertrok mijn broer naar zijn werk en ging ik samen met mijn ouders lunchen in London City Hall.

when in london
when in london

Op de benedenverdieping heb je er London’s Kitchen Café waar je elke weekdag van een overheerlijk ontbijt of lunch kan genieten. Het is er helemaal niet druk, je hebt keuze uit verschillende gerechten (warm of koud of broodjes) en je kan achteraf nog van een koffie met een stukje taart genieten. Voor een luttele 22 pond aten we met drie een warm middagmaal. Gouden tip of wat?

when in london

when in london
when in london

Ik wandelde kort langs The Duchess Walk om wat foto’s te nemen van The Tower Bridge, de skyline met de Gherkin Tower, de Walkie-Talkie en The Tower of London vooraleer ik mijn broer op zijn werk opzocht. In de zomermaanden is het hier trouwens heerlijk vertoeven en zijn er talloze zomerse pop-up bars voor een after-work drink!

when in london
when in london

Mijn broer werkt hier vlakbij in één van de talloze kantoorgebouwen. Na de rondleiding op zijn werk bleven vooral de in-company Starbucks (say what?) en het bedrijfsrestaurant bij. Wat een keuze! En dat voor zo weinig geld. Mocht ik daar werken, ik at elke dag op het werk. Geen schoolkost, maar lekker eten met zelfs gezonde alternatieven. Ongezien! Bovendien was het bedrijfsrestaurant nog Pinterestwaardig ingericht ook. Helaas is het niet de bedoeling dat je er foto’s neemt, maar jullie geloven mij wel, hé?

when in london
when in london

In de late namiddag trok ik nog even met mijn mama naar Oxford Street. Bij een bezoekje aan Londen hoort steevast een stop op Oxford en Regent Street. Bij Debenhams hebben ze sinds kort een Kat Von D counter waar ik mij maar al te graag liet opmaken met haar alom geprezen tattoo liner. Ik kreeg er ook de nodige uitleg over het shaping palette dat ze op de markt bracht en beiden gingen met mij mee. Uiteraard ging ik ook even langs bij die andere favoriet: Selfridges. Ik ben een grote fan van hun beauty-afdeling en stationery, maar bracht deze keer ook een bezoek aan de kinderafdeling. Een Burberry romper van 200 pond? Toch maar niet. Op de bovenverdieping van Selfridges werd nu trouwens een nieuw self-service restaurant geopend dat me een beetje aan La Place deed denken. Aanrader tijdens het shoppen dus!

when in london
when in london

‘s Avonds trok ik met mijn broer en zijn vriendin naar het Goo Goo Dolls concert in de Eventim Apollo in Hammersmith. Het was mijn derde concert en tweede in de Apollo. Zoals de meeste kleinere zalen is ook dit een uitstekende zaal zowel qua klank als van grondplan. De grond is er lichtjes hellend: wie achteraan staat heeft ook een goed zicht. De sfeer zat er alleszins goed in met als hoogtepunt een spandoek van een Belgische fan (ik niet, hoor!) met daarop de woorden ‘Come in Belgium‘. Daar zijn ze toch wel voor de rest van de set over bezig geweest. Volgens mijn schoonzus wellicht het werk van een Franstalige fan. Een stoute veronderstelling, maar ik denk dat ze wel juist is.

when in london

Ik moet jullie niet vertellen dat ik de nodige selfies naar het thuisfront stuurde. Gelukkig is er zowat overal wi-fi en bleef ik vrijwel de ganse tijd op de hoogte van het doen en laten van Emma en haar papa. Ik denk dat hij toch wel wat van de quality time met zijn dochter genoot want uiteindelijk heb je als papa niet zoveel tijd die je met je baby doorbrengt.

when in london
when in london

Op zaterdagmorgen brachten we een bezoekje aan de British Library, dankzij de uitgebreide catalogus de grootste bibliotheek ter wereld. Het gebouw is echt wel indrukwekkend en er lopen een pak vaste, maar ook tijdelijke tentoonstellingen. De vaste tentoonstellingen zijn, net zoals de meeste musea in Londen, gratis toegankelijk. Ik merkte partituren van Mozart op, de writing desk van Jane Austen, manuscripten van Charlotte Brontë en Ian Fleming en ook liedjesteksten van The Beatles. Een aanrader voor fervente lezers! Pronkstuk in de bibliotheek vond ik trouwens The King’s Library Tower in het midden van het gebouw: indrukwekkend!

