2018 in 18 beelden

2018. Blink. 2019. Dat blink-gevoel is bij het jaar 2018 immens aanwezig. Alsof we sinds vorig jaar een versnelling hoger schakelen, zo kan je het nog het best omschrijven. Het is één van de vele cliché-verhalen: met ouder worden en al zeker met kinderen krijgen, gaat het leven plots sneller. Het is nog waar ook en het is één van die dingen waarvan je denkt dat het toch wat trager mag gaan. 2018 begon en liep plots op zijn einde, althans toch in mijn ervaring.

De tweede helft van 2018 was mijn dada niet, zo zou je het wel kunnen stellen. We stonden hier voor heel wat uitdagingen waarbij je dreigt (toch in mijn geval) de mooie momenten te vergeten. Want die waren er. We maakten mooie herinneringen voor het leven en deze vormen op mindere dagen meer dan ooit een houvast.

Ik ben niet de persoon van goede voornemens, maar ik kijk wel graag terug op een voorbije periode en laat een jaarwisseling daar nu net goed van pas komen. Nochtans heb ik het helemaal niet voor het oudejaar -en nieuwjaarsgedoe en kan die Kerstboom niet snel genoeg de deur uit na 1 januari. Maar zo’n terugblik kan eens deugd doen en je laten beseffen dat het allemaal nog zo slecht niet is.

Omdat ik vrij visueel ingesteld ben, neem ik jullie door mijn 2018 mee in de vorm van 18 beelden. Ook dat nog: bij de eerste selectie stond de teller op 40 beelden (en ik had al van mijn hart een steen gemaakt). Als dat als maatstaf voor de kwaliteit van een jaar geldt dan kan ik alleen maar besluiten dat het goed was.

