danone blogger challenge week 1 – gezond eten #ad

Zoals jullie vorige week op mijn Instagram (stories) al konden lezen: ik neem deze maand
deel aan de Danone blogger challenge met als tagline (en hashtag): herontdek wat goed is.

Gedurende vier weken houdt de uitdaging in om gezonde voeding op tafel te zetten met
het oog op seizoensgebonden producten en eenvoudige bereidingen.
De bedoeling is om hier samen met je gezin werk van te maken met een aantal minimale
ingrepen.
Elke week krijgt een thema mee dat verschillende opdrachten (challenges) omvat.

Op mijn Instagram deel ik ofwel in mijn feed ofwel in mijn stories de tip van de dag.
Daarnaast wil ik jullie op wekelijks basis ook een overzicht geven van alle tips, aangevuld
met een extraatje hier en daar. Verwacht je dus de komende weken op wekelijkse basis aan een nieuwe blogpost in het kader van de Danone blogger challenge!

Vorige week startte de challenge met een focus op gezond eten. Niet altijd even simpel, als je het mij vraagt. Ik verzamelde de volgende tips die ik graag met jullie deel! Bonus: er zit ook een overheerlijk receptje bij!

Maandag | Weetje: eet drie hoofdmaaltijden en 1 à 2 tussendoortjes per dag

Kwestie van de spijsvertering op peil te houden is het nodig dat je met regelmaat eet, bij voorkeur dus drie hoofdmaaltijden en een paar gezonde tussendoortjes. Ik denk dat dat bij mij wel snor zit al blijft het een dagelijkse struggle om aan die ongezonde tussendoortjes te kunnen weerstaan. Bij een energiedip heb ik ook vaak de neiging om naar suiker(s) te grijpen wat net een verkeerd effect geeft. Daarom heb ik nu een zakje geroosterde cashewnoten in mijn lade op het werk. Een klein handjevol maakt een dipje binnen de kortste keren ongedaan.

danone blogger challenge week 1 - focus

Dinsdag | Proeven: recept met natuuryoghurt, cookie crumble en gezonde coulis

De challenge kalender bevat ook elke week een lekker en eenvoudig receptje. Vorige week maakte ik dit dessert klaar met wat yoghurt, crumble en coulis. Omdat we geen koekjes in huis hadden en ook Emma zin had in dessert, gebruikte ik gewoon Vitabis. Ik voelde me zelf even weer kind!

Nodig:

  • 1 potje yoghurt natuur (wij gebruikten de versie met aardbei)
  • 1 gezond koekje (dit heb ik dus door Vitabis vervangen)
  • 125g diepvries rode vruchten (zit hier standaard in de diepvries) of aardbeien
  • 1/2 kl suiker

Bereiding:
Als eerste maak je de coulis.
Stoof de rode vruchten aan op een laag vuur (zo ontdooien ze meteen). Zodra het fruit zacht begint te worden, voeg je een beetje suiker toe.
Laat nog even verder stoven. Nadien mix je het tot een glad geheel. Laat afkoelen.

Breek het koekje in stukjes. Bedek hiermee de bodem van een glas of weckpot.

Hierop doe je de yoghurt.

Als laatste voeg je de rode vruchten toe.

Smakelijk!

Woensdag | Challenge: probeer 2 maal per dag groenten te eten (bij de lunch en de warme maaltijd)

Dit is een makkie voor mij! Ik eet winter, zomer bijna elke dag verse soep. Vers: ik maak de soep in het weekend of op een vrije dag en vries een aantal porties in. Er zit hier altijd wel ergens een potje soep in de diepvries. Is de soep op? Dan maak ik gewoon een nieuwe ketel verse soep! Soep is zo eenvoudig om maken en je hebt er meer dan voldoende groenten mee binnen. Meestal maak ik groentensoep of een variant met paprika en courgette. Op de dagen dat ik geen soep eet, liggen er meestal geroosterde groenten op mijn bord of een slaatje. Indien je geen zo’n fan bent van groenten kan je misschien variatie in de bereidingswijzen proberen. Zo worden groenten hier zowel gestoomd, gestoofd als geroosterd. Die laatste blijft trouwens mijn favoriete manier om groenten te bereiden en kost me nog eens weinig tijd ook: een win-win situatie.

Donderdag | Uitproberen: laat yoghurt deel uitmaken van je gezond ontbijt

Ik eet vrijwel altijd yoghurt als ontbijt al durf ik op een vrije dag wel eens te zondigen en samen met Emma een boterham te eten (al is het maar om haar te tonen dat boterhammen zo lekker zijn!). Mijn gewoonlijk ontbijt bestaat uit een kommetje yoghurt, wat fruit (meestal bosbessen of aardbeien, één keer per week een banaan) en een notenmix. Het recept voor die laatste vond ik op Karola’s Kitchen. In het weekend eet ik wel eens (zelfgemaakte) granola.

Vrijdag | Tip: luister naar je lichaam om honger en goesting van elkaar te onderscheiden

Eigenlijk weet ik best wel het verschil tussen de twee en het gaat vaker wel dan niet om (pure) goesting. Vandaar dat ik niet zo gauw na het werk boodschappen doe want dan durft de verleiding wel eens toeslaan!

Zaterdag | To do: maak samen met de kinderen een maaltijd klaar

Emma is er nog wat te klein voor, maar ik kan niet wachten tot we samen kunnen ‘koken’. Als ze ook maar een beetje de liefde voor eten en koken van mij mee heeft, dan staan we binnen de kortste keren samen pannenkoeken of cake te bakken. Voorlopig hou ik het op zoveel mogelijk ontdekken: ruiken en voelen aan kruiden, verstand op nul en haar laten doen: met de handen in haar eten zitten en voelen.

Zondag | Check-in: deel een foto van je maaltijd

Zondag had ik een foto opdracht en mocht ik mee eten met de genodigden. Er stond barbecue op het menu dus zelf heb ik er niks aan gedaan, behalve opgegeten. Ook dat moet kunnen: alles draait tenslotte om balans. Die laatst ook behouden, is meestal een ander paar mouwen.

Tot zover de tips van vorige week. Ook deze week ben ik opnieuw bezig met mij aan de dagelijkse challenges te wagen en kon je op Instagram al het recept voor een gezond en lekker tussendoortje vinden. Breng volgende week zeker een bezoekje aan de blog voor een verslag van week 2!

Heb je zelf leuke tips voor een gezonde levensstijl? Laat ze dan zeker achter in de commentaren!

2 replys to danone blogger challenge week 1 – gezond eten #ad

  1. Tof initiatief van Danone, en niet gefocust op enkel hun eigen producten!
    De laatste weken vindt Juliette het wel ongelofelijk fijn om te kijken als ik aan het koken ben, en als ik groenten snijd, doet ze die graag in een potje. Ik heb dat ook eens geprobeerd met appel, toen ik een crumble wou maken, maar er gingen toen meer appels in het mondje :-).

  2. Wat een leuk initiatief van Danone! Met handige tips blijkbaar. Dat recept ga ik ook eens uitproberen. Samen koken met Tuur begint hier aardig te lukken, al hangt het een beetje af van wat we precies klaarmaken. Hij is er in ieder geval hard in geïnteresseerd, en dus laten we hem zoveel mogelijk mee helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.