2017 in 12 beelden – deel 1

Hoewel ik niet zo van de eindejaarsperiode (de dagen voor Oudejaar en de dagen/weken na Nieuwjaar) hou, ben ik best wel een fan van de traditionele lijstjes die erbij horen. Je bent een lijstjesmens of je bent het niet, zeker?
Sowieso kijk ik graag terug naar mooie herinneringen, misschien dé reden waarom ik zo van fotografie hou.
2017 was best een spannend jaar. Een drietal jaar geleden richtte ik mijn eenmanszaak op. Het eerste jaar bevatte heel leuke opdrachten, het tweede jaar lag voor een groot stuk stil door mijn zwangerschap en de geboorte van Emma. Dit jaar was een uitdaging: de combinatie werken (in een 4/5 regime, dat wel), moederschap en bijberoep. Bovendien kruisten heel wat meer opdrachten mijn pad wat de uitdaging des te groter maakte. Iedereen heeft ondertussen (op tijd) zijn of haar foto’s ontvangen en ik kijk met een tevreden blik terug op dit jaar. Ik dook dan ook even in het archief en haalde er 12 beelden bij die voor mij net dat ietsje meer betekenen. Uiteraard zijn het er veel meer, maar deze selectie geeft een goed beeld weer.
Eén van de volgende dagen doe ik hetzelfde met de foto’s uit het privé archief, dus stay tuned!

Mauro

Communicanten fotograferen vind ik best leuk, zeker wanneer de ouders openstaan voor een niet zo doorsnee locatie als de kust. Met Mauro ging ik op stap in Gent, de graffiti was een hele leuke omgeving en achtergrond.
2017 in 12 beelden

Mauro & gezin

Heel vaak krijg ik de vraag of er ook nog een familiefoto kan genomen worden op een communieshoot. Meestal wordt van zo’n fotoreportage een familie-uitstap gemaakt en is iedereen mooi uitgedost. Voor mij dus zeker geen probleem. Mauro is de zoon van Sylvie die ik vorig jaar beter leerde kennen door een aantal Instagramuitjes. Hun gezin pakt gewoon op foto. Ik ben bovendien fan van een nonchalant portret: niet iedereen hoeft dus in de lens te kijken.
2017 in 12 beelden

Lori en Ellie

Via social media en deze blog leerde ik ondertussen heel wat mensen kennen. Vaak belanden die voor mijn lens zoals ook gebeurde met de lieve Lori en haar dochter Ellie. Ik mocht een namiddag bij hen op bezoek om hun eerste dagen van het prille ouderschap vast te leggen.
2017 in 12 beelden

Elise

Ik zei het eerder al: communicanten fotograferen is echt wel mijn ding. De mama van Elise had een goed beeld van welke setting ze wou voor de communiefoto’s. Een beeld dat ik heel goed begreep, maar een zonnige nazomerdag, desert-style please, creëren in het begin van de lente in België is niet evident. Toch zijn we er wonderwel in geslaagd. Mijn moodboard bevatte een aantal beelden van Rylee + Cru (een merk met een ontwerpster waar ik naar opkijk: zowel qua stijl als qua beeldmateriaal): die sfeer komt in onderstaand beeld helemaal tot zijn recht.
2017 in 12 beelden

Jenny-Lee en Michiel

Meestal regel ik mijn opdrachten via mail of telefoon. Bij huwelijken is het bijna altijd de gewoonte dat we vooraf even afspreken, o.a. om de dag te overlopen, enkele aandachtspunten mee te geven. Zo ook met Jenny-Lee en Michiel. Met hen was er onmiddellijk een klik en dat voelde ik ook toen ik de beelden nam. Op zulke dagen geniet ik echt mee van het geluk van het koppel in kwestie.
2017 in 12 beelden

