emma vierde haar 1ste verjaardag

Afgelopen maandag vierden we Emma haar eerste verjaardag. Misschien kan één van jullie toch nog eens in mijn arm komen knijpen want ik kan maar niet geloven dat ik vandaag een jaar geleden voor het eerst thuis wakker werd met onze dochter.

emma's eerste verjaardag
emma's eerste verjaardag

Je weet wat ze zeggen over clichés, hé? Meestal klopt het ook en bij een baby is dat niet anders. Het gaat allemaal snel, misschien te snel, ik weet het niet. Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat ik het nu veel leuker vind dan vorig jaar. Emma is ons eerste kindje en wij vonden gedurende dat eerste jaar alles wauw, maar ik kan me voorstellen dat je bij een tweede kindje toch wel uitkijkt naar die eerste verjaardag.

emma's eerste verjaardag
emma's eerste verjaardag

Emma begint een persoonlijkheid te ontwikkelen, er is interactie (ook al praat ze natuurlijk nog niet) en ze mag ook alles eten. Dat maakt het leven met een baby (peuter volgens de Emma-gerelateerde nieuwsbrieven (ben ik hier mentaal wel klaar voor?)) toch net iets eenvoudiger.

emma's eerste verjaardag
emma's eerste verjaardag

Verjaardagen moeten gevierd worden. Ik keek als kind, tiener, zelfs twintiger altijd zo uit naar mijn verjaardag. Kaartjes! Feest! Cadeautjes! Ik vond het altijd al zalig en ik ben vooral dankbaar dat ik mijn verjaardag kan en mag vieren. Dat wil ik uiteraard ook doorgeven aan Emma.
Ik weet niet of ik daar nu al in geslaagd ben, maar ik heb wel mijn best gedaan. Uiteraard heb ik van de gelegenheid geprofiteerd en er een Pinterestwaardige verjaardag van gemaakt. Je bent een bloggende, fotograferende moeder of je bent het niet, hé. Bovendien was het nu echt wel mijn kans, want binnen een paar jaar wordt dat hier toch een verjaardag in één of ander Disney of Studio 100 thema (waar ik voor alle duidelijkheid niets op tegen heb!).
Dus: veel bloemen, pasteltinten, wat goud en brons. Vooral veel ballonnen ook. Ik weet niet wat het is, maar ze hebben een zekere aantrekkingskracht bij mij. Ik zou er zo onze woonkamer mee vullen.
De gasten waren de grootouders (waaronder dus ook de meter en peter) en op het menu stond een dessertbuffet met aansluitend wat hapjes, tapas style. Iets minder werk voor mij waardoor ik me kon concentreren op het versieren en maken van foto’s.

emma's eerste verjaardag
emma's eerste verjaardag
emma's eerste verjaardag
emma's eerste verjaardag

Emma had moeite met haar dutjes maandag en was vooral onder de indruk. Ik heb het al vaker gemerkt: komen we ergens terecht waar er veel volk is en zij in the picture staat dan klapt ze dicht. De lipjes stijf op elkaar, wat minder joviaal. Bestuderend, alles verwerken. Ik herken er op dat moment meer dan ooit Steven in. Bert zei het op Instagram: ze ademt rust uit. En als ik haar bezig zie, zoals maandag tussen al dat volk, dan zit daar wel wat waarheid in. Mijn man is ook zo en ik ben echt blij dat ze dat trekje heeft. Ze zal zich hopelijk minder vlug opjagen dan haar mama en dat kan ik alleen maar toejuichen.

emma's eerste verjaardag
emma's eerste verjaardag

Nog voor ik bevallen was, pinde ik al het recept voor haar verjaardagstaart. Vooruitziend heet dat dan. Ik maakte een proefexemplaar in het begin van mijn verlof en maandag was het tijd voor the real deal. Ik vond hem bijzonder geslaagd en zou er een traditie van willen maken om hem op elke verjaardag (van haar) te maken. De frosting is trouwens superlekker, ik zou die zo uit de pot kunnen eten. Een suikerbommetje, dat wel.

