de kronieken van een zwangere vrouw I

de kronieken van een zwangere vrouw I

Ondertussen ben ik al 22 weken zwanger (ja, de foto is van 21 weken: toen had ik een betere dag). Ik ben dus al halverwege! En ik maar denken dat een dracht van 9 maanden lang was. Dat is het dus niet: voor we het weten is die baby hier. Ik zal maar niet denken aan mijn to-do lijstje!
Nu, genoeg geleuterd, hoog tijd voor een statusupdate. Ik kan niet geloven dat ik deze nog niet bezorgd heb, maar geloof me, ik noteer vlijtig alle opmerkingen en hersenkronkels die de revue passeren in mijn iPhone of schriftje.

Zwanger zijn, dat is

 • vaarwel onbezorgdheid. Ik lag al vele nachten te piekeren, maar dat is niets vergeleken met wat er nu in mijn hoofd omgaat. Eerlijk? Ik zal blij zijn als de baby er is, gezond en wel.
 • je een hoedje schrikken wanneer een collega proficiat zegt in plaats van gelukkig nieuwjaar terwijl je op dat moment nog maar 8 weken zwanger bent.
 • je broek openzetten op het werk (leve een eigen bureau!) en dan maar hopen dat je baas net niet op dat moment binnen komt.
 • mensen die de nood voelen om hun verhaal (vooral in de negatieve zin dan) te delen. Mensen waarmee je eigenlijk totaal geen band hebt.
 • een frituur van ettelijke kilometers ver kunnen ruiken. En jij maar denken dat het al sterk was dat je dit kon toen je niet zwanger was.
 • die trui om het beginnend buikje nog te verbergen, gebruiken als Instagram-achtergrond. We have a winner!
 • advies krijgen om de striemen tegen te gaan die je al voor je zwangerschap had.
 • een overbezorgde omgeving. Vraag ook eens aan je niet-zwangere medemens hoe het met hem of haar gaat!
 • mensen die beginnen over een 2de baby terwijl je net de komst van nummer 1 hebt aangekondigd? Pressure much?
 • de vraag krijgen wanneer die gezinswagen er nu komt terwijl in jouw wagen perfect vier passagiers kunnen meerijden.

Ik heb er zo nog wel een paar, maar deze bewaar ik voor later. Omwille van privacytoestanden vermeld ik ook wijselijk de eigenaars van bovenstaande opmerkingen niet.
Op de vraag “hoe is ‘t?” zal ik vandaag dan ook niet antwoorden, dat hou ik voor de volgende keer. Kwestie van zelf niet te zondigen tegen nummer 8.

En, hoe gaat het met jullie?

24 replys to de kronieken van een zwangere vrouw I

 1. Je bent ‘mooi’ zwanger, 22 weken al dat gaat altijd zo vlug bij een ander :o). Toffe foto met dat krijtbordje!

  1. Merci Virginie! Ik vind net dat het vlugger gaat bij mezelf! Bij een ander vond ik het al vlug, maar niet te vergelijken met hoe ik mij nu voel.

 2. Hihi grappig ! Ik rook ook werkelijk beter πŸ™‚ alles !
  Zin in een lunch ? Benieuwd nr je baby belly !!

  1. Ja, maar die ontwikkeling van dat reukorgaan is niet altijd positief, hΓ©. πŸ˜‰

   Jazeker! We spreken wel af via WhatsApp, ok? πŸ™‚

 3. Je straalt, en mooi buikje! Bij mij gingen de eerste weken zo traag, maar sinds week 18 of zo vliegt de tijd…
  Hier wil ook iedereen zijn verhaal vertellen, met horror-bevallingsverhalen op kop. Nee, bedankt :-).
  Wat ik vaak hoor: en, ga je borstvoeding geven? Eet je al terug vlees? Ben je nog altijd aan het werk?
  Ik vind het niet makkelijk om alles los te laten, en om mijn gevoel te volgen. Bij een eerste kindje komt er zo veel op je af dat je het soms helemaal niet meer weet. En soms snap je ook niks van je zelf. Hallo, hormonen! πŸ™‚

