halloween in aartrijke

Afgelopen maandag vierden we voor het zoveelste jaar op rij Halloween. Ja, ik ben ondertussen de tel kwijt geraakt ook al is het niet meteen een standaard holiday in België. In onze thuisgemeente Aartrijke echter wel. Al bijna tien jaar lang zorgt de Gezinsbond hier voor allerhande activiteiten op de griezeligste dag van het jaar.

halloween in aartrijke
halloween in aartrijke

Ook in de jaren voor we hier een huis kochten, kwamen we al eens een kijkje nemen. Aartrijke ligt immers midden in het traject tussen onze ouderlijke woonsten. Toen al vond ik het heel fijn en om het nu op wandelafstand mee te kunnen maken, is uiteraard nog beter!

halloween in aartrijke
halloween in aartrijke

De voorbije jaren vonden de festiviteiten telkens plaats in de dorpskern. Dit jaar verhuisde alles echter naar het domein rond het vernieuwde cultureel centrum Jonkhove. Nog dichter bij ons thuis en uitstekend geschikt om allerlei kraampjes neer te poten.

halloween in aartrijke
halloween in aartrijke

Alleen is maar alleen dus nodigde ik collega-blogger en bijna-buur Josefien en haar gezin uit voor een hapje en een drankje vooraleer de Halloweenstoet van start ging. Alle deelnemers deden weer ongelooflijk hun best al blijft de KLJ mij vooral als luidruchtig in plaats van angstaanjagend bij.

halloween in aartrijke
halloween in aartrijke

Op de nieuwe locatie waren nog meer eet -en drankstandjes dan gewoonlijk. We steunden enkele lokale initiatieven met een kopje pompoensoep en een bakje frieten (uiteraard!). Ook aan de kleinsten onder ons werd de nodige aandacht besteed met een heuse Halloweenkermis. Emil, het zoontje van Josefien, ging maar al te graag aan de slag als visser!

halloween in aartrijke
halloween in aartrijke

Topattractie was zoals elk jaar het spookbos. De voorbije jaren was dit ingericht in het park rond de kerk, deze keer in een klein bosje rond het cultureel centrum. Heel knap gedaan van alle deelnemers! Best wel angstaanjagend al waren het vooral sympathieke Halloweenkarakters voor onze kleuter en baby. Ja, je leest het goed, ook Emma was van de partij. Ik droeg haar mee in een draagzak, perfect om ons tussen al die mensen te wringen en ze deed er ook nog eens een flink dutje in.

halloween in aartrijke
Halloween in aartrijke

Trick or treaters kreeg ik dit jaar niet aan onze deur vandaar dat ik met heel wat snoep in huis zit. Best een gevaarlijke situatie!. Op één van de volgende edities ga ik ongetwijfeld zelf gaan trick or treaten met onze dochter. Ik kijk er nu al een heel klein beetje naar uit!

Vierden jullie Halloween of laten jullie deze ‘feestdag’ aan jullie voorbij gaan?

3 replys to halloween in aartrijke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.