ace and tate home try-on

ace and tate home try-on

Op het gros van mijn online profielen ben ik niet aanwezig met bril, maar ik ben wel degelijk een brilsmurf en dat sinds mijn prille tienerjaren. In de eerste jaren vond ik het vreselijk dat ik een bril op moest, maar tegenwoordig heb ik er geen probleem meer mee. Het enige wat me nu parten speelt, is budget. Ik heb vrij sterke glazen nodig en de kostprijs van een montuur is dan eigenlijk bijzaak, zeker met de acties die grote ketens regelmatig organiseren. De prijs van de glazen zelf blijft echter torenhoog en ik heb de indruk dat die alleen maar duurder wordt. Insert Ace and Tate waar je voor 98 euro een montuur met glazen op sterkte kan bestellen. Hoe dat in zijn werk gaat, testte ik afgelopen week uit!

ace and tate home try-on

Enkele jaren geleden schreef ik al eens over Warby Parker, een Amerikaans bedrijf waar je online monturen kan bestellen die je enkele dagen thuis kan proberen vooraleer je een definitieve keuze maakt. Ondertussen is het bedrijf al zodanig gegroeid dat in de meeste Amerikaanse grootsteden ook een winkel van hen geopend werd. Ik kocht er zelf een montuur toen we op vakantie in Los Angeles waren. Van de goedkope glazen kon ik niet genieten vanwege ons beperkt verblijf in de Verenigde Staten.
Toen ik over hen schreef, hoorde ik ook voor het eerst over Ace and Tate die toen nog exclusief binnen Nederland werkten. Zij hanteren grotendeels hetzelfde concept als Warby Parker. De laatste maanden zijn ze meer en meer op de Belgische markt aanwezig en volgende maand opent ook een fysieke winkel in Antwerpen. Het voordeel van enkele maanden thuis te zijn, is dat je altijd aanwezig bent om de deur open te doen voor de pakjesdienst, dus ‘bestelde’ ik vorige week (zij het nogal impulsief) vijf monturen om thuis te proberen.

ace and tate home try-on

Nauwelijks twee dagen later belde de koerier aan met mijn pakje. Daarin vond ik de vijf monturen terug in de kleuren die ik op voorhand geselecteerd had, samen met wat uitleg en een soort van meetlat om mijn pupilafstand te meten.
Uiteraard ging ik meteen aan de slag en zette ik de monturen op en nam ik een aantal selfies die ik op Instagram stories postte (ja, ik hecht belang aan de mening van mijn volgers). De volgende dag droeg ik lenzen zodat ik optimaal de vijf monturen kon proberen want toegegeven, een bril passen zonder lenzen is nog altijd even schrikken wanneer ik de finale montuur afgeleverd krijg. Ik zette om het uur een andere bril op en mijn mama kwam even langs om te ‘keuren’ (ze wou wellicht gewoon Emma nog eens zien, maar dit was mooi meegenomen).

ace and tate home try-on
ace and tate home try-on

Na wat getwijfel was de keuze uiteindelijk snel gemaakt en dit weekend bestelde ik mijn montuur en glazen die volgende week al geleverd worden. Ik hou nog even geheim welk montuur ik uiteindelijk gekozen heb, maar wie mij volgt op Instagram zal daar zeker de eerste selfie met mijn nieuwe bril kunnen vinden.

ace and tate home try-on

Toegegeven, ik had eerst wat schrik van het ganse proces. Pakje laten leveren, brillen passen, binnen vijf dagen het pakje met monturen terugsturen, maar uiteindelijk liep alles op wieltjes. Elk pakket bevat de nodige uitleg en voor de mensen die het zich afvragen: Ace and Tate werkt met DPD en daarvan heb je echt wel voldoende pick-up locaties in je buurt om je pakje terug te bezorgen (dit alles is trouwens kosteloos!).
Het enige wat nogal vervelend kan zijn, is het meten van de pupilafstand. Zelfs met lenzen in is dit voor mij onmogelijk. Ook mijn man zei de ene dag een andere afstand dan de andere. Gelukkig heb ik nog een voorschrift waar ik op terug kon vallen en waar ik alle nodige gegevens vond om mijn bril te bestellen. Mocht je dus hierbij twijfelen, ga gewoon langs bij een keten (ik noem bewust geen namen, maar jullie zullen dit zelf wel uitdokteren) en laat even je ogen meten. Dit is in 1, 2, 3 gedaan en dan ben je zeker dat je de correcte gegevens aan Ace and Tate kan bezorgen. Zo niet, blijft het toch wel wat zonde van de 98 euro!

En dan is het nu aftellen naar mijn pakje van volgende week! Stay tuned! Misschien ook nog even de puntjes op de ‘i’ zetten: dit is géén gesponsord artikel (voor het geval die indruk gewekt mocht worden)!

 

 

Vanaf midden september
Ace & Tate
Steenhouwersvest 15
2000 Antwerpen

4 replys to ace and tate home try-on

  1. Doet mij eraan denken dat ik ook mijn ogen eens opnieuw zou moeten laten meten… en die bril voor in de auto toch echt zou moeten dragen, die ik al 3 jaar in het handschoenenkastje heb liggen… ahum

  2. Handige tip! Zelf draag ik meestal lenzen maar ik wissel wel graag eens af met een bril. Alleen als je vaak wil wisselen van bril begint dat erg prijzig te worden. Maar dit lijkt me wel een fijne oplossing hiervoor te zijn.

  3. Pingback: as we speak #5 -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.