Look up

Ik vraag me af hoeveel mensen, al is het maar af en toe, eens naar boven kijken. Buiten, hé. Bijna dagelijks een schilderijtje: in de ochtend, bij het vallen van de avond, maar vaak gewoon overdag. Een gratis openluchtmuseum noem ik het: Wolkendek. Elke keer anders, maar o zo mooi.
Gefascineerd ben ik. Even achteroverleunen op het terras en me vergapen aan al dat moois dat zich daar boven mijn hoofd afspeelt. Meer moet dat niet zijn.

In oktober startte ik een klein projectje en nam (bijna) dagelijks een foto van de wolken. De ene keer ging ik ‘s morgens in mijn peignoir de oprit op. De andere keer stond ik even recht tijdens het werken om een foto te maken. Eén dag was er enkel een blauwe hemel, een andere dag miezerde het en zag ik een egaal vlak. De andere dagen: bij momenten om duimen en vingers af te likken.

Deze maand werden we alweer op heel wat moois getrakteerd. Ik haalde nog eens mijn zoomlens (70-200mm voor de kenners) boven en maakte deze beelden.

Aartrijke, 19 november 2022
Aartrijke, 4 november 2022
Aartrijke, 4 november 2022
Aartrijke, 4 november 2022
Aartrijke, 3 november 2022

3 replys to Look up

  1. Wauw, wat een prachtige foto’s! Ik zou inderdaad echt wel eens wat meer naar buiten moeten kijken en omhoog kijken. Dus bij deze, dankjewel voor de inspiratie! De zoomlens werd hier intussen terug op het fototoestel gezet en ik ga net als jij proberen om dagelijks een foto te nemen van de hemel en wolken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.