de kronieken van een zwangere vrouw II

de kronieken van een zwangere vrouw II

Week 26 en hier zijn we terug met een statusupdate. De inspiratie blijft maar toestromen waarvoor dank aan mijn nabije, maar ook minder nabije omgeving!

Ondertussen ben ik nog steeds bezig aan het geboortekaartje. De afgelopen vier weken was het vooral brainstormen over de uitwerking en vandaag staan we heel dicht bij een abonnement op Adobe Creative Cloud. Er komt dus schot in de zaak. Het eerste concept voor de doopsuiker werd uitgewerkt, deze week waag ik me aan nummer twee hier op ons terras in het zonnetje. Over dat laatste gesproken: de parasol is besteld en ondertussen doe ik het gewoon met factor 50 en een zonnehoed met diva-proporties.
Voor ik het vergeet: een meter en peter hebben we ondertussen ook al. Hoe we dat juist gevraagd hebben en wie ze zijn, zal je hier nog lezen.

de kronieken van een zwangere vrouw II

We hebben nu nog een drietal maanden te gaan en ik voel toch een beetje stress, vooral naar afwerking van de kamer, geboortelijst, spulletjes, kaartje, etc… Achja, kondigt de baby zich toch vroeger aan, dan zal dat ook wel het laatste van mijn zorgen wezen en voor die uitzet zijn er toch genoeg winkels in de buurt.
Nu we toch die geboortelijst vermelden: ik kom tot de vaststelling dat ik bijzonder weinig weet over babyspullen in het algemeen. Onze baby wordt mijn eerste, echte ervaring met een baby: dit gaat van pamper verversen tot een flesje geven tot benodigdheden. Wie tips heeft over wat we nu écht nodig hebben en waarvoor het allemaal dienst doet: altijd welkom in de comments. Het laatste wat ik wil, is een overvolle geboortelijst met spullen die we toch nooit zullen gebruiken.

En dan nu… on with the show!

de kronieken van een zwangere vrouw II

Zwanger zijn, dat is

 • ook een nieuw onderschrift voor op mijn visitekaartje. Naast mama zal ik nu ook een milf zijn. (ter info: niet mijn impressie, maar die van niet nader genoemd persoon uit mijn nabije omgeving)
 • beseffen dat je bijster weinig (eerlijk: geen) kinderliedjes kent. Gelukkig zijn er kinderdagverblijven à la Ti Ta Tovenaar om je daar op te wijzen.
 • werkelijk alles wat ook maar op je bord zal belanden in vraag stellen. Of er niet meteen bij stilstaan en dan een halve nachtrust spenderen aan wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn (elke keer opnieuw!).
 • overal de leukste zomermode zien hangen en beseffen dat je dit nu echt wel niet kunt passen.
 • mensen die zich openlijk (gelukkig niet aan jij zelf) de vraag stellen of het gepland was of een accidentje. Euh, hallo?
 • er mee geconfronteerd worden dat dit mogelijk nog een grotere hel is wat betreft jeansbroeken. Had je al problemen met het vinden van de perfecte jeans voor je zwangerschap, denk er dan niet aan om deze nu plots wel te vinden.
 • maar al te vaak op oubollige zwangerschapsmode botsen. Precies alsof in elk bovenstuk een cache-coeur verwerkt moet zijn. Gelukkig bestaan er ook hippe merken zoals Pas de Deux en Fragile die je in leuke zwangerschapsboetieks à la Nine to Go kan shoppen.
 • mensen die te pas en te onpas aan je buik willen komen. Straks moet ik er nog een bordje aan hangen: don’t touch the bump (ja, en de please in die zin laat ik hier bewust achterwege).

Voor wie er mocht aan twijfelen, ik heb wel degelijk voer voor nog een blogpost in deze categorie. Het is de blogpost die ook veruit het vlotst typt, waarvoor een welgemeende dankjewel aan al die inspiratiebronnen.

En, hoe gaat het met jullie?

