as we speak #9

Ondertussen is het al ruim een maand geleden dat hier nog eens een bericht verscheen. Tijd voor een nieuwe As We Speak.

Waar ik mee bezig ben
Emma wordt op 7 augustus 1 jaar en ik ben volop bezig met de voorbereidingen! Ik heb een geheim Pinterestbord en heb heel wat leuke items gekocht voor haar feestje bij ons thuis. We deden ook van proeven voor de taart en ik maakte vorige week een uitnodiging waarbij ze al eventjes met haar kroon mocht poseren:
as we speak #9
De zaken lopen goed, zeker na bijna een jaar inactiviteit (dat komt ervan wanneer je bevalt in het hoogseizoen van de huwelijken). Eén van de perks zijn toch wel de meetings op leuke plekjes, zoals bij Kottee Kaffee in Brugge.
as we speak #9
Onlangs mocht ik ook meewerken aan het nieuwe boek van Angélique Dupré en Eva De Poorter: De koers is een vrouw. Een foto van achter de schermen waarmee ik hopelijk nog niet te veel verraad:
as we speak #9.
Het boek verschijnt in september en wie op de hoogte wil blijven van de lancering kan zich inschrijven via deze link.

 

 

Waar ik van geniet
Het was even wachten, maar eindelijk was de zomer van de partij. Die zetten we in met een picknick in Bulskampveld, één van onze favoriete plekjes om te gaan wandelen. Wij genoten net iets meer dan Emma die een beetje sip was die dag. Volgende keer beter!
as we speak #9
Ter gelegenheid van vaderdag trakteerden wij onze papa’s op een brunch bij ons thuis. Het weer zat mee en we konden buiten genieten van het mooie weer en (al zeg ik het zelf) lekkere eten. Brunch is toch één van mijn favoriete concepten ooit!
as we speak #9
as we speak #9
Ik ontdekt graag nieuwe adresjes en als er ééntje er echt bovenuit steekt dan is het wel Viva Sara Kaffee in Kortrijk. Ik dronk er de beste koffie in jaren en het pand waarin ze gevestigd zijn, is subliem.
as we speak #9
Eén van mijn favoriete shoppingadresjes is nog steeds Lily. Ik koop er eigenlijk uitsluitend online want Mechelen is mij te ver en we komen zelden in Oostende. Toch vind ik het leuk om ook de kledij eens in het echt te zien. Toen ik kon kaartjes kon krijgen voor hun fashion show aarzelde ik niet. Een top organisatie in een prachtig kader met de leukste outfits, wat moet er nog meer zijn?
as we speak #9
as we speak #9
as we speak #9

 

 

