365 vragen | oktober

Vorig jaar zag ik een leuke blogpost passeren bij Sofie die op haar beurt de mosterd bij Irene gehaald heeft. Ik contacteerde de laatste met de vraag of ik haar rubriek eens mocht overnemen en ja, dat was helemaal ok!

Hoe werkt het nu precies? Welnu, voor elke dag van de maand moet je een vraag beantwoorden en die dan maandelijks delen op je blog. Je kan dit blijven herhalen en zo jezelf doorheen de jaren zien evolueren.

Net zoals de voorbije maanden beantwoordde ik in oktober ook elke dag trouw een vraag.

1. Waar kijk je deze maand naar uit?

2022: Ik heb een uitstapje met Emma gepland en ga ook mee zwemmen met school. Benieuwd hoe ze het daar zal doen. Begin oktober heb ik een belangrijke opdracht voor mijn bijberoep (iets voor mijn hoofdberoep) en eind oktober gaan we eindelijk naar Sting: vierde keer, goede keer. 🙂

2023: Er is de pedagogische studiedag van Emma waarop we naar Plopsa Station Antwerpen gaan met de trein, zwemmen met Emma (school). Als alles goed gaat, verblijven we een lang weekend in Londen en gaan we naar Utrecht voor een meet-up met Phelan-McDermid ouders.

2. Welke boeken wil je nog graag lezen dit jaar?

2022: Ik ben momenteel Malibu Rising van Taylor Jenkins Reid aan het lezen en zal blij zijn als dit er nog bij hoort. Voor de rest geen doelen dus die Goodreads Challenge laat ik ook aan mij voorbij gaan. Lezen lukte vlot aan het begin van het jaar, maar werd daarna een ramp. Ik heb heel lang last gehad van vermoeidheid en concentratiestoornissen. Komt wel goed, maar nu nog even niet qua debiet.

2023: “Hello Beautiful”, het boek dat ik nu aan het lezen ben. Ik probeer niet te veel aan de toekomst te denken. Brengt die een boek? Des te beter.

3. Wat zijn drie dingen waar je vandaag dankbaar voor bent?

2022:

  1. Een ongelooflijk zalig dagje Antwerpen (Plopsa Station Antwerpen) met Emma.
  2. Emma die in slaap viel op de trein en nog eens tegen me lag.
  3. De glimlach van Emma op de attractie waar ze haar oog op had laten vallen.

2023: Ik schrijf dit op 4 oktober om 16u42:

  1. Mijn gezin en mijn ouders en broer.
  2. Het slokje water dat ik net nam omdat ik een prikkelhoest voelde opkomen.
  3. De was die buiten aan het drogen is op 4 oktober.

4. Waar haal je op dit moment het meest voldoening uit?

2022: Mijn eetpatroon en mijn relatie met eten en mezelf.

2023: mezelf.

5. Welk cijfer zou je deze dag geven en waarom?

2022: Toch wel een vier want een heel productieve dag en ook lekker gekookt als ontspanning en een nieuwe serie ontdekt.

2023: pakt een 8,5. Beetje valse start van de dag, maar allemaal goed gekomen. Vol energie nu (23u06) dus nog wat tv-kijken en dan mijn bed in.

6. Welk spel zou je graag nog eens spelen?

2022: Monopoly. Ik heb het nog nooit gespeeld!

2023: Ondertussen heb ik al Monopoly gespeeld en heb precies geen interesse in iets anders. Geen spelletjesmens hier.

7. Waar denk je het vaakst aan de afgelopen tijd?

2022: Ik probeer vooral in het nu te leven dus ik denk aan herinneringen van deze zomer zoals onze vakantie naar Frankrijk en leuke uitstapjes. Ik probeer zo weinig mogelijk te denken aan de voorbije drie jaar of aan de toekomst: kwestie van mijn mentale gezondheid ook gezond te houden.

2023: Vooral veel aan het werk, ook al wil ik dit niet. Het houdt me bij momenten wakker en dat is niet de bedoeling.

8. Herinner je je waarover je het laatst droomde?

2022: Vaak kort na de feiten. Ik droom hele rare dingen: vaak kom ik op de meest bizarre plaatsen. De hoofdrolspelers zijn steeds mensen uit mijn omgeving, alleen klopt de samenstelling van die antegonisten niet.