citytrip naar londen met twee!
We gingen naar Londen met zijn tweetjes! Het was alweer veel te lang geleden dat ik nog in Londen was en van hem nog veel langer. Londen is echt een stad naar mijn hart. Dit was naar onze (lees: mijn) normen echt last-minute waardoor we ook mijn broer misten. Hij woont in Londen, maar was op zakentrip toen we in Londen waren. Een volledig relaas van onze driedaagse verscheen al op de blog en lees je hier, hier en hier!
sketch
Bucket lists. Ooit was ik een hevige fan, dan weer niet en misschien nu weer wel? Ach ja, ik weet het niet meer, maar ik leef niet meer van bucket list tot bucket list, dat is ondertussen wel zeker. Niettemin heb ik zo van die dingen die ik altijd al eens wou doen alleen lijkt de urgentie een frequentie lager. Tot een paar jaar geleden was het van moeten, moeten, moeten, nu ben ik veel meer ‘chill’. Al lijken die laatste term en mijn naam niet meteen in één zin samen te horen. Om een lang verhaal kort te maken: ik wou al heel lang eens van afternoon tea (in Londen uiteraard) doen. Keuze te over in de Britse hoofdstad, maar de laatste jaren bleef mijn oog op Sketch vallen. Het is een echt hipster walhalla, het is er ook heel duur, maar het was het helemaal waard. Niet alleen de belevenis an sich, maar ook het eten was echt af. En aangezien we hier lunch en diner gewoonweg konden combineren, is het dan toch weer goedkoper uitgevallen dan gedacht. Ik zal ook nooit meer lachen met de mensen die het laatste stukje taart laten liggen want ik heb verdorie moeten ‘steken’.
emma stapt
2018 was het jaar waarin Emma ging stappen. Wat voor vele baby’s en peuters evident lijkt, was voor haar een heel ander verhaal. Ik ben dan ook heel blij dat we de stap richting kinesitherapie gezet hebben want het hielp haar ontzettend vooruit. Emma heeft simpelweg last van verlaagde spierspanning waardoor ze de kracht nog niet had om zelfstandig recht te staan of te stappen. Met de nodige instructies en oefeningen boekte ze onmiddellijk vooruitgang. Veel mensen hadden de reactie hoe gemakkelijk dit wel niet voor ons was (dat ze eindelijk stapte), maar ik vond het vooral voor haar een openbaring. Waar een baby de indruk heeft dat kruipen het summum is, dan is stappen nog zoveel meer.
de zomer van 2018
2018, het jaar van die warme, zwoele zomer en geweldig relaxen in onze hangmat. Dit beeld ademt zomer, niet? Ik selecteerde deze foto omdat ik de afgelopen jaren toch wat meer een zomermens geworden ben. Ik heb nood aan zon en op deze koude, grijze winterdagen mis ik ze verschrikkelijk.
moestuinpret
Afgelopen jaar zette ik mijn eerste stapjes in de moestuinwereld, met succes. Er werd een hele zomer lang uit de moestuin gegeten en ik leerde heel veel bij. Bovendien loopt hier een peuter rond die verzot is op buiten zijn en die het geweldig vond om samen met ons in de tuin aan de slag te gaan. Het zorgde ook voor een vorm van rust want eens je bezig bent tussen al die planten denk je aan weinig anders.
Languedoc-Roussillon
In de zomer verkenden we een voor ons haast onbekende streek: de Languedoc-Roussillon en we werden zowaar een beetje verliefd. We hadden een zalige vakantie (daar moet ik nog eens over schrijven!) en Emma bloeide helemaal open. We vonden het er zo geweldig dat we dit jaar gewoon terug gaan!
verjaardag emma
Zomer, dat betekent ook de verjaardag van Emma. Deze dame werd twee en had het geweldig naar haar zin op haar verjaardagsfeest.
surprise picknick virginie
2018 was ook een waanzinnig zot en geweldig jaar op vlak van sociale media. Sociale media? Ja, want dit zootje ongeregeld leerde ik kennen via Instagram en mijn blog. Stuk voor stuk fantastische mensen en dan staat de helft er nog niet eens op. In augustus organiseerde Renilde (rechts op de foto, tong ‘on display’) een verrassingspicknick voor Virginie. Het was een soort van potluck picknick want iedereen had wel iets mee. Er was veel te veel eten, maar er was vooral gezelligheid. Eén van die dagen om in te kaderen en nooit meer te vergeten.
CWxRM
Ik schreef er hier al een paar keer over en ik blijf geweldig fan van het Coming World Remember Me project. Om dan afgelopen jaar het finale kunstwerk te mogen aanschouwen en een beeldje bij ons thuis een plaats te geven: ontzettend mooi en ontroerend.
sunset shoot
Er werd heel wat gefotografeerd in 2018 en niet alleen privé. Ik kon eindelijk een sunset shoot doen (twee zelfs!) en verlegde ook wel een beetje mijn grenzen. Dankbaar ook voor geweldige klanten die er niet voor terugdeinzen om eventjes in de heidestruiken te liggen op een zalige indian summer-dag!
charlie & lily
Deze twee: ze waren er al voor Emma en we zien ze ontzettend graag, maar soms voel ik me als konijnenmama te kort schieten. Het voorbije jaar heb ik er werk van gemaakt, maar nog veel te weinig. Dit jaar wil ik hen nog meer bij me nemen wanneer we ‘s avonds tv kijken of wanneer ik voor de computer zit. Ik ben ook zo blij dat ze een band opbouwen met Emma. Ze leerde ondertussen om snoepjes, eten en hooi te geven en dat vinden ze geweldig (en dan heb ik het zowel over Emma als Charlie en Lily). Op zulke momenten loopt mijn hart over van liefde.
huwelijk lies & patrick
Wanneer ik door het portfolio van het afgelopen jaar scroll, zie ik veel bekende gezichten. Het is ontzettend fijn dat mensen je herinneren en je terugvinden voor de belangrijke momenten in hun leven. Ik fotografeerde een paar huwelijken, maar wil er zeker wat meer doen. Zo’n dag is behoorlijk hectisch, maar het is zo fijn om op die dag een bevoorrechte getuige te mogen zijn van één van de belangrijkste dagen in het leven van een koppel.
amsterdam rijksmuseum
Eigenlijk hebben we best wel veel uitstapjes gedaan dit jaar: Londen, Frankrijk, maar ook Amsterdam stond op de agenda. Het werd een weekend van weinig plannen, uitslapen, lekker eten, kuieren langs de Amsterdamse grachten en spontaan fotograferen.
pannenkoekenfestijn
2018 was ongetwijfeld het jaar van de pannenkoek: ik heb er echt veel gebakken. Het feit dat Emma ze graag lust, zal daar zeker voor iets tussen zitten.
friendship never ends
Waar ik nog meer aan wil werken in 2018? Vriendschap. Het is zo makkelijk om relaties te laten verwateren, maar eigenlijk word ik daar niet gelukkig van. In juni ga ik met twee vrienden uit mijn middelbare school-tijd naar Londen en ik kijk er nu al geweldig naar uit!
peuter
We kregen het afgelopen jaar een echte peuter in huis en ik vind dat heel fijn. We kunnen heel wat dingen samen doen zoals spelen, kleuren, koekjes bakken en ik geniet daar intens van.
novado
Fotograaf ben ik in bijberoep wat betekent dat ik daarnaast nog een job uitoefen. Ik ben heel blij dat ik door mijn ander talent mag inzetten. De voorbije weken fotografeerde ik al heel wat in opdracht van één van de andere bedrijven binnen de Vanden Broele Group. Ik ben heel trots dat ik samen met de andere mensen binnen dit team mag werken aan hun nieuwe website en hierbij ook het vertrouwen van de collega’s geniet.
oudejaarsavond
Oudejaarsavond 2018: een mooie afsluiter met onze dochter. Bubbels (appelsap voor haar, geen zorgen!) en aperitiefhapjes. Dat het gezellig was. Op naar een nog meer gezellig 2019!

4 replys to 2018 in 18 beelden

  1. Oh, zoveel leuke foto’s! Fijn om zo een overzichtje te maken, en nog eens aan de leuke momenten terug te denken.

  2. Zo’n mooie foto’s alweer!
    Hier waren er ook veel pannenkoeken in 2018 :-). Benieuwd naar je vakantieverhalen in Frankrijk, want wij weten nog niet goed waar we dit jaar naartoe trekken. Vakanties moeten nu toch een beetje op peutermaat zijn, en dat vind ik niet altijd makkelijk. Tips zijn zeker welkom dus!
    Een fijn 2019 gewenst, dat hopelijk beter is dat je tweede helft van ’18 🙂

  3. Ooh wat een geweldig leuke foto’s! En mensen leren kennen, dat vind ik één van de tofste dingen aan bloggen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.