39 jaar in 39 weetjes

Afgelopen vrijdag vierde ik mijn 39ste verjaardag! Het uitgelezen moment ook om nog eens wat weetjes over mezelf tevoorschijn te toveren.

1. Ik lust absoluut geen sushi.

2. Met een gin tonic (een GT’ke zoals Gert dat zo mooi zegt) kan je mij niet bekoren. Precies een Dafalgan.

3. Wij hebben sinds ongeveer een jaar een abonnement op de weekendkrant: die lees ik een week lang (vaak nog langer).

4. Om te slapen, draag ik oordopjes.

5. Ik heb last van misofonie.

6. Wanneer ik foto’s zie van mensen die de weekendkrant lezen (Instagram, duh) dan krijg ik ongelofelijk veel zin om die zelf te kopen en te lezen.

7. Avocado vind ik zo overroepen, wat een hype (voor niks). Heel zelden belandt het om één of andere reden toch op mijn bord.

8. Ik weet dat mijn auto een claxon heeft, alleen denk ik daar altijd te laat aan. Ik claxonneer dus altijd na de feiten en eigenlijk naar de verkeerde personen toe. Sorry voor alles!

9. Mijn oudste vriendschap is 25-26 jaar oud en ik vind dat behoorlijk wat jaren op de teller hebben.

10. Twee van mijn beste vrienden zijn tijdens de pandemie naar het buitenland verhuisd.

11. In het tweede coronajaar ben ik thuiswerk meer genegen door mijn compagnon in huis: Charlie.

12. Ik heb jarenlang naar de perfecte rode laarsjes gezocht en vond ze in de week van mijn verjaardag eindelijk!

De rode laarsjes van mijn dromen.

13. Wanneer ik een leuk kledingstuk zie, wandel ik eerst nog even door de stad. Kan ik het niet uit mijn hoofd krijgen dan ga ik terug. Zo niet, dan laat ik het hangen. Bespaart me heel wat centjes.

14. Ik heb 128 potjes nagellak.

15. Mooie schoenen kunnen mij altijd bekoren. Schoenen passen, in tegenstelling tot kledij, ook quasi altijd. Gezegend met goede voetjes, ik, niet per sé goed voor de portemonnee.

16. Ik heb een haat/liefde-verhouding met sociale media. Ondertussen kan ik veel beter relativeren en neig ik meer naar liefde. Liefde voor de mooie mensen die ik leer kennen. Ook als zorgouder is dit een medium dat mij recht houdt.

17. Ik ben ontzettend vatbaar voor imposter syndrome, zowel op mijn hoofd -als bijberoep. Lang dacht ik dat ik me dit inbeeldde tot op een dag een collega verwoordde hoe zij zich voelde. Even later vond ik dan ook de terminologie en uitleg ervoor terug. Zelfs al weet ik wat het is en hoe het (op)komt, toch laat ik me er nog al te vaak door vangen.

18. Mijn man is heel gefascineerd door het heelal en van die dingen. Ik probeer niet te veel na te denken over het universum. Wanneer ik dat wel doe, dan voel ik me vaak heel klein en nietig.

19. In de biologieles van het derde middelbaar was er de les met de dissectie van een konijn. Ik wou niet kijken. Heb het niet gedaan met een opmerking van de juf als gevolg. Nog steeds een wrang gevoel wanneer ik hier aan denk. Begrip en respect voor anderen kan zoveel betekenen.

20. Met ouder te worden, probeer ik wat meer in het moment te leven. Vorig jaar besliste ik op amper een week tijd om even vlug op en af naar Parijs te reizen. Ik wou de ingepakte Arc de Triomphe zien en ik heb het me nog geen seconde beklaagd.

Arc de Triomphe empaqueté, Parijs, oktober 2021

21. Sinds de verschillende lockdowns voel ik geen nood meer om alle dagen vol te plannen met allerlei afspraken. Ik doe liever iets op de ruttel, zoals Lieselotte dat zo mooi kan verwoorden. Veel deugd van en het helpt ook mijn grenzen te bewaken.

22. Ik speel bijna altijd met dezelfde cijfers op Euromillions of de Lotto. Is dat wel een goed idee?

23. Ik e-mail vaak met mezelf. Vooral als middel om iets te onthouden. Uiteraard vergeet ik dat dan op te kuisen en heb ik ontzettend veel ongelezen e-mailberichten.

24. Ik lust geen ananas.

25. Gerookte zalm vind ik echt vies. De geur alleen al bezorgt mij hoofdpijn.

26. Ik heb er een hekel aan wanneer men mij aanspreekt met ‘mama’. Alsof ik als moeder herleid word tot dat ene kenmerk.

27. Mijn hart breekt wanneer ik GIFjes doorgestuurd krijg op Teams of sociale media met Ron Swanson, maar de afzender heeft totaal geen benul wie dit is.

