weekendje brussel met de belmodo hotspots app

Afgelopen weekend vertoefde ik in Brussel dankzij Belmodo. Ter gelegenheid van de lancering van hun nieuwste app, de Belmodo Hotspots App, werd er namelijk een wedstrijd georganiseerd waarbij een weekendje Brussel gewonnen kon worden met overnachting en diner in één van de door hen en Visit Flanders geselecteerde hotspots.

weekend brussel met de belmodo hotspots app

Toegegeven, ik was alweer even uit het oog verloren dat ik aan deze wedstrijd had deel genomen want ik doe eigenlijk aan bijna elke wedstrijd mee (ja, ik heb een winnersmentaliteit, zeker?). Ik was dan ook meer dan aangenaam verrast toen ik vorige week een telefoontje van Julie van Belmodo kreeg. Of ik nog vrij was? Jazeker! Mijn man helaas niet want de laminaat legt zichzelf natuurlijk niet en ik weet niet of hij nu stond te springen voor het shoppen dat ongetwijfeld op de planning zou staan. Ik nam dan maar mijn mama mee, die heel enthousiast was om van de partij te zijn. Als oma en meter in spe werd dit zelfs een beetje een mini babymoon (heerlijk woord en bij gebrek aan een échte babymoon kan ik het nu toch nog eens gebruiken).

weekend brussel met de belmodo hotspots app

Onze eerste stop was Hotel Le Berger waar we van een overnachting met ontbijt konden genieten. Wat ooit een berucht rendez-voushotel in de Rue du Berger was, kreeg een grondige opknapbeurt waarbij enkele typische elementen van het rendez-vous hotel bewaard bleven: een open badkamer, suggestieve decoratie en spiegels aan de randen van de badkuip (ter info: wij hadden enkel een douche op de kamer).
Wanneer je dit hotel binnenstapt, adem je trouwens meteen de sfeer van de jaren ’30 in. Ik had zin om zo een The Great Gatsby outfit aan te trekken!

weekend brussel met de belmodo hotspots app
weekend brussel met de belmodo hotspots app
weekend brussel met de belmodo hotspots app

We konden al onmiddellijk op de kamer: ideaal om even op te frissen. Ondertussen profiteerde ik ook van de gelegenheid om een aantal foto’s te maken: Een opgemaakt bed ziet er toch net dat tikkeltje beter uit.
De kamer was voldoende ruim, netjes en leuk ingericht: precies zoals ik het hebben wil. Bij het verlaten van de kamer hadden we een leuk zicht op de binnentuin. De muur met bloempotten vond ik meer dan geslaagd! Mocht ik zelf een stadstuin hebben, weet ik meteen wat er mee aan te vangen.

weekend brussel met de belmodo hotspots app
weekend brussel met de belmodo hotspots app
weekend brussel met de belmodo hotspots app

Nadat we ons wat opgefrist hadden (en ik de nodige foto’s genomen had, uiteraard!), gingen we op stap met ons gezelschap voor dat weekend: de Belmodo Hotspots App! Een leuke app waar een aantal steden in opgenomen werden, zoals Antwerpen, Brugge en dus ook Brussel. Hun hotspots vind je er per categorie (zoals fashion en beauty) en kan je ook in een lijstje bewaren.

Na eventjes in de buurt van het hotel geshopt te hebben (dat trouwens uitstekend gelegen is, dicht bij de Louizalaan en op zo’n 20 minuutjes stappen van het Centraal Station), zetten we koers richting de Dansaert-wijk. Onderweg waren we ook eventjes getuige van de Zinnekes Parade waar heel veel volk voor op de been was.

In de Dansaertwijk waren volgens mij de leukste adresjes terug te vinden. We brachten een bezoekje aan Pepin la lune: een shop met een heel hoog Pinterest-gehalte en perfect om wat aankopen te doen voor de kroost. Ik kocht er niks want mijn mama lag op de loer (heel arbeidsintensief hoor, kleertjes voor zowel meisjes als jongens – geloofwaardig – bekijken), maar gelukkig hebben ze ook een webshop waar ik stiekem het één en ander kan kopen.

Bij hun buren, TOIT La maison de la maison, gingen we ook even langs. Zij staan niet in de app, maar verdienen er ongetwijfeld een plaatsje in. Heerlijke spulletjes voor in huis: ik kreeg er een soort van meetlint voor de baby waarin we bij elke groeispurt een fotootje kwijt kunnen.
Even verderop stapten we ook even kinderboetiek Kat en Muis binnen. Hele mooie kinderkledij, maar wel met bijhorend navenant prijskaartje. Misschien meer een adresje voor de solden denk ik dan.

Verder op mijn lijstje stond boekhandel Passa Porta die me o.a. door Josefien aangeraden werd. Wat een zalige winkel voor een boekenliefhebber! Literatuur kocht ik er niet, er liggen hier nog stapels boeken op me te wachten, maar ze hebben echt wel de allermooiste kaartjes! Met een aantal verjaardagen en baby’s in zicht wist ik meteen wat ik nodig had.

