de kronieken van een zwangere vrouw V (inclusief pronostiek winactie!)

Kijk eens aan! Week 38! Ik ben blij dat ik deze post nog kan schrijven alhoewel ik met deze woorden echt wel het lot aan het tarten ben: straks breekt mijn water. O wee, dan heb ik welgeteld een kwartier om mijn laminaat terug ‘proper’ te krijgen (althans, dat heeft mijn man me toch wijsgemaakt).

de kronieken van een zwangere vrouw V

Mijn koffertje staat toch al mooi klaar. Enkel nog wat kledij erin proppen eens het zover is, want voor ‘t zelfde geld is het effectief nog twee, drie weken te gaan en dan is al mijn strijk voor niks geweest.
Moet ik er nog een tekeningetje bij maken? Het einde van een zwangerschap blijkt enorm frustrerend te zijn voor een controlefreak die graag alles plant. In mijn agenda staat 14 augustus gemarkeerd, maar het kan evengoed 1 of 21 of augustus zijn. Frustrerend, zeg ik u! Het resultaat is dat ik op alles voorbereid wil zijn (kan dit eigenlijk wel?) dus de voorbije weken spendeerde ik hoofdzakelijk aan nestdrang: de was en de plas weten niet wat ze meemaken. Niet dat het hier anders niet proper is, hoor, maar nu moet het 200% in orde zijn, dat is toch al 80% meer dan anders.
Aangezien ik geen voorstander ben van kraamkost, maar toch een back-up in mijn diepvries wou, heb ik de voorbije week ook heel wat gekookt. Laat ons zeggen dat we met de huidige voorraad wel een eindje zoet zijn.
De babykamer is ondertussen ook al zo goed als ingericht. Enkel over de kleerkast zijn er nog twijfels. Nu, voorlopig red ik mij wel met de commode en onze eigen kleerkast, maar ik ben er nog niet uit wat ik binnen enkele maanden ga doen.
Wat ik trouwens ontzettend moeilijk vind, is inschatten hoeveel pakjes, broekjes, truitjes etc… je nu al dan niet nodig hebt voor de komst van zo’n kleine spruit. Ik baseer me op de checklist van Kind & Gezin (met enige marge wegens gebrek aan droogkast), maar dan nog. Volgens mij komt het door al die Instagrambaby’s en de verschillende outfits die ze steeds dragen.
Ik ga nu mijn laatste week echt verlof in waarvan de tweede week dat ik alleen thuis ben. Waar ik zoals altijd met zo’n staycation problemen mee heb, is het ‘stay’-gedeelte. Ik kan moeilijk stilzitten en ik zie werkelijk overal werk. Onze bureau staat nog vol met dozen die georganiseerd moeten worden en het liefst van al wil ik elke dag een uitstapje en terrasje doen. We hebben dit toch wat proberen doen in de week dat Steven thuis was, maar er wachtte hem ook nog wat werk hier en er elke dag op uit trekken, was misschien ook weer te veel van ‘t goede.
De voorbije weken deed ik trouwens niet veel meer dan pakketjes in ontvangst nemen of daar lijkt het toch op. Ik denk dat er tot vijf pakketjes op een dag afgeleverd werden. Het bizarre is dat ze telkens in functie van de baby zijn. Nooit had ik kunnen denken dat ik zo makkelijk voor iemand anders dan mezelf zou kunnen shoppen, maar het is dus best wel mogelijk. Al weet ik wel dat het ook niet verder dan hem of haar zal gaan, hoor. Daarvoor shop ik nog veel te graag voor mezelf.
Ik kreeg ook nog leuke pakjes in de bus zoals deze mooie, zelfgemaakte vlaggenlijn die ik kreeg van iemand waar ik voor het werk mee samenwerk. Ontzettend lief! Deze krijgt uiteraard een heel mooi plaatsje in de kinderkamer.

de kronieken van een zwangere vrouw V

Ik denk dat mijn relaas er zo goed als op zit en ja, ik heb toch nog wat bijeen gesprokkeld voor deze laatste editie van de Kronieken van een zwangere vrouw!

