tv show challenge (1)

Voor ik mijn bullet journal had, noteerde ik lijstjes in Evernote. Omdat het meestal rap-rap (ken je dat?) moest gaan, maakt ik elke keer een nieuwe notitie. Evernote neemt de inhoud van je notitie als titel over en dan krijg je na bepaalde tijd alles behalve een overzicht.
Afgelopen weekend ging ik nog even terug naar Evernote en noteerde vlijtig alle blogideetjes die er ooit in verzeild geraakten. Eén ervan was de tv-show challenge die ik vorig jaar bij Bert zag passeren.
Toegegeven: ik ben sinds jaar en dag een (naar mijn normen) serie junkie dus deze challenge is me toch wel wat op het lijf geschreven. Aangezien het een lijstje met 30 items betreft, ga ik die netjes verdelen over drie blog posts. Met dank aan Bert voor de inspiratie en de vertaling van de originele challenge die hij ergens op Twitter vond!

Beverly Hills 90210

1. Een tv-programma dat nooit gecancelled mocht worden.

The Newsroom was topfictie, maar geen lang leven beschoren. En uiteraard mijn geliefde Friday Night Lights, maar die zijn misschien wel op een hoogtepunt gestopt vandaar ook de sublieme series finale.

 

2. Een tv-programma waarvan je wenst dat er meer mensen zouden kijken.

Ik zal dit herleiden tot ‘hadden gekeken’. Het Belgische publiek bleek niet zo wild van 30 Rock en Parks & Recreation haalde hier (als ik het goed voor heb) zelfs nooit de buis. Vooral die laatste is sublieme televisie. Ik kijk weinig YouTube-filmpjes van series, maar Parks & Recreation vormt hier ongetwijfeld een uitzondering op.

 

Dawson's Creek

 

3. Favoriet nieuw tv-programma van dit televisieseizoen.

Er zijn ongetwijfeld tal van nieuwe tv-programma’s dit televisieseizoen al kijk ik echter zelden naar de ‘gewone’ zenders.
Vorig jaar was dit Hotel Römantiek, zonder twijfel! Jos en Rosa hebben voor eeuwig en altijd een plaatsje in mijn hart.
Netflix is niet echt gebonden aan televisieseizoenen, maar ik kan momenteel zeker The End of the F***ing World smaken.

 

4. Favoriet tv-programma ooit.

Eén is echt moeilijk omdat het afhankelijk is van de periode in mijn leven, ik zal mijn favorieten dus (ongeveer) chronologisch meegeven:

 • Hélène et les garçons
 • Beverly Hills 90210 (ok, misschien is deze ergens wel een échte numero uno)
 • Dawson’s Creek
 • Parks & Recreation
 • Friday Night Lights

 

Parks & Recreation

 

5. Een tv-programma waar je een hekel aan hebt.

Tegen de Sterren Op: ik kan daar echt niet mee lachen. Ik snap ook echt niet hoe sommige mensen dat wel kunnen. Oh, en Temptation Island, een uur van je leven verloren, jong!

 

6. Favoriete aflevering van je favoriete tv-programma.

De series finale van Friday Night Lights, alle afleveringen van Parks & Recreation waarin de real-life echtgenote van Nick Offerman (Ron Swanson) aan bod komt (check deze scene waarin hij het over haar heeft), de seizoensfinale van het derde seizoen van Dawson’s Creek en uiteraard The One with the Rumor van Friends. Of Jennifer het nu leuk vindt of niet: #teamjennifer forever!

 

Taylor Kitsch

 

7. Minst favoriete aflevering van je favoriete tv-programma.

Seizoen vijf van Dawson’s Creek kon mij niet meteen bekoren (ja, dat is meer dan één aflevering).

 

8. Een tv-programma dat iedereen moet bekijken.

Friday Night Lights en Stranger Things.

 

helene

 

9. Beste scène ooit.

Game of Thrones: Walk of Atonement (oftewel Cersei’s Walk of Shame) en Miranda die weer wat tegenkomt in de sushi bar. Check het filmpje van die laatste!

 

10. Een tv-programma waarvan je dacht dat je het niet zou graag zien, maar uiteindelijk dol op werd.

Breaking Bad, het eerste seizoen hebben we ons echt doorgeworsteld, maar zelden een serie geweten die seizoen na seizoen beter werd.

 

 

Deze post maakt deel uit van de 40 dagen bloggen-challenge. Dit is dag 13/40.

4 replys to tv show challenge (1)

 1. Hélène et les garçons: was ik ook zwaar fan van! Ik had ne crush op CriCri 🙂
  TDSO vind ik ook echt niet grappig. En naar Temptation kijk ik niet meer… echt het zien niet meer waard.
  Ik kijk wel uit naar het nieuwe seizoen van De mol binnenkort.
  The end of the fucking world: ga ik zeker ook nog checken op Netflix, net als Everythings sucks, dat schijnt heel tof te zijn voor 90s kids like us 🙂
  Casa de papel is ook een aanrader btw.

  1. CriCri? Ik op Sébastien! Die vent is precies nog altijd even schoon als vroeger! ‘De Mol’ kijken wij ook naar uit, gelukkig hebben we ‘Blind Getrouwd’ om ons zoet te houden. ‘Everything Sucks’ en ‘Casa de papel’ staan op mijn lijstje!

 2. Tv kijk ik echt nog maar zelden, omdat er gewoon geen tijd (meer) voor is. Als ik moet kiezen, kies ik liever voor boeken :-). Breaking Bad heb ik wel heel graag gezien vroeger, echt topserie!
  Nu ben ik wel naar ‘Gent West’ aan het kijken op tv, een serie die me heel hard doet denken aan Orange Is The New Black.

 3. Ik kijk niet zo vaak meer tv maar The Newsroom daar heb ik enorm van genoten. Temptation Island is inderdaad verloren tijd. Series zoals The Crown of recent nog Before We Die vond ik dan wel weer steengoed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.