9 replys to de kronieken van een zwangere vrouw II

 1. Zeker op de lijst:
  • Tetradoeken. Zeker 20 van 30×30 of 40×40. Serieus. 5 maanden in het ouderschap en altijd en overal en voor alles: tetradoeken. Ik heb er ook enkele van 100×100. Praktisch om ergens over te draperen, als dekentje te gebruiken, … en kan je klein opvouwen.
  •Rekbare draagdoek: een rekbare draagdoek en youtube. Echt waar. Geloof me vrij: lifesaver. Als je niemand kent wil ik het je wel komen tonen of je zelfs mijn doek lenen.
  •de lelijke vlinders: die mobiel van Smoby. Zo lelijk als de nacht, maar met een afstandsbediening, 4 aparte standen en het zorgt ervoor dat Emma stil is. Ook andere ouders uit mijn omgeving zijn verbaasd van de kracht die de lelijke vlinders hadden op hun kind.

 2. haha, ik heb ook soms gedacht dat er een t-shirt moest bestaan à la ‘do not feed the models’, maar bedacht toen ook dat ik nog liever niet buiten kwam dan met zwangere buik in strakke (of nog erger: zakkige) t-shirt 😀 😀 😀 toch wel blij dat ik winter zwangerschap heb gehad, want heb geen idee hoe ik me in de zomer gered zou hebben!

  dan on to the question! ben zo blij dat ik mijn ervaringen hiermee kan delen, want er gaat geen dag voorbij of matti en ik bedenken ons hoeveel brol we verzameld hebben met de komst van juliet, waarvan de helft echt amper gebruikt is geweest.

  – ik weet niet of je borstvoeding gaat geven, maar if not: koop niet ineens 6 flesjes van hetzelfde soort. ik had massaal avent ingeslagen, maar ben dan overgeschakeld op dr. browns flesjes (die heb je gezien, échte aanrader! te koop bij dreambaby) omdat die niet vacuum trekken en supposedly voor minder krampjes zorgen. koop liever twee flesjes van één soort en test die uit, en zodra je een winnaar hebt gevonden, sla je er zoveel in als je budget toelaat. NIKS vervelender dan met een huilende hongerige baby op de arm nog een flesje te moeten staan afwassen.
  – gerelateerd: zo’n afdruiprekje voor flesjes na de afwas/afwasmachine om te drogen. een visueel onding (hoewel ik dat van avent nog wel vind meevallen) maar wel megapraktisch.
  – nog gerelateerd: wat ik zeker noooooit zou aanraden, zijn al die types toestellen die ‘au bain marie’ je flesjes verwarmen. dat duurt gewoon veel te lang, en met een hongerige baby duurt zelfs de 30 seconden van de microgolfoven een eeuwigheid. wij hadden elkaar plechtig beloofd nooit meer een microgolfoven aan te schaffen, maar het heeft nog geen maand geduurd na de komst van juliet.
  – een thermos!! wanneer je op pad gaat: water koken en meenemen in een thermos, naast een normale fles water, maakt dat je nergens een microwave nodig hebt om een flesje warme melk te kunnen prepareren. wel wat gedoe om de twee waters met elkaar te mengen tot je perfecte temperatuur hebt, maar daar wen je aan 🙂
  – luiertas: niet op besparen. ik weet dat die josefina duur is, en ik heb ze zelf gekregen, maar dat is echt dé enige aankoop waarover ik geen moment zou twijfelen. de grote is echt het perfecte formaat om alles mee te kunnen nemen in handige vakjes verdeeld. en ze is ZO mooi, ik vind het nog altijd een plezier om ermee buiten te komen.
  – en daarbij aansluitend: een mooi oprolmatje om op locatie luiers te verversen (ik ben zot van die van camcam). ik heb juliet echt al overal neergelegd – van de koffer van onze auto tot de gekste wegrestaurants – en altijd ben je blij als je een frisgewassen laagje kan leggen tussen baby en ondergrond. plus: op de meest ambetante momenten koos juliet ervoor om te profiteren van de frisse lucht om haar ding te doen, en dan was ik ook wel blij dat de auto niet industrieel gereinigd moest worden 😀
  – tetradoeken zegt iedereen en ik ben wel akkoord. genoeg zodat er altijd wel een paar uit de was zijn (en believe me, die zitten echt altijd in de was), en ook een paar verschillende formaten. we hadden een kleiner formaat voor tijdens het eten of altijd bij de hand te hebben voor accidentjes, en dan een paar grotere om de kinderwagen mee af te dekken of haar op te kunnen leggen op locatie. ik gebruikte er ook een paar grotere als ‘lakentje’ voor de matras in de kinderwagen.
  – maar ook: slabbetjes. ik ben gek van die van numpfer: sponzen doekjes die je als sjaaltje kan vastknopen en die héél goed zever en verdwaalde melk opvangen 🙂
  – een goede mobiel is inderdaad onontbeerlijk (al zijn er ook mooie exemplaren: die van pouce et lina deed het prima voor juliet) boven het speelpark (niet boven bedje, dat leidt af van het slapen)
  – een toffe activiteitenboog met een spiegeltje en een paar kleurrijke speelgoedjes aan = toch snel goed voor een halfuurtje rust 😉
  – een zitje voor wanneer ze nog niet zelf kunnen zitten, maar het helemaal beu zijn om te liggen. wij hadden een babybjörn relax en waren er heel tevreden van. maar er zijn ook zo van die rubberen ‘potjes’ precies waar ze in kunnen rechtzitten en dat zou ik mij zeker aanschaffen volgende keer, want zo kan je ze veel gemakkelijker overal bij schuiven.
  – een kinderstoel waarin ook babies mee aan tafel kunnen zitten. juliet vond het niet leuk als wij aan tafel zaten en zij ergens anders lag 🙂
  – voor in de luier in het begin: liniment. dat is een product op basis van olijfolie (mustela verkoopt het ook) dat je zoals een luiercreme aanbrengt, maar het werkt preventief. het is een vettig laagje dat de billetjes beschermt tegen de inhoud van de luier. met juliet de eerste paar maanden religieus gebruikt, en ze heeft echt nooit uitslag gehad (én nooit aangekoekte toestanden in de broek gehad ;))
  – denk ook even na hoe en waar je badjes wilt geven. in het begin moet je ze echt kunnen vasthouden, dus dan werkt een lavabo gemakkelijker dan eender welk babybadje. je hebt ook oplossingen die je in een lavabo kan zetten om de baby wat zachter op te laten liggen. ik zou volgende keer sowieso zoiets zoeken, want wij hebben bijna lumbago gekregen van over die badrand gebogen te zitten. eigenlijk is ons opvouwbadje van stokke voor in het grote bad pas echt handig geworden zodra ze zelf recht kon zitten.
  – en dan iets dat echt niet onontbeerlijk is, maar ons wel enorm geholpen heeft: de angelcare babymonitor. die registreert de ademhaling via bewegingssensoren, waardoor we nooit (maar dan ook echt nooit) aan haar bedrandje hebben moeten staan om te checken of ze nog leefde. dat heeft ons gewoon een ontzettend grote rust bezorgd. we hebben ook nooit vals alarm gehad, iets waarvoor wij gewaarschuwd werden. dus echt heel tevreden van! (en schaamtelijke bekentenis: sinds het maddieverhaal van jaren geleden ben ik een beetje paranoïde over mensen die babies zouden stelen uit hun huizen. maar met de angelcare weet je ook altijd zeker dat je baby nog in zijn bedje ligt, ook als het raam in zijn kamer open staat om te verluchten ;))) ik zou nu zelfs de versie met camera nemen. hebben we niet gedaan omdat we niet wilden overdrijven of big brother wilden doen, maar het is soms echt fijn om even te kunnen kijken of ze nog goed liggen, zonder het risico te lopen dat je ze wakker maakt door de kamerdeur open te doen.

