voor mij een stukje slice of life graag

slice of life

Vandaag neem ik jullie even mee achter de schermen ten huize kellysteenlandt.com! De afgelopen week was immers nogal hectisch. Bovenstaande foto zal jullie wellicht doen vermoeden dat wij op babymoon vertrokken, maar (helaas!) niets is minder waar. Lees maar even mee.

Laten we even terugspoelen naar het jaar 2011: we kochten toen onze huidige woning die instapklaar was. Instapklaar betekent natuurlijk niet altijd dat de inrichting je ook 100% bevalt. Ik was al heel blij met de vloer beneden, want een vloer vind ik persoonlijk nog steeds een grote drager van de inrichting van een woning.

Onze bovenverdieping was ook instapklaar, maar was net iets minder mooi afgewerkt. De doe-het-zelver in onze vorige eigenaar had hier duidelijk de bovenhand. Ons plan was om deze zomer de bovenverdieping van gyproc te voorzien die we konden schilderen in plaats van de lelijke bekleding die er nu hangt (en ondertussen weg is: driewerf hoera!). We zouden terwijl ook schilderen en laminaat leggen. Na vijf jaar mocht dat wel eens en reisplannen werden voor deze zomer aan de kant geschoven.
Plannen heet zoiets, maar ik werd sneller dan verwacht zwanger (mij hoor je hierover niet klagen, hoor) en dus schoven de plannen wat vooruit.
Uiteindelijk werd onze planning nog wat vervroegd aangezien onze gyproc-man vorige week ergens een gaatje in zijn planning vrij had om onze bovenverdieping in orde te brengen. Alle hens aan dek dus en tegen zondagmiddag was onze volledige bovenverdieping leeg en de lelijke bekleding van plafond en schuine wanden gehaald. Met dank aan onze ouders want na een dag onze boven leeg te maken, had ik echt wel nood aan rust.

slice of life
slice of life

slice of life
slice of life

Afgelopen week bestond dus vooral uit een stofferige bovenverdieping en slapen op veldbedjes in onze living, maar gelukkig konden we vrijdagavond al terug in ons gewoon bed slapen: zalig!
Nu volgt het echte werk, voor ons dan toch. Gisteren gingen we langs bij Colora en kozen de verf voor de kinderkamer, slaapkamer en bureau en ondertussen zijn de schilderwerken al begonnen. Zo vlot kan dat dus gaan. Het schilderen vind ik best nog leuk, het geeft ook heel wat voldoening wanneer een ruimte stilaan vorm krijgt.
De slotetappe in het avontuur wordt het leggen van de laminaat die we een tijdje geleden bij Quick-Step kozen. We brengen veel tijd in onze home office door en vonden het wel belangrijk om een mooie vloerbekleding te hebben. Het werd uiteindelijk een zachte eik met een heel natuurlijke uitstraling. Hij werd vorige week geleverd en bij het aanschouwen van de paletten wist ik dat we de beste keuze gemaakt hebben.

slice of life
slice of life
slice of life
slice of life

Eerlijk? Ik kijk ontzettend uit naar dat moment wanneer alles terug naar de bovenverdieping verhuist en we stilletjes aan de kinderkamer verder kunnen inrichten. Voor die laatste kocht ik al het één en ander van (wand)decoratie, de grotere meubels volgen aan het begin van de zomer.
Foto’s van de afgewerkte slaapkamer en home office volgen uiteraard wanneer het zover is, op de kinderkamer moeten jullie nog even langer wachten (zodat eventuele accenten het geslacht van onze baby niet verraden!).

slice of life
slice of life
slice of life
slice of life

Ik ben eigenlijk best nieuwsgierig hoe jullie wonen: nieuw, instapklaar, te verbouwen of nog wat anders? Doe je alles zelf of geef je af en toe wat uit handen? Ik lees het graag in de comments!

21 replys to voor mij een stukje slice of life graag

 1. Wij wonen nu in een appartement dat nieuw was toen we erin trokken, maar ook daar moest nog vanalles gebeuren, zoals schilderen. Vijf jaar later is daar nog niet veel van in huis gekomen en is alles nog steeds wit. We kopen nu een huis, dat ook nieuwbouw is. We zijn wel van plan om het deze keer wel echt ‘op te doen’ en het niet opnieuw 5 jaar wit te laten staan. Chapeau dat jullie zo goed bezig zijn! Wij hebben allebei twee linkerhanden en dus kijk ik met veel ontzag naar mensen die wel veel zelf doen :-).

 2. Ik ben vorig jaar ingetrokken bij mijn vriend, die een huis heeft. Hij was zijn (gekregen) meubels kotsbeu dus hebben we recent de hele woonkamer veranderd. De blogpost hierover is voor binnenkort!

