postcards from holland

Terwijl premier Rutte nog maar enkele uren geleden een gedeeltelijke lockdown afkondigde in Nederland, stuur ik nog wat virtuele postkaartjes uit datzelfde land de wereld in.

Het is bijna niet te vatten dat we amper een maand geleden op dit eigenste moment op het terras van ons strandhuis zaten te nippen van een glas wijn op alweer onze laatste avond. We hadden er net drie geweldige dagen aan zee op zitten. Een huis op het strand: ik droomde er al jaren van, maar het kostenplaatje maakte het lang onbereikbaar. Blijkt dat corona toch nog ergens goed voor is: zoals het bijna onmogelijk of toch zeker niet wenselijk maken van verre reisplannen en iets dichter bij huis zoeken. Blijkt dan dat die strandhuisjes vanaf september ongeveer halveren in prijs, een dochter die duidelijk van zon, zee, strand houdt en een man die dat gelukkig wel zag zitten.
Zo gebeurde het dat wij op een vrijdag halverwege de maand september gepakt en gezakt in Hoek van Holland arriveerden. Vier dagen zee, alleen maar zee. Dat het deugd gedaan heeft, dat we ook wel wreed veel chance hadden met het weer, dat ook. Maar dat het deugd deed en dan nog vooral omdat zij zo aan het genieten was. Blijkt dat ik niet meer nodig heb dan dat, of toch bijna niet.

Ik had er wel wat schrik voor: een huis op het strand, zal dat wel op iets trekken? Oordeel zelf maar: ik kon de architectuur alleszins appreciëren, zeker met dat prachtige septemberlicht.

Appekes op vrijdag (van bij Appie, uiteraard) en doe daar nog een prachtige zonsondergang bovenop en ik ben een heel content mens.

Ontwaken met zicht op zee – bestaat er iets beter dan dat? De bergen misschien, maar dit mag zeker even hoog scoren. We sliepen dan ook elke nacht met de gordijnen open zodat we zeker niks zouden missen van dit wondermooie uitzicht.

Ik heb niet geteld: het aantal keer dat we in en uit het water liepen, maar ze vond het geweldig! Vorig jaar nog voorzichtig tot aan de waterlijn, nu stampen met die voetjes in het water. Heerlijk!

Fish & chips oftewel kibbeling met patat. Het klinkt niet zo en doet me vooral aan kibbelen denken, maar het heeft ons geweldig gesmaakt.

Geef mij schoon najaarslicht en ik ben een gelukkig mens. Doe daar ineens maar een kop koffie en een stroopwafel bij. Stroopwafels are life!

Check die huisjes op het strand. Voor wie ook interesse heeft: dit zijn de Landal beach villa’s in Hoek van Holland. Vanaf volgend jaar worden ze uitgebaat door Roompot.

Mijn dag starten nog voor de zonsopgang, met een kop koffie in de hand en in mijn pyjama op het strand. Geweldig – ik zou het alle dagen willen en kunnen doen.

Zij. Zo genoten, elke dag opnieuw. Daar doen we het voor.

Of we nog eens opnieuw zouden gaan? Ja, maar het blijft een duur weekend, natuurlijk. Voor ons was dit de enige reis dit jaar – als tussendoortje vind ik het echt te duur. De ervaring kan echter tegen niks opboksen.
Tip: sla een voorraad eten (ontbijt, hapjes, lunch en diner) in bij de Albert Heijn zodat je de rest van het weekend je huisje bijna niet moet uitkomen.

Sliep je zelf ook al eens op het strand of staat dit nog op jouw verlanglijstje?

2 replys to postcards from holland

  1. Daar droom ik nu al lang van, maar vind het te duur. Jullie hebben het zonder twijfel geweldig gehad, maar stel je voor dat het net regent

  2. ja, ik heb ook al geïnformeerd voor die huisjes maar de prijs schrikte mij ook af! Ziet er zalig uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.