Anne-Sophie en Raf

Anne-Sophie en Raf werden eerder dit jaar de trotse ouders van Alixe. Ik mocht een middag bij hen op bezoek om hun dagelijks leven te fotograferen, dit in combinatie met een kleine, meer geposeerde fotoshoot. Terwijl Alixe terug in dromenland was in de kinderwagen, vroeg ik Anne-Sophie en Raf nog even om samen, zonder Alixe, op de foto te staan. Daar kwam spontaan dit beeld uit. Bedankt voor jullie warme ontvangst, Anne-Sophie, Jasper en Alixe!
2017 in 12 beelden

Senn & gezin

De laatste jaren worden familiereportages alsmaar populairder. Wij deden dit zelf ook al een vier keer, waarvan drie keer met Emma. Zelf vind ik het één van de leukste aspecten van de job. De hartverwarmende woorden achteraf maken het nog specialer.
2017 in 12 beelden

Jeroen en Els

Ik leerde Els enkele jaren terug kennen tijdens een feestje op Oudejaarsavond bij gemeenschappelijke vrienden. Zoals dat wel vaker gaat, werden we achteraf vriendjes op Facebook. Ik zag dat Els verliefd werd, maar ook afscheid moest nemen. Begin dit jaar werd ze ten huwelijk gevraagd en niet veel later kreeg ik een berichtje op Facebook. Een paar maanden later was ik erbij op de haar mooiste dag. Pinterest-perfect, maar met de hart en ziel van Jeroen, Els en hun framily.
2017 in 12 beelden

Doopsel Alix

In september mocht ik nog eens een doopviering fotograferen, dit keer bij het gezin van Julie thuis. Ze wonen midden in de velden met een hele grote tuin. In een weekend waar het vooral regende (zoals op de huwelijksdag van Jeroen en Els twee dagen ervoor), zag het er niet goed uit en zouden we de doopviering wellicht naar binnen moeten verhuizen. Wonder boven wonder, van de doopviering ‘s morgens tot een flink stuk in de namiddag was de zon van de partij en was het warm genoeg om de doopviering buiten te laten plaatsvinden, onder de mooie boom: het favoriete plekje van de opa van Alix die er die dag niet meer bij mocht zijn. Alix was een flinke, maar ingetogen meid. Tot haar grote broer op de proppen kwam. Onderstaand beeld geeft de liefde tussen broer en zus extra weer:
2017 in 12 beelden

Huwelijk Charlot en Jonas

In oktober vond het huwelijk van Charlot en Jonas plaats. Opnieuw in de gietende regen, maar we maakten er toch een mooie dag van. Het is altijd een uitdaging om én de traditionele foto’s én een andere invalshoek vast te leggen, maar dat is net het leuke aan de job!
2017 in 12 beelden

Mais Oui

Eind november mocht ik de Kerstspecial voor concept en fashion store Mais Oui fotograferen. Een gezellige ochtend in Hotel De Castillion in Brugge waar de kerstsfeer er al goed in zat. We fotografeerden vooral in de bijzonder mooi versierde ruimtes in het hotel, maar ik nam ook één foto in het portaal aan de ingang. Ik hou wel van de sfeer in deze foto: helemaal winters (de sjaal! de warme koffie!) en de blik van model (en één van de twee zaakvoerders) Emmanuelle.
2017 in 12 beelden

CPL Awards

Mijn laatste opdracht van het jaar was een knaller van formaat. Mijn werkgever organiseerde onlangs een heuse awards show voor mensen uit de top van de politiewereld: de CPL Awards. Best een spannende avond want o.a. minister Jambon was van de partij. Ik moest er dus op de belangrijke momenten bij zijn en zorgen dat iedereen goed op beeld stond. Uiteindelijk is dat allemaal heel goed gelukt. Eén van mijn favoriete beelden van de avond is dit spontane beeld van mijn collega Leen die voor haar inzet een bos bloemen kreeg.
2017 in 12 beelden

Zoals ik al schreef, is dit slechts een selectie aan beelden en had ik serieus wat moeite om mijn favorieten te selecteren. Ik kijk al uit naar een nieuw werkjaar waar al een heleboel leuke opdrachten op de planning staan. Meer weten? Neem dan een kijkje op mijn website of de Facebookpagina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.