 3. Argh, ‘planchetten’ zijn echt het vreselijkste wat bestaat!
  Wij wonen sinds januari vorig jaar in onze (nieuwbouw)woning, en we hebben bewust een tijd gewacht met bepaalde afwerkingen. Nu de baby eraan komt, is alles een beetje in een stroomversnelling terecht gekomen en als alles goed gaat kunnen we misschien volgende week al beginnen met laminaat leggen. Volgens mij hebben we trouwens dezelfde soort als jullie gekozen :-).
  Zijn jullie tevreden van Boss Paints (ik veronderstel toch dat het over deze verf gaat?)? Wij twijfelen hier nog over, vooral omwille van het prijskaartje. Maar betere kwaliteit, en minder werk, dat is natuurlijk ook interessant…
  Ik kijk al uit naar de afgewerkte babykamer! Hier werden de kleuren bewust gekozen voor we zelf het geslacht wisten; zo kan ik me daarmee alvast niet verklappen 🙂

  1. Inderdaad, ‘planchetten’ zijn zo lelijk… brrr! Na vijf jaar was het hoog tijd dat ze weg waren.
   Ondertussen zijn we al begonnen met schilderen (mijn schoonma en ik). Mijn schoonma vond de verf vrij kwalitatief: spat niet, smeert mooi uit en is aangenaam om mee te werken. Ze heeft ervaring met goedkope(re) verf dus ik denk wel dat ze weet waarover ze spreekt.

 4. Mijn vriend moest noodgedwongen verhuizen en dus moest de stap snel gemaakt worden. Van het een kwam het ander en ben ik daar niet veel later ook ingetrokken. De woning was instapklaar, maar echt niet mooi. Een bloembak van 2m op 2 in de livng gevuld met potaarde en stenen. Een scheef plafond (die later naar beneden kwam, electriciteit die gefoefeld was, etc… Wij hebben de living verbouwd (vanwege die afgrijselijke bak en veel te koude vloer) terwijl we er woonden, maar oh god, dat vraagt toch wel veel van je vind ik persoonlijk. Nu zeg ik steeds dat als ik het nog eens zou doen ik het uit handen zou geven, maar dat zal ik dan wel zien als het zover komt 🙂

 5. Hopelijk kunnen jullie alles gauw weer naar de bovenverdieping verhuizen.
  toen wij ons huis kochten, was het huis gelukkig instapklaar.
  We hebben alleen parket (laten :-)) leggen in onze living!

 6. Zo leuke foto’s zeg!
  Wij hebben gebouwd, dus alles zelf gekozen en veel ook zelf gedaan. Gelukkig hadden wij ook een goeie Gyproc-man 😉

  1. Merci! Ik wou wat herinneringen en de laatste weken nam ik eigenlijk heel weinig foto’s tenzij voor professionele doeleinden. Tijd om daar verandering in te brengen dus.
   De gyproc hebben wij laten doen, verven en laminaat doen we zelf (vind ik al een hele prestatie voor ons). Nogmaals bedankt voor de referentie, het ziet er dik ok uit!

 7. Net verhuisd naar een instapklaar huis. Twee rugpatiënten en vier linker handen bij elkaar dus verbouwen is niks voor ons.

 8. Ik teken vrijdag de akte voor m’n eigen huis. Het wordt een kangoeroewoning en dus nog wel redelijk wat verbouwingen te doen. 🙂 Het allerbegin maar we gaan er voor!

 9. Wat een súperleuke blog heb je en wat maak je mooie foto’s! Ik ga je volgen, leuk. 🙂 Wij zijn in september verhuisd en in november kwam ons eerste kindje en dat was allemaal best spannend. We hoefden niet zo heel veel te doen aan het huis, vooral schilderen, en hebben heel veel vrienden opgetrommeld om ons te komen helpen. Inmiddels wonen we er dus iets langer dan een half jaar en kom ik tot de conclusie dat het NOOIT af is. Haha! En dat is ook helemaal prima. Het nieuwe projectje is de tuin, want de zomer komt eraan en we hebben voor het eerst een tuin en nouja. Het is best fijn om je daar mee bezig te houden!

 10. wij hebben bewust een instapklaar huis gekocht, maar hebben toch ook wel al wat werk verricht… Het huis van boven tot onder geschilderd (het was net een kleurboek toen we het kochten), een nieuwe keuken laten plaatsen, laminaat gelegd, vinyl verwijderd en de plankenvloer eronder opgeknapt, de tuin volledig heraangelegd, … Instapklaar bedriegt inderdaad, haha 😉

  veel succes nog met de rest van de herinrichting!

  1. Dat klinkt inderdaad als heel wat, vooral de nieuwe keuken en vinyl/laminaat.
   Instapklaar bedriegt niet meteen, maar is meer een kwestie van: voldoet dit aan mijn smaak? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.