5 jaar getrouwd: 5 beelden die ons typeren

Vandaag zijn Steven en ik welgeteld vijf jaar getrouwd. Maak je geen illusies, het was net iets zakelijker dan ik als klein meisje (en nu soms nog) van droomde. Toch ik blik er wel met fijne herinneringen op terug. Ooit komt het er wel nog eens van, dat droomhuwelijk. Ik heb er al een Pinterestbord voor dus het moet maar eens gebeuren. Een trouwring draag ik al, een verlovingsring mis ik nog. Dat aanzoek is er ook nooit geweest, we kochten gewoon een huis en that’s it.

Ik kon jullie heel wat beelden van ons tonen, maar ik selecteerde er vijf die ons typeren. Natuurlijk zijn er veel meer zaken die eigen aan ons zijn, maar deze vijf vond ik wel leuk en er hangt ook telkens een verhaaltje aan vast.

 

wij pikken graag een concertje mee

5 jaar getrouwd

Toegegeven, toen het allemaal begon was ik even in een metalfase. Hij vond metal leuk, ik vond sommige metalbands wel leuk. Het eerste jaar brachten we trouwens een weekend op de camping van Graspop door. De liefde voor hem bleef, die voor metal verdween langzaam maar zeker. We hebben wel een aantal bands of artiesten die we allebei goed vinden, maar ze zijn eerder zeldzaam. Sinds jaar en dag ben ik een grote U2-fan, maar initieel kon de groep hem weinig bekoren. Tot hij ze live zag. Dit is het bewijs dat een band met een goed live optreden nieuwe fans kan aantrekken. Hij ondergaat trouwens al mijn concertverlangens en ik de zijne. Die van hem zijn net iets minder talrijk, maar we vergezellen elkaar waar het kan. Ik vind het maar logisch ook en sta er steeds voor open.

 

we verkennen graag de wijde wereld

5 jaar getrouwd

Hij heeft het niet meteen van thuis uit mee, maar ik wel. Samen gaan we dan ook graag op ontdekking in de wijde wereld, ik nog net iets meer dan hem. De wanderlust bij mij raakt maar moeilijk verzadigd. Onze reis naar Californië blijft met stip op één onze favoriete reis. We hebben ook heel wat goofy foto’s zoals deze. Heerlijk en ze tonen wie we echt zijn!

 

we houden van de bergen

5 jaar getrouwd

Drie keer trokken we tot nu toe naar de bergen en telkens willen we terug. De aantrekkingskracht is immens. Zalig vertoeven vinden we het daar. Met een stokbrood, wat lekkere kaas en een goed glas wijn. Genietend van de rust, het landschap. Hier vergeten we even alle zorgen en kunnen we helemaal onszelf zijn. Ooit verkassen we naar de Alpen, ooit.

 

we zijn gek op onze dochter Emma

5 jaar getrouwd

Eerlijk is eerlijk. Toen we in het huwelijksbootje stapten, waren we nog niet zeker of we effectief aan kinderen zouden beginnen. Een droomreis verder en wat meer rust in het hoofd en plots was er hier toch dat gemis. Ons gezin voelde niet compleet aan. Met de komst van Emma is dat helemaal veranderd. Zij maakt ons gezin compleet en nu zou ik mij een leven zonder haar niet meer kunnen voorstellen. Al blijf ik wel respect hebben voor de keuze van mensen die bewust kindervrij blijven. Moet kunnen in een maatschappij waar het ideaalbeeld maar al te vaak gepreekt wordt.

 

we zijn Disneylovers

5 jaar getrouwd

Eigenlijk is dit een kleine leugen. De grote Disneylover is Steven. Het is eigenlijk door hem dat ook ik gezwicht ben voor alle magie rond Disney. Ik was nogal vroeg ‘rijp’, zoals dat in de volksmond heet. Het gevolg was dat ik dan ook alle kinderlijke toestanden, Disney incluis, verbande. Steven wist de liefde terug aan te wakkeren. Sindsdien is er geen houden meer aan. Ik ben dan ook benieuwd wat dat zal geven wanneer we binnen enkele jaren met Emma richting Disneyland trekken.

Tot zover vijf dingen die ons typeren. Hebben jullie dit als koppel ook of zijn jullie net 100% tegenpolen?

10 replys to 5 jaar getrouwd: 5 beelden die ons typeren

 1. Wat een mooie post, en wat een leuk idee! Binnenkort zijn wij 6 jaar samen (niet getrouwd, ondanks al aan het tweede huis) – mag ik het idee stelen :)?

 2. Proficiat met jullie huwelijksverjaardag! Ik vergezel mijn vriend eigenlijk niet naar zijn concerten en omgekeerd. Soms gaan we samen, soms gaan we apart, maar we gaan ook niet heel vaak naar concerten. Wij gaan eerder naar comedyshows kijken, met elkaar en een bevriend koppel erbij meestal. 🙂

 3. Oh heerlijk!
  Wij leerden elkaar op de muziekschool kennen, maar het ironische is dat de muzieksmaak nu net iets is dat we niet echt gemeen hebben. Gelukkig horen we beiden wel graag jazz en klassieke muziek, dus we hebben wel altijd Iers om op te leggen als achtergrondmuziek. Maar eens we in de auto zitten en die muziek niet helemaal meer past bij de atmosfeer zijn we vertrokken hahaha.
  Nen heel dikken proficiat met jullie 5 jaar! 🙂

 4. Proficiat met deze mijlpaal :-). De echtgenoot en ik genieten ook veel van muziek en concerten, maar onze smaak loopt toch wel uiteen. Reizen doen we ook heel graag, daarin vinden we elkaar helemaal. Leuke post trouwens. Op naar de volgende 5 jaar!

 5. Heel mooi! Wij zijn op veel vlakken tegenpolen. Maar we hebben ook veel gelijkenissen: zot van sport, de bergen, USA, onze zoon. We gaan allebei graag op stap en dragen onze vrijheid hoog in het vaandel.
  Nog eens proficiat! X

 6. Ik vind het telkens opvallend om vast te stellen hoe hard Tom en ik op elkaar trekken. M’n vroegere vriendjes waren vaak tegenpolen of je deelde een beperkt aantal dingen met elkaar. Maar hoe langer ik Tom ken, hoe meer gelijkenissen we vinden! Best wel aangenaam eigenlijk ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.