when in london

Lunchen deden we, uiteraard, bij Shake Shack in Covent Garden. Na In-N-Out toch wel mijn favoriete burgers en toch nog op een schappelijke afstand in vergelijking met In-N-Out. We liepen nog wat rond in Covent Garden waar ik enkele leuke nieuwe shops ontdekte zoals Kikki.K en de winkel van Charlotte Tilbury. We gingen ook even op de foto op een mooi bankje dat zo in mijn tuin mag staan.

when in london

when in london
when in london
when in london

Vanuit Covent Garden kom je via een korte wandeling terecht in Seven Dials waar je Neal’s Yard terugvindt. Klein en kleurrijk met leuke shops. Ik dronk er een kopje thee bij Neal’s Yard Remedies en kocht er een crème die ik zowel als scrub als masker kan gebruiken.

when in london
when in london
when in london

Vlakbij vind je ook Monmouth Coffee. Bij de vestiging in Borough Market staat steevast een immens lange rij, maar hier had ik vrij vlug een (vrij heet) kopje koffie in mijn handen. Overheerlijk trouwens! Hopelijk vind ik een zakje van hun koffiebonen onder de Kerstboom!

when in london

when in london
when in london

Via Soho (inclusief Berwick Street, bekend van de cover van het Oasis-album (What’s the story) Morning Glory?), waar ik het theater van Harry Potter and the Cursed Child passeerde, ging het richting Regent Street voor een stop bij Liberty.

when in london
when in london

Bij Liberty hebben ze altijd de mooiste bloemen en ik kocht er ook chocolade van Mast Brothers. Bij Hamleys kocht ik Emma’s eerste Beertje Paddington. Voorlopig is ze nog beste vriendjes met mevrouw konijn, maar met Beertje Paddington begint het ook te klikken.
Afsluiten deden we bij Whole Foods waar ik genoot van een Pretty Happy smoothie en ik een box vulde met mijn avondeten, een gezonde tegenhanger voor de burger van die middag.

when in london

Na nog wat bubbels was het alweer tijd om naar huis te gaan. Wat vliegt de tijd toch wanneer je in Londen bent. Ik heb wel veel kunnen zien en doen. Uiteraard horen daar oude favorieten bij die ik altijd opnieuw bezoek, maar ook een aantal nieuwe adresjes. Ondertussen heb ik wel bijna alles uit de traditionele reisgids bezocht en denk ik mij voor een volgend bezoek toch de 500 Hidden Secrets of London aan te schaffen. Ik bladerde al even door het boekje van mijn schoonzus en vond er vooral onbekende adresjes in terug. Akkoord, sommige had ik al bezocht, maar er bleef toch nog heel wat over. Hiermee tel ik toch al wat af naar een (voorlopig onbepaald) volgend bezoekje aan mijn geliefde Londen.

when in london

Waren jullie ooit al in Londen? Zo ja, wat zijn jullie favoriete adresjes? Ik lees het graag in de commentaren!

5 replys to when in london

  1. Het is al een kleine 10 jaar geleden dat ik nog in London was, dus geen idee of er nog veel van die adresjes open zijn 😉 ik herinner me vooral een heerlijk ontbijt bij Giraffe, en zalige thee en gebak bij Yumchaa.

  2. Ik ging in september een paar dagen naar Londen en heb vooral het oosten verkend. Heel leuke wijkjes met fijne street art en een overload aan hipsters 🙂 Ik ontdekte er Netil360, een rooftopbar met prachtig uitzicht over de City. Echt een aanrader!

  3. Ooooh, wat heb ik nu toch ferme goesting om weer eens naar London te gaan!! De goesting is er altijd, maar nu nog weer eens aangescherpt!! Ik ben een sucker voor de Tudors en alles wat er los aan vast hangt, dus een dag in de Tower of Westminster Abbey is voor mij heaven on earth☺️ Ook Liberty’s staat steevast op de agenda, alsook een very classy afternoon tea. De mamma mia musical is ook een absolute aanrader (samen met mijn moeder en grote dochter naar toe geweest). De volgende Londontrip zal niet meer zo veraf zijn, want grote dochter wil naar de Harry Potter play.

  4. Oh bijna naar Londen!! Minder dan 10 dagen. Helaas maar voor een dagje op en neer, maar ach… we krijgen toch de nodige london vibes!

    Je ziet er supergoed uit ! Ook die hoed staat je geweldig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.