  1. Zo herkenbaar! Al die vragen en er komt inderdaad al zo veel op een mens af! Geniet nog van je zwangerschap! xx

 4. Ik ben ook zo bang geweest. Dat is simpelweg omdat je geen controle hebt over wat in je buik gaande is. Die verhalen zijn klote, maar zijn exact dat: momentopnames uit het leven van een ander. Niet uw leven of dat van de baby. Tegen dat de baby 4 maanden is je grootste zorg dat de baby Converses al niet meer passen ? en alstublief: koop die frieten. Goestingjes for life

  1. Aan frieten geen gebrek, hier, maar met mate. En al bij al vallen die goestingjes nog mee. πŸ˜‰ Inderdaad, je weet echt niet wat er zich daar binnen afspeelt en dat frustreert me mateloos. Controlefreak en zwanger, het is niet meteen de perfecte combinatie.

 5. Mooie foto! Ik ben zelf nog niet zwanger geweest, maar ik hoor ook van vriendinnen dat vanaf nu de vele ‘goedbedoelde’ adviezen en vragen op je afkomen en je je daar vooral niet moet door laten doen ;-).

  1. Het is gewoon grappig wat er op je afkomt en vooral ook van wie. Als het is van mensen die je anders ook advies durven geven, ok, maar van mensen die anders met moeite eens een praatje met je maken.. ik blijf het vreemd vinden.

 6. dat van die negatieve verhalen: ik had dat ook. al die vrouwen die over hun horrorbevalling begonnen en al hun ongemakken: daar had ik nu werkelijk eens géén boodschap aan!
  maak je vooral geen zorgen over die bevalling en wat erna komt, dat is bij iedereen anders en ik kan alleen maar heel positieve dingen zeggen uit ervaring πŸ™‚
  en dat van dat tweede kind… dat betert er helaas niet op. sommige mensen zijn echt weinig tactvol en véél te curieus πŸ˜‰
  tot binnenkort, ik kijk al mega uit naar ons volgende afspraakje!
  x

  1. Eigenlijk maak ik mij weinig zorgen over de bevalling en wat er na komt. Vooral nu vind ik het beangstigend omdat je niet weet wat er zich in je buik afspeelt.
   Ik kijk ook al uit naar volgende week!! xx

 7. Looking good!! En ja, wat gaat de tijd snel! Geniet nog van je zwangerschap en benieuwd naar meer kronieken πŸ˜‰

 8. niks van aantrekken van die zaagzakken πŸ™‚ het is normaal dat je zo ongerust bent en veel piekert

 9. Wat zie je er stralend uit! Trek je niets aan van al die verhalen & vragen en geniet vooral van je zwangerschap.

 10. Haha, herkenbaar! Vooral die goedbedoelde ervaringsverhalen. Van de bevalling… pffft, alsof je daar op zit te wachten. Wij hebben inmiddels 2 kids en heb nog nooit de behoefte gehad mijn bevallingsverhalen met iemand te delen. Zo’n rare eigenschap. Wat ik ook apart vond waren die mensen die je amper kent die even aan je buik gingen voelen. Zonder vragen!! Grrrrr

  1. Ik vind het sowieso akelig dat mensen aan mijn buik willen komen. Ik heb nooit die drang bij andere zwangere vrouwen. Heel vreemd!

 11. Oh jeetje ik vond (en vind) het ook vreselijk die ongevraagde negatieve ervaringen … zo had ik bij mijn 4de zwangerschap, ik was net wat overtijd en toen zei er iemand tegen mij “ja, mijn collega zijn vrouw is ook overtijd gegaan en dat kindje heeft het niet gehaald”. Echt, top, om dat dan zo te horen. Het was gelukkige mijn 4de zwangerschap en al zeker niet mijn eerste keer overtijd, maar toch, die mensen denken niet na!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.