stijlvol op de fiets met little black bike

In oktober vorig jaar was het zover: ik kocht een fiets. Niet zomaar een fiets, maar een échte koersfiets (voor de geïnteresseerden: ééntje van Trek). Ik schreef er trouwens hier al eens kort over. Uiteindelijk ben ik niet zo heel veel op stap geweest met mijn fiets. Het weer zat niet echt mee en kort daarna werd ik zwanger. Sindsdien is het er niet meer van gekomen (vooral uit schrik voor valpartijen). Het lijkt mij nog steeds de ideale sport, solo of met gezelschap en ik kijk er al naar uit om hopelijk in het najaar toch nog even op die fiets te kunnen zitten!

Bij het aankopen van mijn fiets viel het mij wel al snel op dat mooie fietskledij geen evident gegeven was. Bij Decathlon had ik wel al het geluk dat er een verschil is tussen fietskledij voor mannen en vrouwen, maar ik bleef toch wat op mijn honger zitten toen ik een stijlvolle outfit zocht. Wat kan ik zeggen? Ook op de fiets wil goed voor de dag komen.
Enter Little Black Bike. Oprichtster Angélique Dupré dacht er blijkbaar net zo over toen ze in 2006 voor het eerst op de fiets kroop. Die little black dress die ze voor gelegenheden in de kast hangen heeft, vertaalde ze naar een wieleroutfit en bijgevolg zat er niets anders op dan haar eigen label te starten: Little Black Bike was geboren!

little black bike by silvie bonne

little black bike by silvie bonne

En of ze met Little Black Bike in haar opzet geslaagd is! Toen ik enkele weken terug de eerste campagnebeelden op sociale media zag passeren, was ik meteen fan: stijlvolle ontwerpen, mooie kleuren, geen kakafonie van prints en/of sponsors. Kortom: helemaal mijn ding.
Vrouwen mét koersfiets die er graag fashionable uitzien, zijn bij Little Black Bike ongetwijfeld aan het juiste adres!

little black bike by silvie bonne

little black bike by silvie bonne

Angélique is trouwens niet aan haar proefstuk toe met het starten van dit label. Eerder richtte ze al Ladies Fun Sports op, een community die duizenden sportieve vrouwen samen brengt. Ook fietsreizen staan er geregeld op het programma. Eens ik wat meer ervaring op de fiets heb, overweeg ik zeker zo’n reisje en over de outfits zal ik al helemaal niet lang moeten nadenken.

little black bike by silvie bonne

Vorige week werd de volledige collectie van Little Black Bike, mét bijhorende website en webshop, aan het publiek voorgesteld. Ondernemen kost helaas naast veel tijd ook wat geld. Daarom richtte Angélique een crowdfunding campagne op. Nog tot en met 4 juli hebben jij en ik de tijd om hier ons steentje aan bij te dragen en het doel van €7500 bijeen te sprokkelen. Ik nam nog nooit deel aan dergelijke campagne, maar ik geloof in het merk en het concept en mijn centjes komen weldra jouw richting uit, Angélique! Ik kan alleen maar hopen dat die teller tegen dan ongekende hoogtes bereikt heeft!

Foto’s via Silvie Bonne (websitefacebook)
Jouw steentje bijdragen aan de crowdfunding campagne kan via deze link!

Hebben jullie het ook zo moeilijk om stijlvolle sportkledij te vinden of beperkt zich dit echt wel tot het wielrennen?

5 replys to stijlvol op de fiets met little black bike

  1. Ik had eerst kledij van Decathlon, maar had altijd zadelpijn. Ik heb nu een ander outfitje gekocht, maar wegens herstellende van mijn behandeling en vaak nog heel moe nog niet kunnen testen. Ik zag de outfits van Ladies Fun Sports op hun kick-off, maar ze hebben geen bretellen. Één van de eerste dingen die mijn man me aanraadde (en hij heeft al veel meer ervaring dan ik), want anders zit je vaak met je rug bloot. Een vriendin die veel koerst deelde die mening en ook één van mijn tafelgenootjes op de kick-off. Dus daarom heb ik dus nog geen outfitje besteld.

  2. Om te lopen valt dat best wel mee. Ik zweer bij Decathlon en Nike. Voor de schoenen valt dat wel meer tegen omdat ik enkel versterkte loopschoenen kan dragen om m’n enkel/knie te sparen. Qua wielerkledij heb ik niet zoveel ervaring. Maar de uitrusting van Bahamontes vind ik wel een schoontje, al is die enkel voor mannen. Je valt al snel terug op bekende wielerteams. Ik zou het andere aanbod van Bioracer of Vermarc eens moeten bekijken!

  3. Assos en Castelli hebben ook leuke vrouwenspulletjes (zonder obligate kinderachtige roze krulletjes ?). Ik ben ook pro bretellen en zelfs de eendelige pakjes dragen mijn voorkeur weg.
    Maar in de wielerwereld valt het nog wel mee voor de kleerkast van vrouwen, je moet eens een deftig eendelig lederen motopak voor op circuit proberen vinden (en racebotten in maat 36 ?) …

  4. Ik heb mijn meug wel gevonden bij Rapha. Eenvoudige en kwaliteitsvolle fietskledij. MAAP heeft vaak ook nog leuke dingen. Wel super dat er met Little Black Bike nu ook iets Belgisch is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.