Het werd zomer.. in 23 beelden

Schaamteloos ben ik! Soms toch. Bij Lieselotte zag ik een postje passeren met haar zomer in 23 beelden. Ik vond dat wel fijn als een terugblik.

Ik weet niet waar die zomer naartoe is, maar blijkbaar is het plots 1 september. Hoe gebeurde dat? Het gevoel heerst niet alleen bij mij: ook collega’s en vrienden bevestigen hoe rap het allemaal gaat. We bevinden ons veelal in dezelfde leeftijdscategorie: misschien heeft het daarmee te maken? Maar ook singles, mensen zonder kinderen beamen het: de tijd vliegt precies nog wat sneller dan voorheen.

Naar goede gewoonte is mijn harde schijf en camerarolletje na twee maanden zomer goed gevuld. Ik miste wel een echt zomer -en vakantiegevoel. Ik ben er precies nooit geraakt, maar het loopt nu ook, zeker? Het was niet altijd even makkelijk. Zorgen voor: ik onderschat het soms. Wat meer structuur en af en toe eens naar adem happen (met dank aan de ouders en echtgenoot) deden me meer dan deugd. Dan ben ik ook betere mama, vrouw, vriendin en dochter. Ik zoek ook mensen op die me energie geven, misschien nog wel mijn beste tip van de zomer.

Begin juli vierden we Emma met een groeifeest. Met de nadruk op groeien en bloeien want dat doet ze op haar eigen manier en dat is goed. Ik heb veel en lang aan het feest gepland, maar de dag zelf gaf ik de belangrijkste taak uit handen: Silvie Bonne volgde ons gedurende een paar uur en daar ben ik nog altijd zo content mee.

Foto door Silvie Bonne.

Ondertussen is het hier zo’n beetje een traditie om het verlof in te zetten met frietjes en bubbels. Iets met the best of both worlds, zeker?

Halfweg juli trokken we voor twee weken naar het zuiden van Engeland. Dat is best intens, met ons drie samen. Een uitstap naar de supermarkt zorgt voor rust, zeker wanneer je de lift voor jezelf hebt.

Ook op vakantie blijf ik wolken fotograferen.

In de categorie Instagram versus reality zou deze een topscore behalen. Het kasteelbezoek (jaja, dat is Downton Abbey) verliep niet van een leien dakje. Veel gezweet, maar ik zou het toch opnieuw doen.

Al bij al nog veel gelezen op vakantie en ook nu nog. Blij dat hiervoor terug ruimte in mijn hoofd en leven is.

De insteek van onze vakantie in Engeland was Peppa Pig want je hebt er een pretpark met een “Peppa Pig World”. Dit kind. Hoe gelukkig ze daar was: onbeschrijflijk. Zie ons hier ook zitten in de helikopter van Kelly Konijn (iets van full circle!).

We kwamen ook om dit te zien: de Jurassic Coast. Engeland is misschien wat ondergewaardeerd, maar wij vonden het een topbestemming!

Het mocht ook eens bier zijn deze zomer. Toegegeven: het was veel vaker wijn.

Honderden foto’s van de dochter, slechts een paar selfies van ons twee. Het is niet altijd makkelijk, maar wel blij om er eens samen tussenuit te zijn.

Vakantie in het buitenland betekent ook elke dag een snacktest. Dit is een stilleven van popcorn en kaneel en ik verhuis net niet naar de andere kant van het Kanaal.

Het lijkt alweer ver achter ons te liggen, maar een maand geleden was het herfst en ik begon te werken op dinsdag. Status begin augustus: weg vakantiegevoel. Als dat er ooit al was want het lukte me niet goed om de knop om te draaien.

Herfstweer? Dan maar opwarmen met lekkere spaghetti van mijn lijstje. Compenseren met Aperol want het is zomer!

Uiteraard planten en veel liefde voor mijn baby’s.

Ik ging veel klusjes doen en opruimen. Right. Maar!! Dit kader stond al twee jaar in de verzenddoos naast ons bed en zie: ik heb een foto laten printen en ingekaderd. Speekmedaille voor mezelf.

Kleine meisjes worden groot. Geen oog meer voor de autootjes, maar onmiddellijk richting rups. Dat was het dan.

Soms moet je ook eens energie tanken in fijn gezelschap. Ik prijs me gelukkig dat dit gezelschap aanwezig is in mijn leven.

Elke zomer heeft een liedje, een drankje, een gerecht. Dit is de zomer van de espresso tonic! En van “Erop of Eronder” en “Overcome”. Ik maakte ook mijn playlist voor deze zomer.

Voor mezelf gezorgd deze zomer en alleen gaan ontbijten met een boek mee.

Wat minder gesport in de vakantie, maar een uitstapje naar het containerpark voelde als een echte work-out.

Het zomergevoel kwam alsnog om de hoek piepen en dan houden we dat zo lang mogelijk vast. Mosselen in Oostende hielpen daarbij.

Er werd gevloekt en geweend, een beetje vanalles in feite. Ik ben het alweer allemaal vergeten want ze fietst. Geen idee hoe en wat en waarom en hoe lang al, maar kijk dan!

Blijven geloven. Niet alles komt goed, maar blijkbaar toch een beetje. Toch als ik deze oogstmand mag geloven.

Hoe was jouw zomer?

4 replys to Het werd zomer.. in 23 beelden

  1. Toffe terugblik, realistisch ook. “Fijn” om te zien dat het bij een ander ook niet allemaal van een leien dakje gaat.
    Wat een geniaal idee, dat in je eentje gaan ontbijten. Ik zet dat op mijn lijstje voor de herfst!

  2. Je leest zo vlot en aangenaam! Zo goed van je, proberen zelfzorg. Zalige foto’s van een prachtig gezin. Veel liefs

  3. Wat een heerlijke terugblik! En ook stiekem wel een beetje jaloers op je foto’s iedere keer 🙂 Die vakantie naar Engeland, daar ben ik wel benieuwd naar dus misschien een idee voor een wat uitgebreidere blogpost? 😉 Tot slot, ik maar bij uitbreiding de rest van de familie is nog steeds zo content dat we jou een paar uur aanwezig lieten zijn op Tuur zijn lentefeest 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.