365 vragen | mei

Vorig jaar zag ik een leuke blogpost passeren bij Sofie die op haar beurt de mosterd bij Irene gehaald heeft. Ik contacteerde de laatste met de vraag of ik haar rubriek eens mocht overnemen en ja, dat was helemaal ok!

Hoe werkt het nu precies? Welnu, voor elke dag van de maand moet je een vraag beantwoorden en die dan maandelijks delen op je blog. Je kan dit blijven herhalen en zo jezelf doorheen de jaren zien evolueren.

Net zoals de voorbije maanden beantwoordde ik in mei ook elke dag trouw een vraag.

1. Wat deed je vandaag?

Een beetje foto’s editen, gewerkt want drukke week voor de boeg (thank god voor noise-cancelling koptelefoons) en met Emma naar de sporthappening in Zedelgem geweest: gratis springkastelen, dat moet je ons geen twee keer zeggen.

2. Wat was het fijnste deze week?

We zijn nog maar dinsdag, maar ongetwijfeld het feit dat Emma zich deze namiddag super geamuseerd heeft op de Meifoor in Brugge. Op initiatief van Stad Brugge en de foorkramers mochten kindjes met een beperking immers gratis naar de prikkelarme kermis deze namiddag. Dit deed Emma met haar school: fantastisch gewoon!

3. Welk juweel heeft het meest betekenis voor je?

De ketting die ik van mijn meme geërfd heb. Ik denk dat die ongeveer 100 jaar oud is nu. Ik droeg hem voor het eerst op onze huwelijksdag, maar sinds een klein jaar draag ik hem bijna elke dag.

4. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

Veel te lang geleden. Bestaat deze dag überhaupt?

5. Welk obstakel heb je pas overwonnen?

Ik nam een belangrijke beslissing in verband met mijn bijberoep. De opdrachten die nu gepland staan werk ik nog af, maar daarna neem ik even (?) geen nieuwe boekingen meer aan. Het blijft te moeilijk om alle ballen in de lucht te houden.

6. Wat wil je morgen anders doen dan vandaag?

Vandaag was een goede dag dus geen voornemens naar morgen toe.

7. Waar ben je het meest dankbaar voor op dit moment?

Mijn ouders – we gingen vandaag bij hen eten en zo blij dat ik hen nog heb.

8. Schijnt de zon?

Are you kidding me? Neen dus!! Wat is dit?

9. Waar kijk je deze maand nog naar uit?

Een moeder-dochter tripje naar Parijs met mijn mama.

10. Wat drink je vaak tegenwoordig?

Een negroni.

11. Wat kun je uren doen zonder het beu te raken?

Slapen.

12. Wat doe je vaak zonder bij na te denken?

Beslissen om iets te doen of ergens naartoe te gaan en dan beklaag ik me de drukke agenda achteraf.

13. Wat mis je het meest aan kind zijn?

Het onbezorgd zijn, maar dan echt kind-kind. Nog voor de lagere school dus.

14. Wanneer was je voor het laatst ziek?

In maart: toen had ik voor de tweede keer corona.

15. Wat is je stopwoord?

Euh?

16. Maak je je ergens zorgen om momenteel?

Ja, eigenlijk wel: op alle vlakken.

17. Wat vind je een irritante eigenschap bij andere mensen?

Heb je een paar uur of dagen of weken? Ik kan me aan zo veel ergeren. Zo veel dat ik uiteraard nu op weinig kan komen. Arrogante mensen heb ik een bloedhekel aan of mensen die voor mijn neus de baan oprijden. Of van die mensen die klagen, klagen, klagen alsof het hun beroep is.

18. Wat zijn mooie dingen de laatste tijd?

Vandaag is een mindere dag – ik zie geen mooie dingen.

19. Vertrouw je snel mensen?

Totaal niet. Ik ben heel behoedzaam en zelfs wantrouwig.

20. Wat zijn je favoriete televisieprogramma’s nu?

Ik keek net de laatste aflevering van The Last of Us en dit was subliem. Uiteraard mag Succession niet ontbreken: is het al maandagavond?

21. Wie of wat bederft je humeur altijd?

Ambetante mensen! Er zijn er helaas veel te veel!

22. Wanneer bakte je voor het laatst iets en wat?

Amai, het is al twee weken geleden dat ik iets bakte (niet mijn gewoonte). Ik maakte toen de ricotta cheesecake uit het nieuwste boek van Alison Roman. Zot lekker!!

23. Ben je ergens onzeker over?

Over zoveel dingen. Ik heb ook vaak last van imposter syndrome. Ik denk dat ik nooit zeker over iets zal zijn, behalve het moederschap.

24. Waar ben je niet goed in?

Balsporten. Alles met wiskunde, chemie, fysica. Parkeren.

25. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Dinsdag.

26. Is het gelukt om al je verplichtingen te doen vandaag?

Het is 5u13. Tot nu toe wel, haha.

27. Met wie bracht je vandaag het meeste tijd door?

Met mijn mama: we waren twee dagen in Parijs.

28. Hoeveel uur werk je?

8u per dag.

29. Wat ruik je het liefst?

De vacht van mijn konijnen. Ik mis ze.

30. Wat wil je graag in huis veranderen?

Een andere keuken, de living schilderen, zwarte brede latten in plaats van de Amerikaanse gordijnen. Als ik nog zotter doe: de haard weg en parket of iets soortgelijk in de living. Oh, en een nieuwe badkamer. Is een huis ooit afgewerkt?

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

De mooiste herinneringen.

5 replys to 365 vragen | mei

  1. Veel herkenbare dingen. Er lopen inderdaad veel ambetante mensen rond ;-). Mijn ergernis-meter slaat geregeld eens tilt. Ik ben overigens ook geen ster in parkeren. Zo op een parking van een supermarkt, ja, dat kan ik goed. Maar parallel parkeren langs een drukke baan, dat is de hel.

  2. Arrogante mensen vind ik inderdaad ook heel vervelend, net als mensen die de hele dag klagen. Als ze al die energie nou eens zouden steken in het oplossen van de problemen waar ze over klagen (voor zover mogelijk dan) 😉

  3. Haha we zijn in exact dezelfde dingen heel slecht 😉 En haha maar echt dat weer: een hele lente niks, dan twee weken te heet en nu kwakkel. Het lijkt wel weer te beteren de komende dagen, fingers crossed!

  4. Oh best wel een paar herkenbare dingen, zeker die dingen waar je niet goed in bent 🙂 En hoe leuk zeg, zo een moeder-dochtertripje naar Parijs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.