atelier jacques

atelier jacques

Afgelopen week werd complimentendag gevierd. Ik pas deze dag het hele jaar door toe. Maar al te vaak wordt de focus op het negatieve gelegd terwijl iets positiefs ook wel eens in de kijker gezet mag worden, niet?

De mensen van Atelier Jacques dachten daar duidelijk ook zo over en ik vond vorige week dan ook een hele mooie kaart in mijn postvak op het werk terug. Niet zomaar een postkaart, neen. Een unieke postkaart, gemaakt van restanten leder. De afwerking bestaat uit een foliedruk die het geheel nog zoveel mooier maakt.

atelier jacques
atelier jacques

Ondertussen ben ik jullie wel wat uitleg verschuldigd over Atelier Jacques. Zoals ik al aanhaalde, vond ik de kaart terug in mijn postvak op het werk. Atelier Jacques maakt dan ook deel uit van de Vanden Broele Group waar ook mijn werkgever onder valt.
Ikzelf werk voor het itgeverij-gedeelte, maar onder de groep vallen ook nog een IT-bedrijf, een drukkerij en een PR-bedrijf. De laatste telg in de familie is dus Atelier Jacques geworden naar de stichter van de uitgeverij en drukkerij, Jacques Van den Broele. Immers, de drukkerij waar ik het al over had, beperkt zich niet tot het drukken van publicaties. Neen, wij staan bijvoorbeeld ook in voor de creatie van trouwboekjes (het onze is er (toevallig!) ééntje van hier). De lederen kaften leiden tot restjes leder en laat dat nu net zijn waar de mensen achter Atelier Jacques hun inspiratie opdeden voor hun allereerste product: de lederen postkaart die ik mocht ontvangen.
Een knap staaltje upcycling dus.

atelier jacques
atelier jacques
atelier jacques

Ik ben zelf een liefhebber van typografie, design en innovatie en dit zijn tevens begrippen waarmee Atelier Jacques zich perfect kan vereenzelvigen.
Ondertussen ben ik heel benieuwd naar de andere producten die ze voor ons in petto hebben en maken de postkaarten een grote kans om bij familie of vrienden in de bus te belanden!

4 replys to atelier jacques

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.