over (muzikale) eindejaarslijstjes en droomjobs

Lijstjesfan

Lijstjes: ik ben er fan van. Ik koester dan ook de verschillende eindejaarslijstjes die hun weg naar mijn inbox vinden. Vorige week trof ik dat van Spotify aan. Wat ik ooit voor onmogelijk achtte, is ondertussen echt wel werkelijkheid: ik ben verknocht aan mijn Spotify account en luisterde dus ettelijke uren naar muziek langs deze weg.

spotify top songs 2016

Mijn muzikaal 2016 in cijfers

Het was dan ook smullen van de cijfertjes die ik vorige week te zien kreeg:

 • ik luisterde 16588 minuten naar muziek
 • ik luisterde naar maar liefst 1230 verschillende artiesten
 • ik luisterde naar 2135 unieke nummers

Mijn top nummers:

   Bear’s Den – Auld Wives
   Låpsley – Love Is Blind
   Bear’s Den – Greenwoods Bethlehem

Mijn top artiesten:

   The Goo Goo Dolls
   Bear’s Den
   Bat For Lashes
   Låpsley
   David Bowie

Over Bear’s Den en een droomjob

Weinig muzikaal nieuws in mijn playlist, helaas. Ik deed wel een ontdekking van formaat in de vorm van Bear’s Den al ben ik niet helemaal zeker of ik hun eerste nummer al niet in 2015 beluisterde. Hoe dan ook, ik was en ben nog steeds volledig weg van hun album Red Earth & Pouring Rain. Een echt pareltje en ik ben dan ook super content dat ik hen volgend jaar live aan het werk kan zien in Gent!

Wanneer ik door de rest van lijst scroll, merk ik uiteraard David Bowie op, maar daarnaast vooral muziek uit tv series allerhande. De muziek in een serie of film vind ik een belangrijk onderdeel en voor mij is het ook de uitgelezen manier om nieuwe artiesten te ontdekken.

Sinds een aantal jaar volg ik dan ook op Twitter een Amerikaanse music supervisor die voor verschillende series (vooral ABC en The CW) werkt. Het lijkt me een fantastische job: ganse dagen het internet afschuimen op zoek naar nummers om in series te gebruiken. Om nog maar te zwijgen over nummers aan bepaalde scènes te linken. Ja, het lijkt voor mij wel een droomjob en ik zou die gasten maar al te graag advies willen geven met in het kielzog een aantal nummers uit bovenstaande playlist.

Ik ben alvast benieuwd wat 2017 muzikaal in petto heeft. Ik hoop toch minstens één keer omver geblazen te worden door een album, maar van wie dat zal zijn, blijft voorlopig nog een raadsel.

Deed jij een muzikale ontdekking dit jaar? Zo ja, ik lees het graag in de comments! Kwestie van inspiratie op te doen, natuurlijk.

3 replys to over (muzikale) eindejaarslijstjes en droomjobs

 1. Ik heb sinds dit jaar ook een Spotify-abonnement en ik luister er veel te weinig naar! Eigenlijk enkel om running playlists van andere lopers te bekijken.
  Ik hoop er in 2017 verandering in te brengen want het is echt ideaal om nieuwe muzikale ontdekkingen te doen.
  Ik kan je dus helaas geen tips geven; Bear’s Den vind ik ook wel goed!

 2. Ik deed geen ontdekking dit jaar; of toch wel, dat het publiek in London niet is wat wij hier gewoon zijn. Na jaren wachten heb ik eindelijk Goo Goo Dolls in London gezien. Ik had torenhoge verwachtingen maar het ontbrak toch wat aan enthousiasme bij het publiek en dit irriteerde mij zo erg dat ik van het optreden niet echt heb kunnen genieten Ik hoop echt nog een kans te krijgen ze nog eens te zien, liefst nog in 2017.

 3. O jee, ik loop weer decennia achter. Ik heb nog altijd geen account op Spotify… Ik gebruik het zelfs nooit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.