2023: Neen, maar als ik het doe dan gaat het meestal over dingen die me dagdagelijks bezighouden.

9. Wat is je oudste paar schoenen? Draag je ze nog?

2022: Een paar pumps dat ongeveer 15 jaar oud is, denk ik. Zo heb ik wel een aantal paar van die periode. Ze zijn allemaal nog in opperbeste staat, maar het is al even geleden dat ik ze nog gedragen heb. Door corona heb ik niet veel hakken meer gedragen

2023: nog steeds dezelfde als in 2022.

10. Ben je ooit echt verliefd geweest?

2022: Ja.

2023: Ja.

11. Creatief en chaotisch of geordend en op tijd?

2022: Creatief, geordend, meestal bijna op tijd.

2023: Nog steeds creatief en geordend en steeds vaker op tijd.

12. Waar moet je om glimlachen?

2022: Emma die voor het slapen gaan gefascineerd was door de gitaarles van haar papa. Het liedje dat aan bod kwam was ‘As It Was’ van Harry Styles. Ze vond het precies wel een leuk deuntje want we toonden haar de videoclip en ze bleef interesse tonen. Mooi om te zien.

2023: Emma die enthousiast naar de kraan op school kijkt.

13. Speel je mee met de lotto?

2022: Zelden, wel af en toe Euromillions. I wanna go big!

2023: Soms, zoals vanavond. Gotta go big on Friday 13th!

14. Als je vanaf nu alles kon doen wat je wou, wat zou je dan doen?

2022: Emma het stukje chromosoom dat ze mist, teruggeven.

2023: Emma haar stukje chromosoom, dat ze mist, teruggeven.

15. Wat verraste je vandaag?

2022: Emma ging mee met ons naar een kledingwinkel: Steven had wat nodig en ik o.a. een sportbh. Ze ging mee in het pashokje en bleef daar mooi bij me zitten terwijl ik alles paste. Ze bleef heel rustig want ze had een Peppa Pig-horloge in haar handjes vast. Letterlijk en figuurlijk een houvast voor haar: mooi om te zien.

2023: Dat ik opnieuw verkouden ben, tweede in een week tijd.

16. Lust je koffie?

2022: Dit is een retorische vraag, neem ik aan. Maar bon: volmondig ja! Zonder kom ik de dag niet door.

2023: Misschien wel te veel want ik kan niet zonder.

17. Welk boek lees je?

Malibu Rising van Taylor Jenkins Reid.

2023:

Fictie: Hello Beautiful van Ann Napolitano.
Non-fictie: A Promised Land van Barack Obama.

18. Wat is je favoriete recept?

2022: De ricotta dumplings van Alison Roman. https://www.alisoneroman.com/recipes/ricotta-dumplings-buttered-peas-asparagus

2023: Het bananenbrood van Alison Roman. Daarvoor moet je wel haar boek Sweet Enough kopen. Ook in het Nederlands verkrijgbaar.

19. Wat is je lievelingsfoto van deze week?

2022: Een foto van Emma in het bos deze namiddag. Ze ziet er oprecht gelukkig uit. Wellicht is de foto van onze zwempartij met de klas (maandag) mijn échte favoriet, maar ik heb hem nog niet gezien.

2023: ik antwoord op 18/10 – ik vermoed de foto van het zwemmen van maandag.

20. Wat is je hoogste prioriteit nu? Waarom?

2022: Emma. Ze doet het zo goed op dit moment. Staat voor veel open. Ik heb bewust enkele dingen ‘on hold’ gezet, zoals mijn bijberoep, zodat ik me volop kan focussen op haar.

2023: ik antwoord op 18/10 – Emma en mezelf want ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

21. Heb je piercings?

2022: In elk oor 1 gaatje. Al een tweede en derde geprobeerd, maar na verloop van tijd zijn ze toch opnieuw dicht gegroeid.

2023: ik antwoord op 18/10 – 1 in elk oor.

22. Wat zou je nog graag willen meemaken?

2022: Zo veel en vooral zo lang mogelijk, liefst in het bijzijn van de mensen die ik graag zie.

