365 vragen | september

Vorig jaar zag ik een leuke blogpost passeren bij Sofie die op haar beurt de mosterd bij Irene gehaald heeft. Ik contacteerde de laatste met de vraag of ik haar rubriek eens mocht overnemen en ja, dat was helemaal ok!

Hoe werkt het nu precies? Welnu, voor elke dag van de maand moet je een vraag beantwoorden en die dan maandelijks delen op je blog. Je kan dit blijven herhalen en zo jezelf doorheen de jaren zien evolueren.

Net zoals de voorbije maanden beantwoordde ik in september ook elke dag trouw een vraag.

1. Hoe heb je vandaag voor jezelf gezorgd?

2022: Vandaag startte het nieuwe schooljaar. Ik was enthousiast voor Emma en vond het ook wel spannend: een nieuwe klas en juf, ik had toch wel moeite om me te concentreren vandaag. Normaal gezien zou ze vandaag gestart zijn in het eerste leerjaar, maar die mijlpaal moeten we helaas missen. Ik heb goed voor mezelf gezorgd: instagram vloog gisteren van mijn telefoon, ik werkte thuis en probeerde een nieuw recept uit. Zorgen voor mezelf om dat levend verlies draaglijker te maken.

2023: In tegenstelling tot vorig jaar had ik veel minder last van het levend verlies waar we mee geconfronteerd worden. Emma wou vrolijk op de foto en daarna ging ik naar het werk. Echte zelfzorg heb ik niet gedaan, tenzij een podcast in de oren tijdens het koken en mij na het eten in de zetel gelegd.

2. Welke band zou je graag live eens zien?

2022: Bruce Springsteen staat nog op mijn lijstje, maar ik heb kaartjes voor zijn concert in 2023. Voor de rest iedereen gezien die ik écht wou zien. Best gek!

2023: The Cure!

3. Wat is de laatste foto op je telefoon?

2022:

2023: Selfie met mama.

4. Noem een herinnering uit je kindertijd die je nooit meer vergeet.

2022: Het eerste dat in mij opkomt: ik had mijn enkel verzwikt in de McDonalds op de Korenmarkt in Gent en moest op mijn pantoffels naar school.

2023: Bij mijn meme gaan slapen. Een heel oud huis met een slaapkamer op de halve verdieping.

5. Naar welke plek zou je nu het liefste gaan en waarom?

2022: Venetië ziet er op dit moment aantrekkelijk uit door het filmfestival en de bijhorende celebrities. Ik zou me wel in avondjurk willen hijsen en mooi opgemaakt worden om even later op de rode loper te verschijnen aan de zijde van Harry Styles.

2023: ergens langs de Westkust van Amerika, Big Sur, in een hotel langs de kustlijn en daar niets doen behalve lezen en eten en slapen. #kthxbye

6. Wat is het laatste dat je zelf maakte?

2022: Tomatentaart met ricotta en spinazie van Mme ZsaZsa:  http://madamezsazsa.blogspot.com/2016/09/tomatentaart-met-ricotta-en-spinazie.html?m=1

2023: bananenbrood uit Sweet Enough van Alison Roman.

7. Welke opmerking van iemand anders zal je altijd bijblijven?

2022: Eén van mijn leerkrachten in het laatste middelbaar zei dat ik een sterke wil had, een drive die ervoor zou zorgen dat ik in bepaalde dingen zou slagen. Hij had niet meteen gelijk over het onderwerp waar we het indertijd over hadden, maar op andere momenten in mijn leven is dit inderdaad heel bepalend geweest.

2023: Een persoonlijke opmerking die ik kreeg in juni van dit jaar, maar ik deel deze liever niet.

8. Heb je van iets een ideaalbeeld in je hoofd? Welk?

2022: Niet meer, neen. Al ouder worden, stel je dat bij en besef je dat het ideaalbeeld ook gewoon niet bestaat.

2023: Neen, het doet er ook niet meer toe.

9. Welke serie kijk je?

2022: Momenteel Chantal en Superstore.

2023: Op dit moment zijn dat The Office, The Bear, Downton Abbey en Knokke Off. Vanavond begin ik ook aan het nieuwe seizoen van Virgin River.

10. Hoe kijk je tegen ouder worden aan?

2022: Altijd blij dat er een jaartje bij mag komen.

2023: Nog steeds blij om te tellen!

11. Welke app gebruik je het vaakst?

2022: Ik heb toch nog even geverifieerd, maar uiteraard wist ik al welke app dit zou zijn. Tromgeroffel… Instagram!

2023: Haha, Instagram!

12. Wat bestel je in de frituur?

2022: Middel met satékruiden.
Frietsaus in een potje.
Stoofvleessaus in een potje.
Loempia of ragouzi en bamiballetjes.
Ik deel ook de bitterballen met mijn echtgenoot.

2023: Idem als in 2022. Ik ben toen wel het potje mayonaise voor Emma vergeten. She loves mayonaise!