Wat ik eet
Ook al is er ondertussen zo’n tien kilogram af, ik at toch heel wat lekkere dingen. Het ene al gezonder dan het ander, maar het resultaat mag er wezen natuurlijk.
as we speak #9
Op het menu staan hier heel veel groentjes die ik vaak gewoon in de oven klaar maak. De meeste groenten laten zich gewillig 30 minuutjes op 180°C roosteren en dat is een halfuur waarbij je tijd hebt voor iets anders. Vaak gooi ik daar zelfs nog wat vis of vlees bij en dan heb ik echt weinig werk en is er heel weinig vaat voor Steven (wij hebben geen vaatwasser). Meer dan vriendelijk voor de lijn en ook gewoon heel lekker!
Zondigen kan ik echter als de beste, de ene keer al meer guilt-free dan de andere. Ik genoot van een heerlijke brunch bij Madam Bakster, samen met mijn brunch partner Josefien. Een echte aanrader, niet alleen omwille van de gerechtjes, maar ook de vriendelijke bediening. Dit laatste verdient altijd een extra plus.
Vorig jaar maakte ik de belofte dat ik eens werk zou maken van mosselen te gaan eten bij restaurants die hiervoor vaak in menig lijstje terechtkomen. Restaurant De Engel in Ichtegem is er één van en op vijf minuutjes van ons thuis. Het moet gezegd zijn: ze zijn er super lekker! Bovendien is er een prachtig nieuw terras en voor mij niet onbelangrijk: ook de frietjes zijn er lekker!
Een trouwe favoriet hier is Gasthof Heidelberg in Zedelgem. Binnen is het gezellig vertoeven (in de winter bij de open haard) en hun tuin is gewoonweg zalig. We gaan hier graag langs voor een lekkere pasta met een uitstekend wijntje. Ik kan hen niet genoeg aanraden, we komen hier zo graag!
as we speak #9
Afgelopen week aten we bij Cuit by Cru in Gent. Dagverse producten aan een eerlijke prijs, onder het mom van food sharing. We genoten van de verschillende smaken in een interieur waarbij we ons even in een wereldstad waanden.
Ik heb het geluk van vlakbij het centrum van Brugge te werken waardoor ik op korte wandelafstand van de leuke adresjes in de binnenstad werk, maar tegelijk ook vlakbij een aantal toffe lunchplekjes heb. Eéntje daarvan is Phare de Vie. Na een ietwat valse start (hun ontbijtformule een aantal jaar geleden was niet meteen correct) moet ik toegeven dat ze één van de beste terrassen van Brugge hebben met een uitstekende kaart. Hier kan je terecht voor de beste salades en lekkere pasta’s of burgers met net dat ietsje meer.
Wie mij een beetje kent, weet dat ik menig Amerikaanse tienerseries heb verslonden in mijn jonge jaren (en ook nu nog). Een tafereel dat er vaak terugkomt, zijn de marshmallows boven de barbecue al dan niet resulterend in s’mores. Om het zomerverlof goed in te zetten, werd een heuse barbecue georganiseerd op het werk. Uiteraard mochten de s’mores als dessert niet ontbreken. Ik denk dat ik een klein beetje verliefd ben geworden die avond. Nu al het beste dessert van de zomer!
Eén van mijn favoriete ontbijtgerechtjes zijn ricotta pancakes. Je vindt ze niet standaard op de menukaart in België, maar in de VS en Londen uiteraard wel. Ik zocht jarenlang een eenvoudig recept en heb dit via de blog van Sofie eindelijk gevonden. Ricotta pancakes for days!

 

 

Waar ik naar luister
Ik ben nog een beetje aan het wachten op de schijf van 2017. Misschien wordt het wel de nieuwe van Arcade Fire. Het kon een reden geweest zijn om naar Werchter te trekken, maar het gedoe rond het festival zag ik net iets minder zitten. Ik hoop hen toch eens in een andere setting te zien want ik volg de band al jaren.
Mijn liefde voor Coldplay heb ik ondertussen teruggevonden, zeker met hun nieuwe EP. Een maand na datum heb ik nog steeds spijt dat ik geen kaartje voor hun concert in Brussel had!
De volgende dagen zal ongetwijfeld U2 wel een aantal keer passeren op Spotify. Binnen iets minder dan twee weken houden ze hier halt met hun The Joshua Tree 2017 tour en ik kijk er geweldig naar uit want het is en blijft één van mijn favoriete albums aller tijden!

 

 

Wat ik lees
Veel meer dan vroeger! Hoe het mij vergaat, kan je steeds volgen op Goodreads!

 

 

Waar ik naar kijk
Ik kijk minder en minder tv. Af en toe Vive le Vélo, maar dat is sterk afhankelijk van de gasten. Uiteraard ook het nieuwe seizoen van Game of Thrones, maar de avonden worden gevuld met foto’s bewerken en lezen.
We gingen dit weekend wel kijken naar de show van Wouter Deprez. Ik kon uiteindelijk toch nog kaartjes bemachtigen voor de voorstelling in Gent en ben zo blij dat ik dit gedaan heb. Een absolute aanrader!
as we speak #9

 

 

