venice x abbot kinney blvd

venice x abbot kinney blvd

Toen we twee jaar geleden twee weken lang Californië verkenden, wisten we al op voorhand dat er knopen doorgehakt moesten worden. Er valt zoveel te bezoeken dat je wellicht maanden de tijd nodig hebt op één locatie om alles te zien wat je wil zien. Bovendien is een stad zoals Los Angeles vrij uitgestrekt, het is er al gauw twee uur rijden van het ene punt naar het andere.
Zo spendeerden we één namiddag in de buurt van Manhattan Beach en Venice (Beach). Ik wou toch wel een aantal van deze iconische plaatsen langs de kust bezoeken en Venice was een logische keuze omwille van de redenen die hieronder volgen.

venice x abbot kinney blvd
venice x abbot kinney blvd

In Venice spendeerden we een tweetal uurtjes op het strand waar we de cabine van een redder even van dichterbij bekeken (hé, ik was ooit fervent fan van Baywatch). We flaneerden ook eventjes langs de boardwalk en herkenden het één en ander van filmlocaties. Pittoresk vond ik het nu niet meteen en ook de crowd die er rond liep, was nu niet bepaald mijn ding, maar ik was blij om er eens ‘in het echt’ te vertoeven.

venice x abbot kinney blvd
venice x abbot kinney blvd

Daarna trokken we naar Abbot Kinney Blvd, een buurt die echt aan het heropleven is en waar je de tofste winkeltjes hebt. Ik kende de plaats dankzij een aantal blogs die ik volg en wou absoluut eens langsgaan bij Urbanic Paper. Deze laatste is een winkel zoals ik er wel ééntje zou willen openen (ik had het er al eens over in mijn post over mijn bucket list). Ze hebben de mooiste collectie wenskaarten, schriftjes, pennen en nog zoveel meer. Ik kan daar een wellicht een hele dag slijten, maar Steven wist mij toch nog buiten te krijgen (met een volle zak, dat spreekt voor zich).

venice x abbot kinney blvd

Je hebt er verder ook talloze leuke shops met de leukste kledij, juwelen en vanalles om je huis in te richten. Spijtig dat dat niet allemaal mee met ons kon op het vliegtuig, maar misschien ook weer niet slecht voor de portemonnee, weet je wel. Ik hield het bij een leuke sjaal waarbij ik steeds aan die vakantie moet terugdenken: zalig!
Afsluiten deden we die avond met een etentje bij Gjelina. We stapten er op goed geluk binnen want het is een echte hot spot in die buurt. Ik ga af en toe celebrities spotten op People (guilty pleasure, #sorrynotsorry) en het gebeurt wel eens dat ook zij een hapje eten bij Gjelina. Voor alle duidelijkheid: daarvoor waren we hier niet; ik kende het adresje (weeral) door het volgen van een aantal blogs en Instagram accounts van locals. Celebs spotten deden we dus niet bepaald, maar we bevonden ons wel aan een communal table. Die heb je wel vaker in de States en ik vind het gewoon een heerlijk concept. Wij Belgen zijn over het algemeen vrij gereserveerd, maar ik ben dat voor alle duidelijkheid niet of toch minder dan de doorsnee Belg. Zo maakten we een praatje met een koppel (zij Britse, hij Amerikaan) die ons nog een topadresje mee gaven voor onze laatste avond in Downtown LA en zat er ook iemand die binnen product development bij Amazon werkte aan onze tafel.

venice x abbot kinney blvd

Ook toen waren we eigenlijk nog steeds niet gewoon aan de manier waarop er daar gedineerd wordt. Wij hebben de gewoonte van elk ons eigen gerecht te bestellen, maar daar is het meer de bedoeling om een aantal gerechten te bestellen en die dan te delen. Een beetje zoals tapas, maar de porties zijn er veel rijkelijker en het krijgt ook niet de noemer tapas. Heel verwarrend dus! Ik heb er wel ontzettend lekker gegeten en ook hun huisgemaakte limonade was hemels lekker. Vorige week was er trouwens een team van hen naar Frankrijk overgevlogen voor een pop-up bij Merci, één van mijn favoriete shops in Parijs. Eerlijk, ik zat bijna op de trein richting Parijs toen ik dat las.
Ondertussen hebben ze hun imperium in Venice nog meer uitgebreid met een hippe bakkerij waarvan de Instagramfoto’s me dagelijks doen watertanden. Ja, ik zou er wel kunnen aarden, denk ik.

venice x abbot kinney blvd
venice x abbot kinney blvd

Na het eten pikten we er nog snel even de zonsondergang mee (sorry, geen foto’s: de zonsondergang was er te mooi voor), maar ik vond het een klein beetje jammer dat we de Venice Canals gemist hebben. Dat zal iets voor een volgende keer zijn!
Ondertussen zal ik maar eens aan Flaked beginnen, één van de nieuwste Netflix series. De setting is in Venice en ik zag Gjelina al passeren in de trailer: kan niet slecht zijn en ook Sylvie vond het blijkbaar een leuke serie. Dat Will Arnett de hoofdrol speelt, is dan weer mooi meegenomen (tja, het oog wil ook wat, hé).

2 replys to venice x abbot kinney blvd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.