13. Waar spaar je voor?

2022: Korte termijn: verdere aanleg van onze tuin – ook binnen wil ik de living onder handen nemen (verven + nieuwe meubels want we gebruiken al meer dan tien jaar derdehands meubelen: het was nooit de bedoeling, maar je kent dat…).

2023: We sparen nog altijd verder voor wat we in 2022 spaarden en daarnaast natuurlijk ook voor de toekomst van Emma.

14. Wat wil je deze maand nog graag doen?

2022: Ik stel geen specifieke doelen voor op. Voldoende rust nemen, blijft het belangrijkste.

2023: Heel wat afronden op werkvlak. Er is veel te doen en mijn imposter syndrome is daar terug.

15. Wat was de grootste uitdaging de voorbije dagen?

2022: Geen bepaalde uitdagingen. Ik verwachtte: wakker blijven na een hele korte nacht van maandag op dinsdag, maar ik kan daar blijkbaar nog goed tegen. 😉

2023: Wakker blijven na een korte nacht van woensdag op donderdag want Emma heeft lichte koorts en een zware hoest.

16. Wat zijn op dit moment de 3 meest belangrijke dingen?

2022: Rust vinden, rusten en rust behouden.

2023: Voor mezelf zorgen, voor Emma zorgen, voor mijn gezin zorgen.

17. Hoeveel dichte vrienden heb je?

2022: Ik plak hier liever geen cijfer op.

2023: Kwaliteit over kwantiteit dus ik tel niet.

18. Wat irriteert je?

2022: Vandaag: zondagsrijders. Andere dagen: veel te veel.

2023: Negativiteit.

19. Hoe zou je je leven omschrijven op dit moment?

2022: Langzaam maar zeker vind ik mijn plaats terug in mijn eigen leven. Ik heb heel lang gedacht dat dit me nooit (meer) ging lukken, maar ik kom er. Al moet ik wel ontzettend veel geduld oefenen.

2023: Zon en wolken.

20. Wat was het laatste wat je in je eentje deed?

2022: Ik doe veel dagdagelijkse dingen alleen, maar als het over een uitstap gaat: naar de expo van Helmut Newton in Heist.

2023: Het Ensorhuis in Oostende bezoeken.

21. Wat zou je doen als je nergens bang voor zou zijn?

2022: Iets compleet gek zoals skydiven.

2023: Vlot met de auto rijden.

22. Hoe zit je me-time eruit?

2022: Me, myself and I en doen waar ik op dat moment zin in heb. Dat kan gaan van koken tot shoppen tot tv-kijken, etc… noem maar op. Als ik er zin in heb, kan zelfs opruimen voor mij pure me-time vormen.

2023: alleen zijn.

23. Hoeveel tattoos heb je?

2022: (Nog) geen.

2023: nog steeds geen. Let op de “nog” in dit antwoord.

24. Hotel of kamperen?

2022: Hotel!!!

2023: Alsof dit ooit nog zou veranderen van antwoord. Hotel dus.

25. Wanneer had je voor het laatst de slappe lach?

2022: Deze avond tijdens het avondeten. Ik weet niet meteen meer wat de aanleiding was, maar Emma moest lachen om iets en dan ben ik ook vertrokken.

2023: Dat weet ik niet echt meer. Wel al veel moeten lachen samen met Emma. Voor de rest wat aan de mindere kant.

26. Wanneer was je voor het laatst in de natuur?

2022: Een week of twee geleden: toen ging ik samen met Emma naar het bos.

2023: Euh, een paar weken geleden gingen we tijdens het warme weekend nog eens naar de zee.

27. Wat heb je gepland voor de komende maand?

2022: Een dagje naar Parijs (me-time), naar Plopsa Station Antwerpen met Emma en een concert van Sting. Vooral: verder doen zoals ik bezig ben!

2023: Een dagje op uitstap met Emma want pedagogische studiedag en een tripje naar Londen met de echtgenoot! Tussendoor veel ploeteren op het werk denk ik.

28. Waar denk je met weemoed aan terug?

2022: Aan de babyperiode van Emma, voor haar diagnose. Nog voor mijlpalen die niet gehaald werden. Genieten en mezelf gelukkig prijzen met een kerngezonde baby. Niet wetende dat er ergens een stukje chromosoom niet is.

2023: Nog steeds hetzelfde als vorig jaar.

29. Waar ben je het meest in geïnteresseerd de laatste tijd?

2022: Ik heb me de afgelopen maand bezig gehouden met het analyseren van ons boodschappenbudget. Welke winkel gaan we best naartoe, welke promo’s zijn er, wat zijn budgetvriendelijke, maar toch gezonde gerechten. Niet dat we problemen hebben om rond te komen, maar puur interesse en een intentie om nog wat meer te sparen. Misschien dat ik hier wel eens over schrijf indien er voldoende interesse is.

2023: Ik vind het erg dat ik op deze vraag geen antwoord kan bedenken.

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

2022: Verder voldoende rust nemen, dingen plannen om naar uit te kijken en mijn batterijen opladen.

2023: Niet alles komt goed, maar misschien toch een beetje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.