hotspot | byttebier (kortrijk)

byttebier | kortrijk
byttebier | kortrijk

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar zaterdag (en bij uitbreiding dinsdag, dan heb ik ouderschapsverlof) is voor mij shopdag. Natuurlijk is er in een wereld van online winkelen elke dag, elk uur en elke minuut gelegenheid tot shoppen. Af en toe moet ik echter eens een fysiek adres bezoeken.
Mede door het overaanbod online (geef toe: je vindt er werkelijk alles) stel ik in dat geval wel bepaalde eisen. Dat klinkt misschien hautain, maar als ik er mijn huis voor moet uitkomen, koester ik op één of andere manier verwachtingen.

byttebier | kortrijk

Slimme handelaars (die ‘mee zijn met hun tijd’) weten dit maar al te goed. En de kleine dingen maken hier ook het verschil. Ik ben in dat geval op zoek naar originele concepten, maar vooral naar uitbaters die weten waar ze mee bezig zijn. Mensen die hun zaak met een passie uitbaten. Die zichzelf telkens opnieuw uitvinden en die garant staan voor service. Klinkt als een serieuze boterham, maar ik denk dat in een wereld van Bol.com en Coolbleu daar net de meerwaarde zit. Dat laatste vind ik altijd wel bij Byttebier in Kortrijk.

byttebier | kortrijk
byttebier | kortrijk

Byttebier en ik, we go a long way back. Kortrijk was drie jaar lang mijn studentenstad en ik leerde er ook Steven kennen. Logisch dus dat de stad een plaatsje in mijn hart veroverd heeft. In die drie jaar ging ik in de zomer ook wel eens naar de braderie. Zo wil het lot dat ik een jaar of tien geleden bij Byttebier begon aan onze ‘uitzet’ van nu. Ik kocht er toen een set espresso kopjes van Bodum. Een paar jaar later kwam ik in contact met Bruno, zoon des huizes. We delen onder andere hetzelfde diploma en een meer dan gezonde interesse in fotografie. Daar stopt het verhaal evenwel niet. In de loop der jaren leerde ik ook zijn papa Koen, zus Sofie en mama Lieve kennen. De ganse familie is immers heel actief in de blogwereld en op sociale media. Ik heb ondertussen ook een aantal kookworkshops gevolgd bij de immer sympathieke Lieve. Sindsdien heb ik een aantal technieken echt wel onder de knie.

byttebier | kortrijk
byttebier | kortrijk

In de loop der jaren zag ik ook hun winkel evolueren. Tegenwoordig vind je er een ruim aanbod om je dagelijks leven net dat ietsje meer te geven. Sta je graag in de keuken, dan vind je hier alle tools die je er nodig hebt. Voordeel is dat het niet zomaar een selectie producten is. Neen, alles wordt met zorg geselecteerd. Twijfel je over een aankoop, dan staat Lieve je met raad en daad bij. Ik kocht hier een aantal jaren geleden mijn Microplane rasp op aanraden van Lieve en echt waar: één van de beste keukenhulpjes ooit!

byttebier | kortrijk
byttebier | kortrijk

De voorbije jaren groeide ook het lifestyle aanbod. Ik kom er altijd wel buiten met een nieuwe theelicht houder of een vaasje of een kussen: een accent dat de ruimte opnieuw een frisse look geeft. In het midden van de mooie patio wordt alles ook zorgvuldig samen gebracht. Een must voor iemand die voor de styling van haar interieur wel wat hulp kan gebruiken.
Ook voor de nodige dosis pampering ben je hier aan het juist adres met een hele mooie selectie sieraden en uurwerken.
Sinds kort hebben ze ook een vrij uitgebreid assortiment stationery. Liefhebbers van bullet journals zijn hier aan het juiste adres want ook de Leuchtturm1917 bullet journals vonden hier een plaatsje.

byttebier | kortrijk
byttebier | kortrijk

Ik denk dat jullie ondertussen al wel door hebben waarom ik hier zo leuk vertoeven vind? Ik blijf dan ook vaak veel te lang plakken bij al dat moois.

Eerlijk is eerlijk: als tiener vond ik Kortrijk maar saai. Ik zag dan ook op tegen elk bezoek aan de stad. Sinds mijn studententijd en in de recente jaren ben ik echter een hele grote fan van de stad geworden. Tegenwoordig heb je er de leukste adresjes, denk maar aan Kopie Koffie waar ik een tijdje geleden nog over schreef. Binnenkort komen er trouwens nog meer Kortrijkse hotspots langs op de blog dus hou de boel hier goed in de gaten.

byttebier | kortrijk
byttebier | kortrijk
byttebier | kortrijk

In het najaar hebben ze bij Byttebier trouwens grootse plannen. Voorlopig blijven die nog even geheim, maar hou hun Facebookpagina goed in de gaten. Wie weet wordt er wel een tipje van de sluier opgelicht. Fijn weekend en veel shopplezier!

Byttebier – Jozef Vandaleplein 7a – Kortrijk

10 replys to hotspot | byttebier (kortrijk)

  1. Ik ben er nog nooit binnengeweest maar door jouw mooie foto’s ga ik het zeker eens doen wanneer ik nog eens in Kortrijk ben!
    Ik vond Kortrijk vroeger ook saai maar ik heb ook mijn mening herzien. Zoveel toffe plekjes!
    Ideaal voor ons om nog veel op stap te gaan 🙂

  2. Topplekje!

    Veel plekjes ken ik niet in Kortrijk. Is ook niet de eerste stad waar ik naartoe zou gaan als ik mocht kiezen… Onbekend is onbemind, dat gaat hier ook goed op… 😉

  3. Ik wil er al zolang eens heen, jammer genoeg kom ik nooit echt in de buurt! Misschien eens een uitstapje plannen 😉

  4. Wat een mooie foto’s!
    Ik heb echt een hekel aan winkelen… De meeste aankopen gebeuren hier dan ook online. Maar voor zo’n prachtige winkel zou ik mijn kot ook wel uitkomen.

  5. Ik kom nu eens nooooit in Kortrijk. Is het er leuk genoeg om er echt eens een dagje van te maken? Kopie Koffie ken ik dan wel via kennissen, dus daar wil ik ook wel eens binnenspringen 🙂

  6. Binnenkort ga ik wellicht met een vriendin naar Kortrijk (want ik wil al zo langs eens naar Theoria!). Dit adresje neem ik zeker ook mee. Heb je nog Kortrijk-tips? Mag gerust ook in een mailtje, als je nog niet alles hier wil prijs geven…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.