borough market – dé plek voor foodies in londen

Eén van mijn favoriete plekjes in Londen is ongetwijfeld Borough Market.
Ik had al talloze bezoekjes aan Londen achter de rug vooraleer ik er geraakte, maar als foodie was ik meteen verkocht! Ik kan hier makkelijk een paar uur (of misschien zelfs een hele dag) rondlopen. Het aanbod is er immens groot en de vele stalletjes waar je iets kan kopen om te eten en te drinken, zijn echt wel mijn ding.

borough market, london
borough market, london
borough market, london

Borough Market is één van de grootste en oudste food markets in Londen en is gelegen in Southwark (heel makkelijk bereikbaar met de metro). Ondertussen bestaat deze markt al meer dan 1000 jaar en naast de talloze toeristen komen hier ook chefs van bekende en minder bekende restaurants hun inkopen doen.

borough market, london
borough market, london
borough market, london
borough market, london

Je kan er echt alles vinden. Ik hou dan ook enorm van de speciale winkeltjes in deze markt met echte hebbedingen (ingrediënten dan) voor in de keuken. Eén van mijn stops is steevast Spice Mountain. Het aanbod aan verschillende soorten specerijen is er echt overweldigend. Wanneer vrienden of familie naar Londen trekken, vraag ik ze altijd om wat voorraad meebrengen indien ze een bezoekje brengen aan Borough Market.

borough market, london
borough market, london
borough market, london
borough market, london

Ik heb er geen idee van of er veel locals hun boodschappen doen: ik vond dat er vooral veel toeristen de markt verkenden toen wij er een paar uur vertoefden. De markt is geopend van maandag tot zaterdag, maar aan het begin van de week zijn niet alle winkeltjes open. In het weekend is het er dan weer vrij druk, dus je plant best je bezoek ergens in de voormiddag op een weekdag aan het eind van de week.

borough market, london
borough market, london
borough market, london
borough market, london

Ook de straatjes rond de markt zijn heel leuk om te vertoeven. De mooiste bloemenwinkels en (van horen zeggen) ook de lekkerste koffie bij Monmouth Coffee. Toen ik er met mijn mama was, stond er een rij om het blokje, maar volgende keer schuif ik lekker mee aan. Je bent een caffeïne-lover of je bent het niet.

borough market, london
borough market, london
borough market, london

Bij een volgend bezoek aan Londen overweeg ik toch wel een verblijf in een Airbnb adresje en dan is de kans groot dat ik mijn boodschappen in Borough Market (en misschien ook Whole Foods) ga doen. Want het is en blijft jammer dat het quasi onmogelijk is om verse ingrediënten te kopen wanneer je op hotel bent of ‘s avonds de trein terug huiswaarts neemt.

borough market, london
borough market, london
borough market, london
borough market, london

9 replys to borough market – dé plek voor foodies in londen

  1. Tijdens mijn eerste trip naar London ben ik er ook eens geweest! Zalige plaats. Vrijdag vertrek ik opnieuw en het staat terug op de planning!

  2. Dat is nog eens een leuk plekje om naartoe te gaan in Londen. Daar zou ik zelf nooit komen als ik de standaard reisgidsjes gebruik.

    1. Ik denk dat dit ooit eens op tv was en dat ik er zo over gehoord heb, maar ben het niet meer zeker!

  3. Tijdens ons tripje naar Londen jaren geleden zijn wij toevallig op een food market beland, maar ik had er nadien geen idee meer van hoe die market heette of waar we juist geweest waren (behoorlijk stom I know..), maar dankzij jouw foto’s weet ik nu dus waar ik de volgende keer al op dag 1 weer naartoe ga! Merci, merci, merci Kelly!!!

    1. Wat een toeval zeg! Ben blij dat je op deze manier het adresje teruggevonden hebt: is zeker iets voor jou!

  4. Leuke tip! Dat niet kunnen meenemen van verse ingrediënten op reis steekt ook altijd mijn ogen uit 🙁

  5. Zálig! Mijn laatste bezoekjes aan Londen waren telkens voor een dag en dan blijft het meestal bij een shopfestijn, maar dit is een adresje dat ik onthoud voor een volgende (langere) trip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.