open bedrijvendag 2016

Komende zondag vindt alweer de 26ste editie van de Voka Open Bedrijvendag plaats. Een leuk evenement voor wie graag eens achter de schermen kijkt bij één van de meer dan 300 bedrijven die dit jaar deelnemen.
Ik denk dat ik mezelf best als nieuwsgierig (in positieve zin!) en leergierig mag omschrijven. Bijgevolg kan een evenement zoals de open bedrijvendag mij zeker bekoren.
Ik twijfelde dan ook niet lang toen de mensen van Walkie Talkie mij onlangs contacteerden met de vraag of ik zin had in een preview van de open bedrijvendag bij Arcelor Mittal in Gent.

arcelor mittal - open bedrijvendag 2016

Toegegeven, ons eerste uitje zonder Emma (met dank aan babysit oma) kon ongetwijfeld anders, maar dit was best wel fijn: mijn papa was immers van de partij en de setting is nu ook niet bepaald date night materiaal.
Nu, wij zijn verre van traditioneel dus vond ik dit best leuk!

arcelor mittal - open bedrijvendag 2016
arcelor mittal - open bedrijvendag 2016
arcelor mittal - open bedrijvendag 2016

De rondleiding die we vorige week kregen, bleek een verkorte versie van die op 2 oktober. Deze laatste duurt immers maar liefst drie uur. Na een bezoek van anderhalf uur aan de site besef ik dat die drie uur zeker nodig is en wellicht nog steeds te kort zal blijken.

arcelor mittal - open bedrijvendag 2016
arcelor mittal - open bedrijvendag 2016
arcelor mittal - open bedrijvendag 2016

Ik vergezelde mijn papa, in het kader van een foto-opdracht, indertijd al eens naar de werven waar hij aan de slag was, maar dit was iets heel anders. Echt indrukwekkend, alleen al het feit dat er ettelijke kilometers (spoor)wegen door de site lopen. Wisten jullie dat er in het beboste gebied zelfs een boswachter gevestigd is? Ook een leuk weetje: er zijn over het ganse terrein flitspalen aanwezig én ze werken (werd mij althans door een insider toevertrouwd).

arcelor mittal - open bedrijvendag 2016
arcelor mittal - open bedrijvendag 2016

Ik ga jullie niet lastig vallen met de uitleg omtrent het productieproces, hoor. Ik ben de helft toch al vergeten omdat ik te veel (met open mond!) aan het rondkijken was en ja, een aanzienlijk aantal steelfies nam. Toegegeven, ik ben een beetje bang dat ik hier ook leugens zal verkondigen en dat is nu ook weer de bedoeling niet, hé.

arcelor mittal - open bedrijvendag 2016
arcelor mittal - open bedrijvendag 2016

Ondertussen ben ik nog even een kijkje gaan nemen op de website van de Voka Open Bedrijvendag en de kans is groot dat we zondag nog een bedrijf bezoeken al ben ik er nog niet meteen uit welk bedrijf dat zal zijn. Met zo’n gigantisch aanbod wordt keuzestress toch wel in de hand gewerkt! Gelukkig biedt de website de nodige filters aan zodat we zeker vlug onze keuze zullen kunnen maken.

Om af te sluiten, deel ik nog een filmpje met jullie dat ik afgelopen woensdag maakte:

Plannen jullie zondag ook een bedrijfsbezoek in het kader van Open Bedrijvendag? Zo ja, laat even weten in de comments waar jullie naartoe gaan.

 

 


Foto 1: Alexis Bracke (Walkie Talkie); Overige foto’s: Kelly Steenlandt

2 replys to open bedrijvendag 2016

  1. Had Roularta wel eens willen bezoeken maar op zondag is het voor mij werkdag he… Ooit komt het er wel eens van!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.