28. In de douche of tijdens het autorijden, krijg ik de meeste ideeën. Er worden zelfs hele paragrafen voor blogposts of andere in mijn hoofd gevormd. Het moment dat ik de kraan dicht draai of mijn voet van het gaspedaal haal, verdwijnt ook het meeste. Ik kan soms uren spenderen om dat exacte moment opnieuw te creëren zodat ik alsnog die mooie zin uit mijn vingers tover.

29. Ik heb een lijstje waar ik spaghetti bolognaise, mijn lievelingsgerecht, wil eten. “In de Patattezak bij Pee Klak” werd al afgevinkt en zal moeilijk van de troon te stoten zijn.

In de Patattezak bij Pee Klak, Grimbergen

30. Ik wil alles zelf kunnen en heb hierdoor een grote leerdrang. Ik zou begot zelf voor garagist willen spelen.

31. Ik ben erg koppig (wanneer ik mijn man tijdens het ontbijt naar een weetje over mezelf vraag).

32. Strijken doe ik maar een beperkt aantal keer per jaar. Vooral tafellakens en servetten.

33. Het afgelopen jaar ben ik meer en meer thee beginnen drinken. Vooral om mijn overmatige koffieconsumptie binnen de perken te houden. Eén voorwaarde: zo kruidig mogelijk aub!

34. Tijdens mijn lagere schooltijd was ik fan van alles wat Frans was met (Club) Dorothée en Hélène en haar jongens op kop.

35. Ik hou van verjaardagen! Ik vier ze ook uitgebreid. Dit jaar stond er taart van Chez Mariette op het menu. Voor mezelf, omdat het kan. Wie niet van verjaardagen houdt: ik snap het écht niet, sorry.

36. Op mijn 11de had ik mijn eerste bril. Ik kon toen al een jaar lang het bord niet lezen (ik zat altijd achteraan omdat ik heel groot was voor mijn leeftijd). Ik haat die bril, nu is het een echt accessoire voor mij.

37. Ik ben een beetje verslaafd aan immo-porno. Ik kijk wekelijks.

38. Bij valavond kijk ik graag binnen in de huizen. De lampen gaan aan, de gordijnen of rolluiken zijn nog net niet dicht. Heerlijk ongegeneerd binnenkijken. Kan ik.

Bear’s Den, Vooruit, Gent, april 2017

39. Ik ben al van het prille begin een grote fan van Bear’s Den. Ik ontdekte hen via de Discover weekly feature van Spotify. Zo heb ik al meerdere parels gevonden, maar nooit meer zoals The Den.


Ik deel natuurlijk veel van mijn leven online, maar wellicht zitten er toch nog wat nieuwtjes tussen voor jullie. Ondertussen ben ik al mijn lijstje voor mijn 40ste aan het aanvullen!

5 replys to 39 jaar in 39 weetjes

 1. Hoeveel pottekes nagellak? 😱😱😱 ik smeet onlangs mn twee laatste pottekes weg omdat ze zo oud waren. Ik heb daar geen geduld voor 😂.

  1. Als je denkt dat ik misteld heb, you’re wrong. 😉 Ik doe één hand in minder dan een minuut, een sneldrogende toplaag is mijn geheim (maar nu niet meer dus)!

 2. Zalige weetjes! En wat een mooie rode laarzen 🙂 En zeg, die handtas, dat vind ik ook een prachtexemplaar. Mag ik vragen van welk merk die is? 😉

 3. Eindelijk even bewust tijd genomen om deze blogpost te lezen. Al een tijdje opgeslagen in mijn ‘to read blogs’, maar nu man en dochter eens weg zijn (hoera!), heb ik er een theetje bij genomen.

  Veel dingen zijn herkenbaar (misofonie, claxonneren, lange vriendschap, bij mensen binnen kijken, de beste ideeën krijgen wanneer je ze niet kan noteren, …), maar het is heel leuk om op deze manier nog wat meer over jou te weten te komen :-).

  Avocado’s vind ik dan wel weer geweldig lekker, zeker als ze in guacamole verwerkt zijn.

  En amai ja, die dissecties in het middelbaar. Ik was dan altijd ‘de flauwe’, en werd er zelfs mee uitgelachen dat ik niet wou meedoen…

  Op die nagellak zou Juliette wel jaloers zijn! Ik heb nu iets van 5 potjes, waardoor ze elke nagel van een hand in een ander kleurtje kan hebben (regenboognagels, dus). Eigenlijk doe ik zelf zelden nagellak op, enkel op mijn teennagels in de zomer.

  Nu ben ik benieuwd naar jouw lievelingsthee. Wellicht kan Chai thee, of iets met veel gember je wel bekoren?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.