 • Ik voel mij soms een circusact of één of ander dier in de dierentuin. Het kooitje ontbreekt nog, maar de starende blikken zijn er wel en ze zijn echt wel overal: tijdens een wandeling langs de Belgische kust, op de Gentse Feesten,… Om één of andere reden dwalen die blikken steeds naar mijn buik af. ‘t Is nu niet dat ik de eerste zwangere vrouw op deze planeet ben, hé.
 • Waar ik me vrij ambetant bij voel: wanneer ze mij voorlaten aan de toiletten op de Gentse Feesten. Ik vind dit helemaal niet nodig, dus ik wacht liever netjes mijn beurt af. Eerlijk? Ik zou me er wellicht aan ergeren, mochten de rollen omgekeerd zijn. Ik ben er heilig van overtuigd dat de dames voor en achter mij een even volle blaas hadden dus wie ben ik om hun plasbeurt in te nemen, toch?
 • De laatste maand is de laatste dag. Ik weet niet hoeveel keer ik deze al gehoord heb, het is gewoon niet meer bij te houden. Helaas, niet bepaald de ideale woorden om mee te geven aan een zwangere controlefreak.
 • Alles wat ik doe, is plots gevaarlijk. Ik zou wellicht vier weken in de zetel moeten liggen en aftellen. Zo zit ik echter niet in elkaar. Toegegeven, de laatste dagen moet ik tussen het de was en plas door al eens vaker gaan zitten, maar het is niet zo dat dit een reden is om die was en plas niet meer te doen. Zei ik al dat ik niet goed kan stilzitten?
 • Mijn checklist voor de materniteit blijkt toch een klein beetje langer dan de lijst die ik op nieuwsbrieven en andere websites te zien krijg. Ik selecteerde een aantal outfits, make-up gaat mee de koffer in wie denkt dat ik mij vier dagen lang naakt zal voelen wegens gebrek aan ringen en halskettingen is eraan voor de moeite. Met stip op nummer één, maar deze vond ik ook niet overal terug: het fototoestel. Hier is dat een rugzak met twee toestellen en drie lenzen, maar toch.

Zo, we zijn weer rond. Eigenlijk had ik deze reeks wat anders moeten inplannen, want binnen vier weken zit er geen deel VI aan te komen. Misschien beginnen we dan gewoonweg met een nieuwe reeks, wie weet.

Vooraleer ik afsluit, lanceer ik toch nog een kleine wedstrijd. Eigenlijk had die bij de vorige editie al aan bod moeten komen, maar toen ben ik die wat uit het oog verloren.
Onze familie, vrienden en een aantal collega’s doen er al aan mee: de pronostiek voor onze baby! Ik wil jullie nu niet onder druk zetten, maar zelf ben ik hier vrij goed in, dus ik doe achter de schermen ook wel mee voor de datum, het gewicht en de lengte. Jullie kunnen ook mee doen door een berichtje achter te laten in de comments met daarin:

 • geslacht
 • naam
 • vermoedelijke geboortedatum
 • lengte
 • gewicht

Wie liever een mailtje stuurt: geen probleem!

Wat valt er te winnen?
Een pakketje met de doopsuiker (drie verschillende cadeautjes!) en een waardebon voor een fotoshoot. Deze laatste kan je wel pas vanaf december inruilen want de zelfstandige activiteiten worden ook even stopgezet tijdens mijn moederschapsrust.
Om het jullie makkelijk te maken: ik sluit de wedstrijd pas af wanneer ik de geboorte ook aankondig op de blog. Laat je hier echter niet door misleiden… Wie vandaag 18 augustus als vermoedelijke geboortedatum doorgeeft, maakt meer kans dan wie hiervoor nog één of twee weken wacht.

Voor wie het zich afvraagt: ik probeer de komende weken toch minstens één keer per week te bloggen, maar ik kan hier natuurlijk geen garantie voor geven. Ik heb alleszins nog materiaal genoeg dus leesvoer zal er sowieso zijn, inclusief de nodige babyspam of net weer niet!

24 replys to de kronieken van een zwangere vrouw V (inclusief pronostiek winactie!)

 1. Zei ik al dat ik deze posts graag lees? Je vorige was er boenk op en ook deze kan ik wel smaken 🙂
  En jeuj, pronostiekjes 🙂 Hier komt de mijne:
  Meisje – Lize – 12 augustus – 52 cm – 3.450 kg

  Geniet nog van je “vakantie” en inderdaad stilzitten is helemaal niet nodig, je lichaam zal je wel vertellen wat kan en wat niet. Goed ‘luisteren’ en dan komt alles in orde. Ik heb in mijn laatste week thuis onder andere alle ramen nog gekuisd 😉

 2. “O wee” geniaal grapje! Ik duim voor je dat het niet te lang meer duurt.

  Ik ben hier echt heel slecht in, maar voor jou:
  geslacht: jongen
  naam: lukas
  vermoedelijke geboortedatum: 10/08/16
  lengte: 49 cm
  gewicht: 3,250 kg

 3. Ik doe mee!

  geslacht: jongen
  naam: Andreas
  geboortedatum: 11/8/2016
  lengte: 52 cm
  gewicht: 3.475 kg

 4. Wij doen mee! Ja inderdaad, WIJ! Tim gaat ook een gokje doen!

  TIM: 11.8.2016 om 21u23 (ja hij gaat er volledig voor) / meisje / Emilia / (Tim zijn antwoord: 1 meter, nee, 20 cm… dus ik zeg in zijn plaats… 49 cm / (ook met wat hulp…) 3,163kg

  KIM: 14.8.2016 (ja hoera voor de perfectionisten onder ons, volgens mij wordt dat kleintje er ook eentje) / jongen / Fabian hihi of Tiesj. / 52cm / 3,389kg

  SUCCES LIEVE SCHAT. xoxo wij duimen (ook voor de fotoshoot, want dan brengen we harry & bo mee!)