  haha, sorry voor de megaboterham! hopelijk zit er misschien toch iets bruikbaar tussen voor je 😉
  xx

 3. Zo herkenbaar allemaal! Bij mij vroegen ze wel rechtstreeks aan mij of het een ‘geplande zwangerschap’ was, als persoon met een beperking moest het volgens sommigen echt wel een ongelukje zijn. Je bent echt mooi zwanger Kelly en telkens die leuke foto! Geniet er nog van! En de naarstigheid met de voorbereidingen! ?

 4. Spannend! Aftellen daar! Ik wens je in elk geval heel veel succes. Je gaat dat ongetwijfeld gewoon heel goed doen. En gezien mijn 0 ervaring hoef ik hier nu niet de expert uit te hangen haha.

 5. Je ziet er stralend uit!
  Hier gelukkig niet zo veel mensen die aan mijn buik willen komen, maar ik krijg vaak opmerkingen à la: amai, zo’n kleine buik! Ik heb meer buik als ik niet zwanger ben!
  En die uitzet, dat is iets met bos en bomen hé… Succes ermee!

  1. Dankjewel! Je moet echt niet wachten op die buik: achteraf moet dat nog weer weg, hé. 😉 Nu, het valt hier op dat vlak allemaal goed mee, hoor, ben blij!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.