as we speak #3

Wat ben ik blij dat ik een tijdje geleden beslist heb om ook van As We Speak te gaan doen. Het is de ideale manier om het over een aantal zaken te hebben waarvoor anders geen plaatsje zou bestaan op deze blog.
Ik blijk ook heel wat voer voor zo’n blogpost te verzamelen wanneer ik eventjes terugblik op de voorbije vier weken, dus neem een kopje koffie of thee en lees even mee!

Sneak peek Kelly & Steven

Waar ik mee bezig ben: met (online) shoppen. Niet voor mezelf, hoor, maar alles in functie van de baby. Ik haal dan al eens een idee in mijn hoofd voor het geboortekaartje en de doopsuiker en voor ik het weet, zit hier meerdere keren per week een pakketje in de brievenbus.
Geen nood, de baby kan al mee naar huis want ook een Maxi Cosi werd besteld, voorlopig het eerste ‘grote’ stuk van de uitzet (terwijl we het er toch over hebben: wie nog een Easy Base 2 op overschot heeft, mag mij altijd een mailtje sturen).
Vorige week ging ik langs bij Printea om het geboortekaartje te bespreken. Wat was ik blij dat ik deze eindelijk kon afvinken! Ik kijk alvast uit naar de samenwerking met hen!
Tussen al dat werken, plannen en uitstapjes door vond ik zowaar nog de tijd om ter gelegenheid van vaderdag nog even mijn schetspotloden boven te halen. Dat was al eeuwen geleden. Het hoeft niet gezegd te worden, zeker, dat mijn papa ontzettend blij was met de tekening van Joey? Ik heb zo lang mogelijk gewacht om het cadeautje te geven want stiekem wou ik het ook bij ons aan de muur hangen…

as we speak #3

as we speak #3

Waar ik van geniet: vorige week deden we een fotoshoot met de fantastische Silvie Bonne. Ik wou toch wel een leuke herinnering op foto aan de zwangerschap ook al neemt Steven wekelijks een foto van me. We hadden heel veel geluk met het weer (voor mij was het zelfs iets te warm) en kregen ondertussen ook al een sneak peek in de mailbox. Ik ben echt zot content met het resultaat (tot nu toe)!
Zoals ik in mijn vorige as we speak al aangaf, stonder er weer een aantal uitjes op het programma en het einde is nog niet in zicht al doe ik het nu wel iets rustiger aan (het feit dat er plinten geschilderd moeten worden, zit daar ook wel voor iets tussen).
Over plinten gesproken: het einde van de laminaat is in zicht, in de kamers dan toch, want voor Steven rest nog het afwerken van de hal eens de plinten geplakt zijn. Ik zal zo blij zijn wanneer onze inboedel terug naar boven kan en ik Γ©n een kleerkast heb en een babykamer kan inrichten!

as we speak #3

Waar ik naar luister: een beetje vanalles, sterk afhankelijk van mijn humeur. Vooral veel radio. ‘s Morgens sta ik sowieso op met Dauwe en Vancoillie, gevolgd door Hautekiet. Wat daarna komt, is ofwel radio ofwel Spotify. Normaal gezien stem ik in de namiddag af op Radio 1, maar aangezien nu vooral het EK de klok slaat (die spelen dus ook in de namiddag!), laat ik deze uitzendingen aan mij voorbij gaan.
Vanaf augustus wordt het sowieso moeilijk, want dan verkast Sven Ornelis naar Joe FM voor een nieuwe ochtendshow met Anke Buckinx. Ik ben al jarenlang fan van Sven Ornelis, dus wellicht wordt het een beetje afwisselen tussen dit duo en mijn favoriete Q-duo Maarten en Dorothee (die laatste twee maken zalige radio!).

Wat ik lees: eerlijk? Van lezen is er niet veel in huis gekomen. Life on Sneakers van Evi Renaux is ondertussen wel uit, een aanrader trouwens, maar voor de rest staat het lezen hier op een laag pitje. Misschien iets voor mijn verlof in juli!

as we speak #3

Waar ik naar kijk: alleszins niet naar het EK, dat laat ik aan mij voorbijgaan (neen, ook de wedstrijden van de Duivels volg ik niet). Zelfs Netflix staat hier tegenwoordig op een laag pitje. Ik ben onlangs wel begonnen met Nashville: muziek en intriges, helemaal mijn ding en uitstekende ontspanning voor het slapengaan.
Gisteren gingen we ook nog eens een filmpje meepikken: Me before you. De traantjes vloeiden rijkelijk, maar echt wel een aanrader in zijn genre, deze film. De chemie tussen Emilia Clarke en Sam Claflin spat gewoonweg van het scherm. Het Brits Engels en de bijhorende soundtrack maakten het helemaal compleet.

