Kelly says no

Je zou denken dat het aan ouder worden ligt, maar ik weet beter. Ik erger me al sinds ik het kan herinneren. Misschien wordt het wel wat erger met de jaren, maar ik kan het ook beter relativeren.

Maar toch… voorbereid je voor op eyeroll na eyeroll.

Waarom toch?

Vooral mama’s die het hebben over hun “beebje”. In de categerie van “kids”, maar zo mogelijk nog erger. Idem voor ba-bie. Bah!

Speedpedelecs. Ze komen daar zo plots want ze vlammen. Levensgevaarlijk! Leve Engeland waar ik geen fietsers zag afgelopen zomer. Een fiets heeft geen motor nodig want het is een fiets, toch?

Mensen die aanbellen voor dit of dat. Laat mij gerust! En neen, ik heb niets om te ruilen voor een ei. Spreek me overal aan behalve op mijn erf.

Een gans gezin dat naar de supermarkt gaat. Het is hier geen pretpark, hรฉ.

Steps: onlangs zag ik een papa op zijn step, bezig met zijn gsm en aan de step hing zo’n fietskar met twee kinderen in. Whaaat?

Van die mensen die naar een concert gaan en babbelen, zij het tegen mij of tegen elkaar. Ik betaal om te luisteren naar de artiest, niet naar jullie gekwetter. Shut the f*** up!

De wc-rol niet vervangen of aanvullen.

Winkels die de wet niet volgen en je alsnog verplichten om cash te betalen. Dan vertrek ik wel zonder aankopen. Wie is nu de winnaar?

Mensen die “ni” in plaats van “niet” typen. “Ni normaal” is inderdaad niet normaal.

Ik ben best een galante chauffeur, mag wel als regelteef. Indien er geen bedankje af kan bij het doorlaten van iemand, tja, dan ben ik niet welgezind.

Een kaartje van de markt krijgen, type “10 voor 5 euro”. Ik dacht dat mijn marktwaarde echt wel hoger lag.

Bibi. Wie? Bibi. Het duurde maar tien jaar voor ik door had dat het “ik” betekent. Ja.

Mensen die de rekening gewoon door het aantal personen willen delen. Komt bij mij altijd slecht uit. Op zo’n moment zit ik echt wel op mijn geld. Alhoewel dit wel afhangt van gezelschap want ik heb vriendengroepen waar dit geen probleem is, maar in sommige groepen ben ik echt de pineut want ik hou het bij twee drankjes.

“Mevrouw, wenst u kaas op de spaghetti?” Ja, graag, maar de hoeveelheid bepaal ik zelf wel met het potje kaast nรกรกst het bord.

Van die mensen die “ver weg van de platgelopen paden” op citytrip gaan. Toeristische attracties zijn dat omdat ze wel degelijk interessant of mooi zijn. Loop jij maar hautain te wezen op je pad, ondertussen ben ik mooi al drie keer boven op de Eiffeltoren geweest. Maar niet zo hoog als Daddy Pig.

Ouders die hun kinderen “zus” noemen. Huh? Waar is de dochter dan?

Concerttickets… “De verkoop start donderdag 23 november om 10u.” Wie kan zich in godsnaam op dit uur vrijmaken om in de virtuele wachtrij aan te sluiten en zich op te fretten om aan tickets te geraken?

Zeg eens, herkenbaar voor jullie of ben ik hier nu echt wel een b****? ๐Ÿ˜‰

9 replys to Kelly says no

  1. Haha heerlijk geschreven! Zijn die concerttickets voor Clouseau? ๐Ÿ˜‰ Ik heb heel lang ‘ni’ getypt, maar ik denk dat ik het ni meer doe. Hehehehe sorry. Bibi zeg ik wel, maar beebje is verschrikkelijk. En ik ben verslaafd aan mooie kaartjes, dus ik koop alleen kaartjes op de markt voor grootouders of zo omdat die die ook รฉcht mooi vinden haha.

    1. Neen, ze zijn niet voor Clouseau. ๐Ÿ˜‰ Ik ben wellicht de enige in dit land die niet naar Clouseau gaat of er toch niet voor zal betalen, haha. Excuses aanvaard voor de “ni”. ๐Ÿ˜‰

  2. Nog eentje: ouders die over zichzelf spreken als ‘mama’ of ‘papa’: je haalt hen op bij hen thuis voor een avondje uit en dan klinkt het: ‘mama is dan weg hรฉ, tot morgen!’ Ook als dat ‘kind’ al 22 is.

  3. Haha, ik maak me wel schuldig aan een paar van je ergernissen denk ik :p Beebje vind ik wel schattig, kids niet (brr) en ik ben zo iemand die graag met haar gezin naar de supermarkt gaat (alleen vind ik dat niet zo tof) en mijn ouders noemen mij zus omdat ik de zus van mijn broer ben (duh) en ik vind dat wel een leuke koosnaam.
    Als de rekening gesplitst wordt ben ik ook altijd de pineut want ik drink niet veel en ook al geen alcohol en ik kies qua eten meestal ook niet te dure dingen. En mijn man rijdt met een speed pedelec en die ergert zich dan weer aan mensen die in de weg lopen op het fietspad of niet opzij gaan als hij toetert :p Het is wel beter voor het milieu en zijn conditie. Hij doet er met de fiets even lang over dan met de auto dus ja. Het hangt er maar van af waar je je graag mee verplaatst denk ik, haha.

    1. Het is je allemaal vergeven! ๐Ÿ˜‰ Brrrr… kids. Blij om eens in het hoofd van een mens met de speed pedelec te kunnen meekijken. ๐Ÿ˜‰ Ik kan zijn frustraties ook wel begrijpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.