 5. geslacht: jongen
  •naam: Nand
  •vermoedelijke geboortedatum: 16 augustus 2016
  •lengte 51,5 cm
  •gewicht 3,360kg

 6. Ik ga ook maar eens een gokje wagen.
  Geslacht: jongen
  Naam: Finn
  Geboortedatum: 15.08.2016
  Lengte: 52 cm
  Gewicht: 3,450 kg

 7. Ik ben een slechte gokker en heb gen flauw benul over de naam… Ik ga dus niet deelnemen! Maar 10 augustus is wel een mooie dag om geboren te worden 🙂

 8. Wat leuk! Ik gok met plezier mee 🙂
  Geslacht: jongen
  Naam: (das ne moeilijke, dus kies ik maar mijn favorietje) Lucas(of Berre zou ook kunnen denk ik dan…)
  Geboortedatum: 12 augustus 2016
  Gewicht: 3,650 kg
  Lengte: 52 cm

  Geniet nog van de laatste dagen met je dikke buik!! x

 9. Ik doe mee!! Maar nu niet van naam meer veranderen, hé!
  meisje
  Suzan
  12 augustus
  49 cm
  3,320 kg
  Goh… Ik ben nooit zo ver geraakt bij beide zwangerschappen. Geniet er nog van!!

 10. Pronostieken, die las ik zo graag toen wij zwanger waren?
  Ik gok op een meisje, Alix, geboren op 9/8 , 51cm en 4038g.

  Geniet nog van de laatste weken, je zult achteraf je buik nog gaan missen. (En dit torenhoge cliché heb je de voorbije weken waarschijnlijk ook al tot vervelens toe gehoord?)

 11. Oh ja, ik doe mee 🙂
  Jongen
  Naam is onbegonnen werk: Joey
  15 augustus 2016
  3,875
  52cm

 12. Zal ik ook eens meedoen? Oh en dat voorlaten aan de toiletten bij de Gentse Feesten, zalig toch? Toen ik zwanger was, moest ik om de vijf stappen naar ‘t toilet, dus ik zou daar zeer dankbaar voor geweest zijn.

  geslacht: jongen
  naam: Warre
  geboortedatum: 17/8/2016
  lengte: 51 cm
  gewicht: 3.300 kg

  1. Had je gegokt bij één van mijn vriendinnen dan had je prijs: Warre is geboren op 10 augustus. 😉

 13. Ik denk dat het een meisje zal worden, genaamd Marie, geboren op 13 augustus, lengte 51 cm en gewicht 3,6 kg. Een fotoshoot is niet echt iets voor mij, dus ik gun de prijzen met plezier aan iemand anders. Maar ik wilde toch een gokje wagen ;-).

 14. Spanneeeeend! Ik waag ook graag een gokje!

  geslacht: jongen
  naam: Emile
  vermoedelijke geboortedatum: 19/08/2016
  lengte: 48cm
  gewicht: 3,324kg

 15. Leuk! Iets later uitgerekend hier, dus wel herkenbaar en leuk allemaal om te lezen op je blog 🙂
  Ik gok het volgende:
  – meisje
  – Jade
  – 15/8
  – 51 cm
  – 3,450 kg
  Geniet er nog van en veel succes! Spannend 🙂

 16. Oooh ik zou graag meedoen maar ik ben zo slecht in gokken haha 😀 Anyway, ik wens je veel succes met de laatste loodjes, courage!! 🙂

 17. Ooh dat wachten, dat vond ik het allerergste! Ik was de laatste 2 weken alleen thuis want het lief moest nog gaan werken, had nog vanalles gepland en zou elke dag weggaan tot bleek dat ik vreselijk slecht begon te slapen en die buik precies toch wat meer in de weg zat dan gedacht 🙂 Maar eenmaal je dat kleine mensje in je armen kan houden ben je dat allemaal vergeten hoor! Heel veel courage met die laatste dagen & weken!

 18. Ik waag ook een gokje 🙂 Hier even later uitgerekend dan jou, dus wel leuk om zo allemaal te volgen 🙂 Spannend!
  * Meisje
  * Jade
  * 15/08/2016
  * 51 cm
  * 3.450 kg

  Succes!

 19. Heel erg achterop met blogs lezen hier, maar met een baby is dat natuurlijk te ‘verantwoorden’ :-). Ondertussen ben ik al te laat om mee te doen, maar mijn voorgevoel zei een meisje en zei ook 8/8/16 (omdat dat zo’n schone datum is). Gewicht: 3525, lengte 50 cm.
  Geniet van Emma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.