emma's eerste verjaardag
emma's eerste verjaardag

Naast mijn zelfgemaakte taart, bestelde ik ook nog een aardbeientaart (meer uit faalangst: wat als mijn eigen taart mislukt?). Om de tafel wat te vullen, plaatste ik er nog een étagère bij en bakte ik de lekkerste chocolate chip cookies.

emma's eerste verjaardag
emma's eerste verjaardag
emma's eerste verjaardag

Bij ons in de buurt en op de bloemenmarkt in Gent kocht ik heel wat bloemen waarmee ik onze woonkamer versierde. Heel zomers en feestelijk. Mijn initieel plan was om een balloon garland te maken, maar ik zou niet weten waar we die moesten hangen en ik vond de ballonnen los op de tafel ook wel leuk. Verder haalde ik leuke servetten in huis, een glittervaas en wat kaarsen.
Ik ben een grote fan van folie ballonnen en aan Emma’s stoel hing er een hele grote met nummer 1.
emma's eerste verjaardag
Ik had ook een heuse photo wall gemaakt, terug met ballonnen en een folie ballon met one voluit geschreven. De beperkte ruimte bleek iets minder evident hiervoor, maar we hebben toch een aantal leuke foto’s weten te maken waarop de ballon zichtbaar is.
emma's eerste verjaardag
Ik plan sowieso dit weekend nog wat foto’s in met Emma voor deze ballon want daar kwamen we maandag niet aan toe.

emma's eerste verjaardag
emma's eerste verjaardag

Emma kreeg heel wat leuke kaartjes en cadeautjes in de bus en omdat die eerste verjaardag toch wel speciaal is, maakte ik bedankingskaartjes. Ook in de crèche heb ik die aan de traktatie gehangen, maar daarover meer in een aparte blogpost.

emma's eerste verjaardag

Voor het gros van het avondeten gingen we langs bij de Cru versmarkt in Gent. Fantastische, lokale producten: helemaal mijn ding. Ik plaatste alles op de verjaardagstafel in buffetvorm. Op die manier konden ook wij mee genieten van het eten in plaats van in de kookpotten te roeren of op te dienen.

emma's eerste verjaardag
emma's eerste verjaardag

Emma was ondertussen heel druk bezig met haar cadeautjes: zij content, wij content! Ik denk wel dat ze genoten heeft want de dag nadien sliep ze tot 9u30 en stond ze op met een grote, gelukzalige glimlach die ze nog eens bevestigde toen ze aan het spelen was met al haar nieuw speelgoed.

emma's eerste verjaardag
emma's eerste verjaardag

Geslaagd feestje? Dat zeker! Op naar een nieuw jaar vol ontdekkingen met Emma. Ik ben benieuwd wat het allemaal in petto heeft!

9 replys to emma vierde haar 1ste verjaardag

  1. Wauw, echt een pinterestwaardig feestje! Hier was het wat minder ‘perfect’, maar wij hebben ook enorm genoten van de eerste verjaardag van Juliette. Family first!
    En serieus, waar zijn onze babies naartoe? Dat karaktertje begint zich hier ook te ontwikkelen, en zal naast ontelbare keren de slappe lach ook wel voor (nog meer) grijze haren zorgen denk ik 🙂

  2. Super leuk gedaan! Daar is heel veel tijd ingekropen, dat zie je! 🙂 Ze neemt het inderdaad allemaal in haar op, met haar grote mooie ogen en lange wimpertjes! Op naar het 2de levensjaar! *collect moments not things! x

  3. mooi allemaal zeg!!! gezinsfoto’s zijn schaars bij ons, ik probeer altijd één te trekken op de feestjes maar die lukken niet altijd zo goed 😀 proficiat emma!!

  4. Oh wat mooi gedaan Kelly! Helemaal mijn stijl 🙂 Proficiat met de 1ste verjaardag van jullie prachtig meisje! Liefs, Els

  5. Dag Kelly, waar heb je het recept van de taart gehaald? Ze is prachtig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.