4 leuke dingen om met je foto’s te doen

Om met de deur in huis te vallen: jullie zullen wellicht niet meteen vreemd opkijken wanneer ik vertel dat ik het afgelopen jaar duizenden foto’s gemaakt heb. Is dat nu zo gek veel meer als de jaren ervoor? Ja. Toen waren het ook duizenden, maar nu zijn het er wellicht tien duizend. Of misschien zelfs meer, wie weet. Met drie camera’s (een spiegelreflex, een compact camera en een iPhone) in de aanslag leg ik zowat elke minuut van Emma haar nog jonge leven vast op beeld. Ik kan het niet helpen. Het is sterker dan mezelf. Naast deze foto’s rolt er soms ook eens een foto uit het Instax toestel of installeren we ons (na lang aandringen van mijn kant!) in een fotohokje. Allemaal herinneringen: hoe meer, hoe liever. Een beetje de combinatie #thingsiwanttoremember en #youthinkyoudobutyoudont, right? Deze laatste hashtags heb ik trouwens een beetje gestolen van Madelon met haar geweldige foto’s!

Eén probleem: meestal zijn die herinneringen wel een lang leven beschoren op een aantal harde schijven en terug te vinden in backupbestanden, maar daar stopt het dan ook. Hoog tijd om dus toch wat beeldmateriaal tentoon te stellen. Dat kan op een traditionele manier, maar tegenwoordig kan je overal je foto op kwijt en ik vind dat nog niet eens zo erg.
Laat ons even een kijkje nemen wat ik zoal met mijn foto’s doe.

 

een telefoonhoesje

Onlangs kreeg ik de kans om via Smartphonehoesjes.nl een telefoonhoesje te ontwerpen. Ja, lap, weer één van mijn voornemens naar de vaantjes (ik zou toch mijn baby niet op mijn telefoonhoesje zetten? Yeah, right).
4 leuke dingen om met foto's te doen
Nu, ik ben er wel heel blij mee en het is een stevig hoesje dat ik eenvoudig af en aan kan doen ( er kruipt nogal wat vuiligheid in zo’n hoesje wanneer je je gsm intensief gebruikt, hoor!). Misschien dat ik er nog wel eentje bestel zodat ik wat kan afwisselen. De foto op dit hoesje is tenslotte ook alweer vier maand oud!

 

prints en masking tape

Eentje dat ik al jaar en dag toepas: prints en masking tape. Ik heb een bokaal vol met verschillende rolletjes masking tape en die combineer ik dan met afdrukken die ik zelf maak of online bestel.
4 leuke dingen om met foto's te doen
Voor mij een heel handig manier om foto’s op te hangen en het voordeel aan masking tape is dat deze geen sporen nalaat, noch op de muur noch op de foto.

 

een leuk kader

Mijn ultieme doel is een gallery wall in onze woonkamer. Eerlijk is eerlijk: ik heb schrik om eraan te beginnen want ik ben een rasechte perfectionist. Wanneer ik werk zal maken van zo’n gallery wall is het er ook meteen eentje om te blijven en moet er heel wat denkwerk aan voorafgaan. Voor dat laatste heb ik geen tijd, maar ook niet meteen zin.
4 leuke dingen om met foto's te doen
Ik vond een oplossing in leuke kaders. Ik heb er een paar in roulatie en probeer ook de foto’s af en toe te vervangen. We hebben ook een paar grote kaders in onze woonkamer en die zet ik gewoon op de kast tegen de muur. Een makkelijke en vooral wendbare oplossing!

 

een fotostrip als bladwijzer

Wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben van fotohokjes. Zie ik er eentje, dan kan ik niet aan de lokroep weerstaan. Ik calculeer altijd een kwartier tot een halfuur ‘Steven-overtuigen-om-in-het-hokje-te-kruipen’ in en dan rolt er een fotostrip uit!
4 leuke dingen om met foto's te doen
Ik zou die fotostrips in een map kunnen steken. Dat heb ik trouwens ook lang gedaan. Tegenwoordig komen ze ook aan de muur in een kader of zet ik ze in een laag potje. Vaak komen ze in tweevoud en dan gebruik ik mijn dubbeltje als bladwijzer. Zo heb ik alle mooie herinneringen dichtbij.

Doen jullie iets met die talloze foto’s die we tegenwoordig met z’n allen nemen? Ik lees het graag in de commentaren!

6 replys to 4 leuke dingen om met je foto’s te doen

 1. Die foto van Emma op je smartphonehoesje is dan ook prachtig! Ik doe te weinig met mijn foto’s al gebruik ik mijn blog en Instagram wel een beetje als fotodagboek, dat helpt wel. Een foto als bladwijzer vind ik ook een goed idee, momenteel gebruik ik daar altijd een of ander rondslingerend briefje (of het briefje van de bib) voor.

 2. Superleuke blogpost! Enkele weken geleden ben ik begonnen met de eerste foto’s van Juliette te sorteren, om er een album van haar eerste levensjaar mee te maken. Nu maak ik trouw elke maand een back-up van de foto’s en filmpjes van haar, en maak ik maandelijks al een selectie van de mooiste beelden. Want ook hier: véél foto’s. Al moet ik wel zeggen dat er nu minder foto’s gemaakt worden dan tijdens de eerste maanden van haar leven…
  Mooi hoesje trouwens, ik sla de link op voor ooit. Al weet ik niet of ik één foto zou kunnen kiezen :-).
  Foto’s in huis hangen er hier eigenlijk (te) weinig. Ik heb nog maar net alle felicitatiekaartjes van de geboorte in een doos gestopt. Misschien moet ik aan die muur een soort gallery-wall maken. Maar ook hier: ik denk te veel na, en zou veel beter gewoon doen!

 3. Ik maakte van elke reis een fotoalbum en heb in huis heel wat lijstjes hangen die regelmatig van inhoud veranderen. Niet bijster origineel, wel leuk.

 4. zoals je ondertussen gezien hebt, rond de verjaardag een nieuwe foto per kind. En dan via smartphoto de retroprints van mijn IG-foto’s, van mijn twee kinderen heb ik albums van hun geboorte en eerste levensjaar (jaren) maar nu doe ik het niet meer. Zo’n fotohokje vind ik ook de max maar ik denk dat ik mijn man ook niet zou kunnen overtuigen 😀

 5. Je foto’s zijn dan ook te mooi om niets mee te doen! Ik heb eigenlijk alleen maar (mid range) smartphone-foto’s en die laat ik dan printen via HEMA. Dusseeeuh het eindresultaat is zeg maar net goed genoeg om in een kadertje te stoppen 🙂 Smartphonehoesje is wel een erg leuk idee, imma steal that one voor een volgend verjaardagscadeau 🙂

 6. Ik heb vandaag voor de eerste keer in mijn leven een fotoboek besteld. Daar ben ik voorlopig al trots over. Die overige tips zullen nog een aantal jaar duren bij mij denk ik… 🙂
  De bladwijzer vind ik wel heel erg leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.