as we speak #2

De vorige As We Speak dateert alweer van een maand geleden, dus hoog tijd voor een update van mijn doen en laten. Meteen ook de ideale manier om hier wat zaken aan te halen die een individuele blogpost net niet halen (maar daarom niet minder geapprecieerd worden).

as we speak #2
as we speak #2
as we speak #2

Waar ik mee bezig ben: met vele dingen. Ik vraag me af of er nog rust zal komen voor mijn bevalling. Ik hoop dat toch voor de laatste vier weken want dan ben ik al thuis (zomerverlof enzo). Momenteel leg ik de laatste hand aan het geboortekaartje: de perfectionist in mij wil een perfect kaartje vooraleer er een afspraak bij de drukker wordt gemaakt, maar we zijn er bijna. Eens het kaartje af is, kan ik ook beginnen aan de afwerking voor de doopsuiker (die zijn op elkaar afgestemd). Ondertussen ben ik ook volop newborn outfits aan het bestellen voor de fotoshoot die ik dan ongetwijfeld met de baby zal doen. Het aanbod online is echt overweldigend. Zeker naar props toe. Ik heb al zoveel op het verlanglijstje staan, straks komt er keuzestress aan te pas. Verder op het zwangerschapsfront: de geboortelijst kreeg vorm, de fotoshoot werd vastgelegd en de maxi-dress en bijhorend jeansvestje voor die laatste hangen ook in mijn kleerkast (als je een stoel als voorlopige kleerkast aanziet).

as we speak #2
as we speak #2
as we speak #2

Waar ik van geniet: de voorbije weken en ook de volgende weken staan er veel dingen gepland. Allemaal leuke dingen, hoor. Het maakt het wel wat druk en het is hier en daar wat zoeken hoe ik dat allemaal zal combineren met ‘waar ik mee bezig ben’, maar gelukkig plan ik af en toe een (half) dagje verlof. Er staan leuke uitstapjes en etentjes op de planning en dat is voor mij echt wel genieten.
Het is misschien wat vreemd om zeggen, maar ik geniet er ook van hoe Steven bezig is om onze boven helemaal in orde te brengen met het leggen van de laminaat. Het is heel wat puzzelwerk en vooral veel uitzoeken, maar het resultaat (tot nu toe) mag er echt wel zijn. Ik ben dus meer dan trots op hem dat hij dit bijna helemaal alleen verwezenlijkt!
Begin mei genoten we van enkele zomerse dagen die gelukkig een verlengd weekend uitgekozen hadden om van de partij te zijn. Net dat weekend was ook een Kroatische vriend van mij samen met zijn vrouw in het land en we spraken af in Brugge. We hadden elkaar al eens ontmoet in Londen, maar om elkaar nu ook in België te zien, maakte het echt wel speciaal. We lieten hen kennismaken met enkele leuke locaties in Brugge, kruisten een aantal keer de Heilige Bloedprocessie en trakteerden hen op een ijsje bij Da Vinci, nog steeds een topper! Steven en ik sloten diezelfde zonnige dag af met een ritje op het bekende Roue de Paris dat na Gent en Kortrijk ook in Brugge terug te vinden was.
Twee weken terug ging ik ook een avondje op stap met enkele West-Vlaamse (ter info: niet noodzakelijk met roots in West-Vlaanderen) bloggers. Roeselare bleek een hippe locatie: we genoten van een heerlijk pasta avondje bij Mister Spaghetti: helemaal mijn ding als rasechte spaghettilover! Het was een fijne avond met hele fijne dames. Ga maar even langs op de blogs van Valerie, Josefien, Sylvie, Tiny, Liese en Renilde om hun avonturen te volgen!

as we speak #2
as we speak #2

Waar ik naar luister: de Goo Goo Dolls stonden hier de voorbije weken on repeat. Ze zijn nog steeds één van mijn favoriete bands en ik vind hun nieuwe album Boxes echt wel goed, veel beter dan de albums die ze de afgelopen jaren uitbrachten. Vorige week luisterde ik op het werk ook de hele week naar de Classics 1000 van Radio 1. Een zalige lijst om de werkdag mee door te brengen. Voor mijn part mogen ze die elke maand wel eens op het programma zetten.

Wat ik lees: Ik ben wat meer beginnen lezen, al is het maar een beperkt aantal pagina’s voor het slapengaan. Het zorgt voor rust in mijn hoofd en is echt zo’n momentje quality time met, euh, mezelf. Life on Sneakers van Evi Renaux is bijna uit en daarna duik in Framily zodat ik ook jullie hier het één en ander over kan vertellen.

Waar ik naar kijk: Ik keek de afgelopen weken minder en minder tv. Als ik dan al eens Netflix opzet, is het vaak verstand op nul en dan stem ik ook meestal af op Pretty Little Liars, nog steeds mijn guilty pleasure. Steven wist me te vertellen dat eind deze week seizoen twee van de Netflix-serie Bloodline online komt en daar kijk ik wel naar uit: eindelijk terug een serie die we samen bekijken en die ook kwalitatief bijzonder hoogstaand is. Ik ben een grote fan van Kyle Chandler (voor eeuwig Coach Taylor, hoor) dus ik ben best benieuwd wat seizoen twee brengt.

as we speak #2

Wat mij happy maakt: Afgelopen weekend vertoefde ik in Brussel voor een mini babymoon of zo noem ik het zelf graag. In alle eerlijkheid: ik won gewoonweg een weekendje Brussel via de Belmodo website. Meteen hun manier om de pas gelanceerde Belmodo Hotspots App te promoten. Ik nam mijn mama mee want Steven wou vooral verder werken aan de laminaat. Als oma (en meter) in spe mag zij ook wel mee op babymoon, hé? Een volledig verslag met enkele leuke adresjes die ik voor jullie ontdekte, lees je later deze week op de blog.

as we speak #2

Doen jullie ook mee met deze leuke rubriek? Laat dan zeker je link achter in de comments!

12 replys to as we speak #2

  1. Neen, het is zeker niet zo simpel als in de videootjes op YouTube, dat garandeert hij me op tijd en stond. 😉

 1. Petje af voor Steven, leuk dat hij dat allemaal doet!
  Als ik nog eens aan een serie begin, dan zal het dus PLL zijn hé 🙂
  Tot binnenkort! X

  1. Ja, ik ben blij dat hij het doet, hoor!
   PLL is lichtjes verslavend en lichter verteerbaar dan dit kan wellicht niet, maar leuk vertier na een werkdag!

 2. Laminaat leggen deden wij samen toen de baby voor het eerst naar zijn meter mocht gaan “spelen”. In een dagje waren we klaar met zijn kamertje. Ik vind dat nog een leuk werkje. Het is echter niet uit te voeren met een voorwaartse bump 🙂

  1. Oei, in een dagje! Hier zitten we (hij en zijn mama) er toch wat langer aan. We hebben nu ook niet meteen de dunste laminaat gekozen, de planken zijn zo’n 12mm dik. Kamer twee is gelukkig bijna af!

 3. Ik vind de As We Speak een heel leuke rubriek, doe er ook maandelijks aan!
  Vond het een heel gezellige spaghettidate! 🙂

 4. Pingback: as we speak #3 -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.