Wat mij happy maakt: onze konijnen zijn hier ondertussen twee jaar en ik geniet nog elke dag van hun gezelschap en hun (soms best pittig) karakter. Heel erg tevreden zijn ze niet op dit moment want met onze inboedel die nog steeds beneden staat, is er geen gelegenheid om even de beentjes te strekken (te gevaarlijk met alle kabels van onze computers etc..). Ik vermoed dat ze minstens even blij zullen zijn als ik wanneer alles terug naar boven verhuist.
Afgelopen week stond er nog eens een fotosessie bij de gynaecoloog op het programma. Eerlijk? Ik was gewoon benieuwd naar de groei van onze baby, maar voor de rest keek ik er niet naar uit omdat we sinds februari het gezichtje niet meer gezien hadden. Kwestie van een mogelijke teleurstelling tegen te gaan, weet je wel. Groot was de verrassing echter toen we een gezichtje te zien kregen. Ondertussen zijn we al volop aan het vergelijken met de foto’s die we van onszelf als baby hebben om een beeld te vormen van wat er ons in augustus te wachten staat.

as we speak #3

En zo zijn we weer rond voor deze maand! Doe je zelf ook mee met deze leuke rubriek, laat het dan zeker weten in de comments!

 
 

Eerste foto: Silvie Bonne, overige foto’s: Kelly Steenlandt

10 replys to as we speak #3

 1. De sneak peek is echt heel mooi! En bovendien correct geschreven, maar ik had van jou niks anders verwacht πŸ™‚
  Steven is precies wel een gewillig model! Ik zou PJ niet kunnen overtuigen om luchtgitaar te spelen met een laminaatplank hoor πŸ˜‰

  1. Wist je dat ik aan jou moest denken toen ik dat aan het schrijven was? Ik heb trouwens hetzelfde voor met life/live en stationary/stationery. Ik kan me daar ook geweldig druk in maken. πŸ˜‰ Om nog maar over de talloze (d)(t)-fouten te spreken!
   Ik neem tijdens de werken wat foto’s voor in onze dagdagelijkse foto’s, maar had hem wel niet gezegd dat ik dat op mijn blog zou posten, hoor. πŸ˜‰ Als ik nu zo dat mapje met foto’s bekijk, is hij inderdaad een gewillig model (maar lang niet elke foto zal goedkeuring voor online krijgen, hoor!).

 2. Veel fotoshoots dus! πŸ™‚
  Wij hebben ons abonnement op Netflix eind vorig jaar opgezegd (ik had alles gezien wat ik wilde), maar ik nam gisteren opnieuw een abonnement. Ik heb namelijk mijn enkel verstuikt, dus ik heb heel wat uurtjes door te brengen in bed of zetel. En het nieuwe seizoen van Orange is the new Black is uit! Ik ben al aan het binge watchen. Nashville moet ik dan ook eens bekijken. πŸ™‚

  1. Ja, veel shoots, haha. Ik mis ook het zelf shooten! Gelukkig heb ik in augustus een nieuw model, hopelijk gewillig! “Orange is the new Black” moet ik echt eens aan beginnen, iedereen is daar zo lovend over!

 3. Zo benieuwd naar het geboortekaartje! πŸ™‚
  Ondertussen ligt bij ons het laminaat ook bijna. Oef!
  En foto’s van het gezicht van ons kleintje hebben we maar één keer half gezien. Sinds week 29 is het ingedaald en kan de gyne er niet meer bij. Het wordt dus heel erg spannend!
  Zo’n ‘As we speak’, ik moet dat precies ook eens doen. Ik lees dat graag bij anderen, dus misschien willen anderen dat ook bij mij lezen?

  1. Welja, ik ook, want een proefdruk zit er niet in. πŸ˜‰ De verwachtingen zijn precies nogal hoog bij iedereen, hopelijk los ik die in.
   Wij concentreren ons (hopelijk vanaf vanavond) nu op de plinten zodat onze spullen eindelijk terug naar boven kunnen en ik mijn living kan kuisen.
   Oh en ik maar klagen dat we het nog niet gezien hadden: we hebben dus echt wel chance gehad! Dat wordt inderdaad spannend bij de geboorte, maar ik denk dat enkele babyfoto’s van jullie wel meer duidelijkheid zullen brengen (meestal wijkt dat niet zo sterk af).
   Zeker eens zo’n “As we speak” doen, ik blijf het een leuke rubriek vinden.

   1. Geen proefdruk? Dat zou mijn controlefreak-kantje niet aankunnen denk ik :-).
    Het antwoord op de vraag ‘op wie lijkt de baby nu het meest’ zal wellicht wel van de grootouders komen. Zelf zie ik zo’n dingen niet, en de eerste dagen veranderen zo’n kleintjes zo immens snel!
    Veel succes en plezier met opruimen, kuisen Γ©n inrichten!

 4. Zo’n mooie supersnoezige foto van jouw konijn! Nashville heb ik ook helemaal doorgekeken, verstand op nul en relaxen πŸ™‚ Nog veel succes met alle voorbereidingen en werken voor de komst van jullie baby! Groetjes

  1. Ja, hij blijft nogal vaak zitten voor de foto, zij is een ander verhaal. Ze kan nochtans zo mooi poseren als ze er zin in heeft!
   Verstand op nul: dat kan eens deugd doen, hΓ©?
   Dankjewel! x

 5. Mooi overzichtje! Ik volg Nashville zelf ook – niet via Netflix, maar gewoon op Fox, dus misschien loop ik nog een seizoen (of twee, drie) achter. Heerlijke televisie! πŸ™‚ In hetzelfde genre (muziek en intriges) is Empire ook een aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.