Wat mij happy maakt
In mei vierde ik mijn eerste echte moederdag en ik heb er volop van genoten. Met Kerst en mijn verjaardag was ik ziek, maar moederdag maakte het allemaal weer goed. Zoveel liefde voor mijn kleine meid en haar papa die haar uitstekend hielp bij de verrassingen voor mama!
as we speak #9
Midden juni vierden Charlie en Lily hun derde verjaardag bij ons thuis. Soms voel ik me een beetje schuldig tegenover hen. Zeker sinds de komst van Emma. Vroeger liepen ze af en toe rond in huis, maar met een baby is dat veel moeilijker zeker omdat het niet klikt tussen hen (vooral Charlie dan) en Emma.
as we speak #9
Zwoele zomeravonden kunnen ambetant zijn want ik kan noch wil op zo’n avond gaan slapen, ook al is het de volgende ochtend vroeg dag. Wat ik wel heerlijk vind zijn momenten zoals dit: Emma buiten een bad geven omdat het binnen nog warmer is. De waterdruppels op mijn lens die ik achteraf ontdekte, neem ik er maar al te graag bij.
as we speak #9
Wij hebben best een grote tuin, maar veel tuin is er niet aan. Groen is het hier wel. Of dat groen van gras komt, laat ik in het midden. Feit is, ik werd geïnspireerd door een aantal mensen, waaronder Kim. Ik zag veel groen bij hen passeren en het kriebelde bij mij ook wel. We hebben immers een heel groot terras, maar het oogde wat kaal. Ik zette me over mijn trauma heen (don’t ask) en trok met Steven richting Floralux in Dadizele waar we een aantal bloembakken en planten kochten. Een wonder geschiedde (zo’n wonder is dat wellicht niet, maar in my book wel dus): ondertussen heb ik een goed gevulde bloembak en na een snoeibeurt staat ook mijn boompje mooi in bloei. Misschien heb ik dan toch ergens een groene vinger of twee.
as we speak #9
as we speak #9
Een tijdje geleden begon ik met een bullet journal. Ik las er ooit over in De Standaard, een artikel van Kelly uiteraard. Ik was niet meteen verkocht, maar gaf het een tweede kans. Nu denk ik: dit is mijn ding. Loopt het perfect? Neen. Maar dat hoeft ook niet, dat leerde ik uit haar nieuwe boek en tijdens de workshop die ze gaf in Boekenhuis Theoria. Ook Renilde was van de partij die samen met haar bullet journal ook even in de schijnwerpers stond. Twee topmadams! Over mijn bullet journal en hoe ik dit aanpak, lees je binnenkort ook meer op de blog!
as we speak #9
Ik kan ontzettend genieten van heerlijke zomeravonden. Ons terras maken we dan heel gezellig met hapjes en solar lampjes in de parasol. Meer moet dat niet zijn.
as we speak #9
as we speak #9
Nog zo’n topadres in de buurt van mijn werk is de Parazzar. Momenteel genieten ze van hun zomerverlof, maar vanaf september en vooral in de wintermaanden is het een zalige plek om te genieten van de beste spaghetti van Brugge (zeg dat ik het gezegd heb) en een lekker drankje! Ik zou er in het najaar graag eens naar een optreden gaan kijken. Met het werk gaan we hier trouwens heel vaak lunchen en dat weten ze. We werden prompt op een kaasschotel getrakteerd toen we hier in juni van after-work deden! Toppers!
as we speak #99
In juni deed ik mee aan de Instameet in Roeselare. Ik ontmoette er enkele fijne bloggers en ontdekte een heel leuk adresje, K-Trolle. Note to self: ik moet daar eens terug naartoe!
as we speak #9

 

Hoe gaat dat nog met jullie?

6 replys to as we speak #9

  1. ik ben ook bezig met mijn bujo-review. Althans, heb er al notities over gemaakt….in mijn bujo. Nog steeds het schriftje dat ik van jou kreeg maar het geraakt stilaan vol dus is het nu uitkijken naar mijn eerste hardcover. Lastig zeg, zo’n mooi boekje zoeken, echt lastig 😉 :-p

  2. Wat een leuke update! En wat knap zeg dat je op die manier 10 kg kwijtraakte! Die nieuwe adresjes zien er ook erg fijn uit, om te onthouden voor wanneer we daar eens in de buurt zijn. Wij zijn momenteel aan het genieten van de vakantie, eerst een midweekje Nederland en nu nog een weekje thuis genieten.

  3. Dit blijft een superleuke rubriek! En dat afgelopen jaar, dat is voorbij gevlogen… Emma ziet er geweldig uit met haar kroon; ik ben alvast benieuwd naar een blogpost over haar eerste verjaardagsfeestje! Doet me eraan denken dat ik die zelf ook nog moet schrijven. Oeps!

  4. Leuk verslagje en zoveel prachtige foto’s! Ik ben al zo benieuwd naar de foto’s van Emma haar 1e verjaardag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.