Ondertussen hadden we beslist om hier gewoon te blijven rondhangen tot we in het restaurant verwacht werden want ons hotel was nu wel een flink eind stappen. Hoog tijd om ons dus wat op punt te zetten voor het etentje en daarvoor gingen we langs bij Bobbi Brown. Ik ben al langer vertrouwd met het merk en ik hou ervan om de nieuwigheden te bekijken. Eens binnen viel meteen de ooglook van één van de MUA’s mij op: ik moest en zou hier meer over te weten komen. Voor ik het wist zat ik in de make-upstoel en kreeg ik dezelfde look aangemeten. Uiteraard kon ik toen niet met lege handen naar huis gaan en zowel mijn mama als ikzelf vielen als een blok voor de Smokey Eye Mascara.

weekend brussel met de belmodo hotspots app

Het Sint-Katelijneplein in het centrum van de stad is altijd heerlijk vertoeven bij mooi weer. Ook nu waren de locals weer present om er te aperitieven met hapjes en drankjes die ze meebrachten en rond het water aan het nuttigen waren.
Wij deden aan people watching met een drankje erbij. Zalig!

weekend brussel met de belmodo hotspots app
weekend brussel met de belmodo hotspots app

Om de dag af te sluiten, werden we om 20u bij Resto Henri verwacht. Ik was hier op voorhand wel wat zenuwachtig voor: ik hou niet echt van verrassingen en ik had het menu vooraf wel eens bekeken, maar ik wist helemaal niet wat ze ons zouden voorschotelen. Gelukkig werden we meteen hartelijk ontvangen (met de nodige #sprouttobebrussels pins) en was de eerste vraag of er bepaalde allergieën waren: zoals het hoort dus! Ik informeerde de gastheer dat ik allergisch ben aan schaaldieren en wegens mijn zwangerschap ook geen rauwe groeten, eieren of rood vlees at. De chef was uiterst begripvol en serveerde ons een overheerlijk menu. Op en top genieten, ook al ben ik zwanger: de ideale combinatie.
En dan heb ik het nog niet over mijn aperitief gehad: een overheerlijke alcoholvrije cocktail van het huis die zo naast een resem andere cocktails kon staan. Voor herhaling vatbaar.
Na ruim drie uur dineren, liet ik de gastvrouw een taxi bellen want gezien het uur en de afstand zat wandelen naar het hotel er niet meteen in.

weekend brussel met de belmodo hotspots app
weekend brussel met de belmodo hotspots app

Zondag was een grijze en natte dag, maar ik wou graag eens de rommelmarkt op het Vossenplein bezoeken, dus gingen we, gewapend met een paraplu, op stap. Leuke anekdote: in het straatje om de hoek van het hotel vind je het geboortehuis van Audrey Hepburn terug. Dat ontdekte ik geheel toevallig de avond ervoor op Google Maps!

weekend brussel met de belmodo hotspots app
weekend brussel met de belmodo hotspots app

We wandelden naar het Vossenplein via de Zavel omdat je daar altijd wel één of ander leuk adresje tegenkomt waarvan de meeste ook op zondag open zijn. Eén van die adresjes was My Be Pop, Belgian Gourmet Popcorn. Ik proefde van de verschillende soorten popcorn en nam een zakje praliné en salted caramel mee naar huis: overheerlijk. Wie een speciale smaak prefereert, kan hier trouwens ook terecht voor popcorn cuberdon of passievrucht.

weekend brussel met de belmodo hotspots app
weekend brussel met de belmodo hotspots app
weekend brussel met de belmodo hotspots app

Ondanks de regen waren de meeste handelaars toch present op het Vossenplein. Ik had vooral interesse in vintage camera’s, maar heb ondertussen al een leuke collectie (dank u, papa) en vond ze ook nu weer ietsje te duur. Afdingen is de boodschap wanneer je hier op zoek bent naar iets!

weekend brussel met de belmodo hotspots app

Ik moet zeggen: de Marollen bevallen mij wel: leuke straatjes en eetgelegenheden (spotgoedkoop, trouwens!) en leuke street (rolluik) art. Ongetwijfeld heel leuk om hier op een zonnige dag rond te lopen.

weekend brussel met de belmodo hotspots app

Wanneer ik er nu op terug kijk, was dit best wel een rijk gevuld weekendje! Ik heb me alleszins heel goed vermaakt (en mijn mama ook trouwens!), dus dankjewel Belmodo!

3 replys to weekendje brussel met de belmodo hotspots app

  1. Ik werk intussen 5 jaar in Brussel en er een jaar gestudeerd. Maar ik ken Brussel eigenlijk totaal niet. Dankzij de personeelsuitstapjes de afgelopen 2 jaar ontdek ik stilaan meer en meer en het bevalt me wel. Die Passa Porta wil ik onder de middag dus zeker eens gaan bezoeken! Hoog tijd om meer van Brussel te leren kennen.

    1. Zeker eens bezoeken: is echt een topadresje. Zoals er wel meer zijn in Brussel trouwens. 🙂 Geniet van de ontdekkingstocht door Brussel!

  2. Brussel zegt me – als Vlaming – enorm weinig. De stad kan me in vergelijking met andere hoofdsteden weinig bekoren …, maar misschien doe ik gewoon mijn best niet om de stad te ontdekken. Heerlijke foto’s, dat wel – het lijkt net alsof hier één of andere wereldstad werd gefotografeerd .., wat Brussel stiekem natuurlijk wel is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.