hashtag babyspam

De titel van dit blogbericht spookt al een aantal dagen door mijn hoofd. Niet noodzakelijk het woord ‘babyspam’, maar wel alles wat er rond hangt.

babyspam

Eigenlijk ging ik hier niet eens over schrijven. Tot ik deze voormiddag een selfie nam met Emma. Daar was hij dan: de twijfel. Ja, dat lees je goed: twijfel. Twijfel om dit beeld online te zwieren. Wie mij een beetje kent, weet dat Instagram voor mij een online, visueel dagboek is. Voor mij, van mij: mijn feed reflecteert perfect hoe ik in het leven sta. Ik hou er van om door mijn feed te scrollen en herinneringen boven te halen. Ik zou dan ook best kunnen leven met een private account, maar ik kies er voor om mijn dagboek te delen. Zulke grote geheimen vind je er toch niet in terug. Ik heb zelf best voyeuristische trekjes en mijn volgers blijkbaar ook. Waar raap ik anders iets meer dan 1600 zielen bijeen, right?

En toch is daar plots die twijfel. Enkele jaren terug had ik deze woorden ook kunnen neerpennen. Toen kreeg ik wel eens commentaren dat ik toch wel veel deelde. Of dat nu wel moest, zoveel foto’s van onze reis online gooien (én op Instagram én op Facebook). Wellicht zijn niet alle mensen zoals ik. Wanneer ik een paradijselijk strand of Fifth Avenue te zien krijg, dan geniet ik mee.

Zo ook nu met Emma. Babyspam to the max! Ik wist het al op voorhand: ik neem graag foto’s en liefst zo veel mogelijk. Mijn camera roll staat dan ook bomvol foto’s van Emma. Er is altijd wel een moment dat ik wil vastleggen en ja, dat deel ik dan ook graag. Blijkbaar vinden mijn volgers dat ook leuk. Foto’s mét baby scoren nu eenmaal veel beter dan foto’s met konijn (sorry Charlie! sorry Lily!) of eten. En ook nu storen mensen zich aan die hoeveelheid foto’s.

Ik had het er deze week nog over met een andere new mom. De manier waarop dit dan (door de mama’s in kwestie) gecounterd wordt, is de hashtag #babyspam. Eigenlijk is die er gewoon te veel aan. Mijn of jouw baby is geen spam, die is gewoon onze baby. Die baby maakt nu eenmaal deel uit van ons leven en hippe reisjes staan op een laag pitje. We doen het dus met veel baby, af en toe een #tbt van de USA en de eeuwige constante: eten. Want dat laatste doen we nog, al is het iets vaker thuis dan op locatie.

Lieve mama’s: laat die hashtag babyspam achterwege. Post desnoods tien foto’s per dag van jullie baby, maar doe vooral waar je zin in hebt. Focus op het nu, op jullie baby en wees niet bang om dit te delen. En vooral geen #sorrynotsorry. Mama zijn, daar zeg je geen sorry voor.

25 replys to hashtag babyspam

 1. Groot gelijk! Trots zijn op die mooie dochter en alle momenten vastleggen!!
  Ik denk soms ook wel eens… oei – wéér flowerspam 😉 maar ach, dat is wat ik graag zie, wat mij interesseert, dus gaat het online!! <3

 2. Ik volg jou op Instagram en ik heb weinig met baby’s, maar ik vind niet dat jij zo vaak foto’s van Emma post, hoor. Je feed van IG hier rechts op de blog bewijst dat ook. Ik zou haar fotogenieke snoetje gerust vaker willen zien. Doe gewoon waar je zin in hebt!

 3. Niemand mag zich laten beïnvloeden door de mening van iemand anders Kelly! Waarom zou die meer doorwegen dan jouw eigen mening? Wat maakt dat die dominant zou kunnen zijn? Iedereen is gelijk en zoals Eva Mouton het zo heerlijk verwoordt: Neuters gonna neut! Leve Emma, leve jij, leve ieders pure zelf!

 4. Absoluut groot gelijk Kelly! Je kan toch nooit voor iedereen goed doen, dus kan je maar beter je eigen goesting doen vind ik. En p.s.: van mij mogen er best veel fotootjes van Emma blijven komen hoor 🙂 liefs, Els

 5. Die #sorrynotsorry vind ik één van de ergerlijkste hashtags, net zoals het zinnetje “deze blog is niet gesponsord.” Waar is de tijd dat je gewoon kon doen waar je zin in had? 🙂 Het lijkt me vrij normaal dat je de dingen post waar je het meest fier op of gewoon mee bezig bent, dus blijven gaan hoor Kelly!

 6. Dat is gewoon een keuze die ieder voor zich moet maken. En voor de rest hoeft niemand zich daarmee te moeien. 🙂

 7. Super dat jij dit eens verduidelijkt aan de wereld!! Laat maar komen, foto’s van gelijk wat, waar jij en waar iedereen zin in heeft op zijn eigen account, en waar je je zeker niet voor moet verantwoorden of schuldig om moet voelen!
  Trouwens, Emma-Love to the max!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.