La La Land: ga dat zien! ga dat zien!

Ik ben er mij van bewust dat ik alles prijs geef in de titel van dit blogbericht, maar dan is dat maar zo. Het is immers echt gemeend en ik voeg me bij de grote schare filmcritici en bioscoopgangers die La La Land al voor mij zagen. Hij is écht zo goed als ze beweren in de talloze reviews.

Heerlijk nostalgisch, een magische locatie (Hollywood en bij uitbreiding LA!) en twee acteurs met een niet te ontkennen chemie. Ik was al langer fan van het duo Gosling-Stone, maar na het zien van La La Land meer dan ik ooit had kunnen vermoeden.

Ik kijk trouwens al heel lang uit naar deze film. Al langer dan ik me kan herinneren zelfs. Misschien dateert het eerste bericht dat ik erover las wel uit 2015. In dat jaar werd de openingsscène opgenomen. Wetende dat regisseur Damien Chazelle een jaar lang gemonteerd heeft aan de film zit ik er wellicht niet ver naast.
Leuk weetje over die scène: drie jaar geleden hebben we langs diezelfde snelweg gereden tijdens onze reis langs de Amerikaanse Westkust.
Nog meer weetjes over de film (inclusief een plattegrond met de filmlocaties) vind je in dit leuke artikel op de site van De Morgen.

Denk vooral niet aan die andere geweldige film Moulin Rouge wanneer je het label musical leest. Neen, ze zijn niet te vergelijken. Waar Moulin Rouge een mix is van bestaande liedjes draait La La Land rond originele songs.

Ja, ik heb genoten. Van de acteerprestaties, de muziek en de filmlocaties. Heerlijk wegdromen ook bij bepaalde scènes (sorry, meer verklap ik niet).

Ik smeek je, Hollywood, breng me meer van dat. Het maakt deze wereld ongetwijfeld een beetje mooier!

Nog niet overtuigd? Ga kijken en oordeel zelf.

Zag jij La La Land al of ben je van plan te gaan kijken?

3 replys to La La Land: ga dat zien! ga dat zien!

  1. Ik ga veel te weinig naar de cinéma maar nu ik dit gelezen heb, ga ik er toch eens werk van maken. Klinkt fantastisch!

  2. Ik ga ook amper naar de bioscoop maar toegegeven, La La Land heeft me wel getriggerd. Maar goed, eerst verven en verbouwen en zien of er tijd overblijft! 😉

  3. Oh jaaaa 🙂 Ik ben vorige week woensdag gaan kijken, met heel hoge verwachtingen!!! Ik ben sowieso al een grote fan van musicals en al wat nostalgie is. Ik ga hem sowieso een tweede keer moeten kijken want hoewel ik hem echt top vond, was ik een ietsiepietsie teleurgesteld in de liedjes. Behalve de eerste twee liedjes zijn het bijna allemaal solo’ of duetten, en ik hou zo van scènes waarin iedereen meezingt! (inderdaad, de freeway! het zwembad!) Het allermooiste vond ik de lange eindscène…waaaaaauw!!! De soundtrack staat hier al de hele week op. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.