2023: ik antwoord op 18/10 – mijn antwoord is iets meer complex, maar vooral persoonlijk dus zal ik het hier niet delen. Ik wil het ook niet uitschrijven en dat is ok.

23. Waar werd je het laatst gelukkig van?

2022: De vele hartverwarmende reacties op mijn blogpost over Emma (Emma is phelan lucky).

2023: Emma terugzien na vier dagen in Londen te zijn geweest.

24. Welk eten heb je voor het laatst voor jezelf klaargemaakt?

2022: Pad kee mao oftwel drunken noodles.

2023: Spaghettisaus (antwoord op 27/10).

25. Welke belangrijke beslissing maakte je de afgelopen tijd?

2022: Welk werkregime ik vanaf voorjaar 2022 wens (alle thematische verloven zijn tegen dan op).

2023: Geen (antwoord op 27/10).

26. Wat vind je van je woonplaats?

2022: Dat lijkt een simpele vraag, maar dat is het helemaal niet. We hebben lang gezocht naar ons huis, meer dan drie jaar. Gedurende die tijd woonden we nog bij onze ouders (elk apart dus). Dat we hier wonen, voelt vaak als full circle aan. Niet meteen in de positieve zin van het woord, maar hoe toevallig is het dat we wonen in een gemeente waar er zowel een revalidatiecentrum als een school voor buitengewoon onderwijs is? Ik heb het me al vaak afgevraagd. Zo vaak ben ik hier door gereden op weg van mijn ouders naar zijn ouders en nu wonen we hier bijna elf jaar. Full circle in more ways than one.

2023: Hetzelfde als vorig jaar. Al voelt het soms als een gouden kooi want de vrijheid om zomaar ergens anders te gaan wonen, lijkt me toch weg (maar ik mis die op dit moment niet, voor alle duidelijkheid).

27. Heb je de afgelopen tijd nieuwe muziek ontdekt?

2022: Het nieuwste album van Taylor Swift, maar ik ben al jaren een Swiftie dus telt niet echt mee. Ik ben helemaal into Inhaler (ik weet zelfs pas recent dat de leadzanger de zoon van Paul Hewson is) en vooral Ethel Cain. Haar nummer American Teenager heeft hier wekenlang on repeat gestaan.

2023: Uiteraard. Ik luister elke week trouw naar mijn Discover Weekly op Spotify dus ik ontdek elke week nieuwe muziek.

28. Kijk je ergens naar uit?

2022: Ja en neen. Ik probeer niet te veel naar dingen uit te kijken omdat ze dan vaak of bijna altijd in het water vallen. In het nu leven, met enkele mooie vooruitzichten, maar er niet te veel aan denken.

2023: Niet bepaald. Carpe diem!

29. Als je je zou moeten verkleden, als wat zou je dan verkleed gaan?

2022: Great Gatsby style lijkt me wel iets, sowieso iets waarbij ik mee echt helemaal mag opdirken.

2023: Great Gatsby!

30. Vier je Halloween?

2022: Vroeger wel: toen werd ons dorp omgetoverd tot een écht Halloweendorp met griezelparcours etc… Heerlijk! Sinds corona is dit echter niet meer teruggekomen. Nu houden we het bij een griezelfilm met hapjes. Ik heb ook toffe servietten en er staat “minimalist chic” Halloween deco in de living.

2023: Ook dit jaar staat er weer wat decoratie in de living.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

2022: Om boter snel op kamertemperatuur te krijgen, volstaat het om een glas te vullen met heet (of kokend) water, dit uit te gieten en het glas over de boter te plaatsen. Binnen de vijf minuten is de boter op temperatuur. Voor iemand die vaak bakt is deze lifehack een echte game changer.

2023: Alleszins niet de zorgen die ik nu heb.

2 replys to 365 vragen | oktober

  1. Wat jammer te lezen dat je (veel) zorgen hebt 🙁 Zorg goed voor jezelf! En ook, omg nog vol energie om 23u06 daar kan ik alleen maar van dromen 🙂

  2. Wat leuk om de antwoorden bij iemand anders te lezen! Ik zag het project voor het eerst bij Irene, en houd ook sinds januari elke maand de vragen bij 🙂 Ga je ermee door in 2024?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.