ouderzonden – invidia

Ondertussen zitten we al in week 4 van de #ouderzonden blogreeks. Ik schreef al over superbia, avaritia en luxuria. Deze week is het de beurt aan invidia ook bekend als nijd, jaloezie of afgunst: wat zou je direct overnemen van een andere ouder mocht je kunnen?

Ouderzonden - 4. Invidia

Het antwoord op de vraag van deze week is simpel: niks. Dat klinkt misschien arrogant, maar als er één iets is waarvan ik overtuigd ben dat ik het goed doe, dan is het wel het ouderschap. Er bestaat zeker geen exacte wetenschap omtrent het ouderschap: elke ouder vult het in op zijn of haar manier en dat vind ik net het mooie eraan.

Ouderzonden - 4. Invidia

Misschien zullen veel mama’s jaloers zijn op het feit dat ik creatief ben. Ik hou ervan om te knutselen en ik kan al niet wachten om samen met Emma te tekenen, kleuren, knippen en plakken. Waar ik zo goed ben in die dingen, ben ik dan weer niet wanneer het op sport aankomt. Ik ben een echte kluns en een balspel zal ze van mij alleszins niet leren. Wij zullen ook geen jaarlijkse skivakantie ondernemen want dat kunnen we allebei niet. Ben ik daarom jaloers op mama’s en papa’s die dat wel kunnen? Helemaal niet. Elk zijn kwaliteiten, de superparent die het allemaal kan, moet volgens mij nog geboren worden!

Ouderzonden - 4. Invidia

Wanneer ik dan toch wat verder denk, dan is er misschien iets waar ik soms gezond jaloers van ben en dat is tijd. Ik werk 4/5, maar die 1/5 wordt ‘s avonds en vooral in het weekend ruimschoots gecompenseerd door een bijberoep. Bovendien wordt er in ons huishouden niks uitbesteed. Het merendeel van de maaltijden wordt ook vers gekookt. Combineer dat nog eens met het weer en eventuele griepjes en uitstapjes gaan jammer genoeg niet door. Dit was de voorbije maanden vaker dan ons lief is. Dan kan ik wel eens vloeken wanneer ik op een zonnige zondag ziek in de zetel lig. Want wat doe je wanneer je ziek in de zetel ligt? Uiteraard: door je Instagram-feed scrollen waar al die leuke gezinsuitjes op te zien zijn. Vandaag liet ik het niet aan mijn hart komen en gingen we even wandelen tot aan de speeltuin wat verderop. En die lekkere pannenkoeken? Ach, die bakte ik vanmorgen gewoon zelf.

Ouderzonden - 4. Invidia

Hoe zit dat bij jou? Ben je (ook) soms jaloers op andere ouders of laat je het niet aan je hart komen?

Deze post maakt deel uit van de 40 dagen bloggen-challenge. Dit is dag 12/40.

2 replys to ouderzonden – invidia

  1. ouderschap: het constante getouwtrek tussen “mij iets aantrekken” en “het loslaten”. Meestal loslaten in mijn geval.

    1. Ik vraag me af hoe dat zal evolueren: het kan best zijn dat, wanneer Emma de leeftijd van jouw boys heeft, ik misschien heel anders over dit thema zal schrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.