365 vragen | juni

Vorig jaar zag ik een leuke blogpost passeren bij Sofie die op haar beurt de mosterd bij Irene gehaald heeft. Ik contacteerde de laatste met de vraag of ik haar rubriek eens mocht overnemen en ja, dat was helemaal ok!

Hoe werkt het nu precies? Welnu, voor elke dag van de maand moet je een vraag beantwoorden en die dan maandelijks delen op je blog. Je kan dit blijven herhalen en zo jezelf doorheen de jaren zien evolueren.

Net zoals de voorbije maanden beantwoordde ik in juni ook elke dag trouw een vraag.

1. Wanneer is je volgende vakantie?

2022: Echt vakantie vakantie is er in juli. Dan gaan we twee weken richting Frankrijk, bij Domaine de la Bade. We verbleven er ook al in 2018 en 2019. Het was belangrijk om naar een plaats te gaan die we al kennen want geen musts. Meteen twee weken want de voorbije coronajaren kon ik geen rust vinden. Ik probeer er niet naar uit te kijken, maar de nood is hoog.

2023: In juli, maar ik moet alles nog boeken. Normaal gezien maken we een roadtrip door Engeland. Volgende week heb ik ook een dag vakantie en dan trek ik naar Madrid, maar dat is voor een conferentie rond het syndroom van Emma. Dat noem ik niet bepaald vakantie.

2. Waar zou je je laatste geld aan uitgeven?

2022: Ik vermoed eten, what else?

2023: Ik denk toch nog altijd eten, hoor.

3. Wanneer at je voor het laatst frietkotfrietjes?

2022: Eergisteren!

2023: Gisteren.

4. Wat was je laatste warme maaltijd?

2022: Spaghetti Bolognaise. Tweede keer al deze week. Ik kan het dan ook elke dag eten.

2023: Boomstammetjes met boontjes.

5. Luister of praat je liever?

2022: Het hangt er van af. In een grotere groep zal ik liever luisteren. Eén op één vind ik het soms makkelijker om zelf te praten. Balans vinden, is niet altijd even gemakkelijk.

2023: Ik verkies toch nog steeds luisteren, maar dan wel beperkt. Luisteren betekent ook aantrekken en daar heb ik de mentale ruimte niet voor. En dat is ok.

6. Als je vandaag de lotto zou winnen, hoe zou je dag morgen er dan uit zien?

2022: Niet anders dan gepland. Ik zou het eerst moeten verwerken, denk ik.

2023: Ik zou misschien wat meer dagdromen. 😉

7. Waar heb je deze week echt van genoten?

2022: De week is nog niet ver: we zijn vandaag dinsdag. Vandaag genoten van 1-op-1 tijd met de dochter of toch hoe ze genoot. Een pedagogische studiedag op dinsdag is echt een mooi cadeau: overal is het rustig!

2023: Deze namiddag ging ik met Emma een lange wandeling maken – dat was zo fijn!

8. Schaam je je ergens voor?

2022: Neen.

2023: Nog altijd niet, neen.

9. Is er iets wat je deze week veel gegeten hebt?

2022: Tja, chips. The usual dus. Wel aan het afkicken. Geen dieet, maar eten op basis van buikgevoel: met vallen en opstaan.

2023: Spaanse tapas.

10. Wat is je meest afgespeelde liedje de afgelopen tijd?

2022: Ongetwijfeld Broken van The Haunted Youth. Al maakt de muziek van Jamie Bower (Vecna uit Stranger Things) een inhaalmaneuver.

2023: Succession – Andante Risoluto.

11. Ben je bijgelovig?

2022: Neen.

2023: Nog altijd niet.

12. Ging de tijd snel vandaag?

2022: Ontzettend snel. Een productieve dag, veel gespeeld, tomaten in de tuin verzorgd, maar het hoogtepunt van de dag was een tocht met een zeilboot in Brugge. Een organisatie van Sailability en vzw De Ouders.

2023: Goh ja, ik was doodmoe na een vlucht die pas om middernacht landde en drie intens(i)e(ve) dagen.

13. Zou je kunnen leven zonder tv?

2022: Het toestel? Neen. Veel te veel leuke dingen op televisie en ik zie het graag groot(s).

2023: Nog altijd niet, neen.

14. Wil je nog een tattoo?

2022: Ja (heb er nog geen).

2023: Ja en ik heb er nog altijd geen.

15. Pieker je veel?

2022: Vroeger: constant. Nu nog aanzienlijk, maar ik heb al veel beter leren relativeren en loslaten.

2023: Het betert elk jaar!

16. Hoe ziet het begin van je dag er uit?

2022: Even scrollen op mijn telefoon (slechte gewoonte), opstaan, en douchen. Daarna ga ik naar beneden en geef ik ons konijn Charlie eten. Ik maak ook voor mezelf ontbijt: meestal een espresso en een kom yoghurt met fruit en granola. Daarna ga ik terug naar boven en doe mijn make-up en trek kleren aan. Op weekdagen, behalve woensdag, doet mijn man Emma naar de opvang dus ofwel vertrek ik naar mijn werk ofwel kruip ik achter mijn bureau thuis.

2023: Opstaan, wat scrollen op de telefoon in het kleinste kamertje, douchen. Daarna naar beneden terwijl mijn haar nog wat droogt. Naar buiten om de bloemen en planten water te geven (beter in de ochtend wanneer er slakken in de buurt zijn), koffie en ontbijt en dan terug naar boven. Dan is het Photoshoptijd voor mijn gezicht en afhankelijk van het seizoen laat ik mijn haar gewoon zo drogen of haal ik de haardroger boven. Ofwel vertrek ik naar mijn werk (meestal) ofwel kruip ik achter mijn bureau thuis.

17. Wat stond er op je to do lijst vandaag?

2022:
Opruimen want de poetsvrouw komt langs.
Ziekenhuisbezoek over de middag om de wieken uit te halen (vorige week werden de wijsheidstanden er uit gehaald).
Werken tussen alle afspraken door.
In de namiddag opnieuw naar het(zelfde) ziekenhuis want een afspraak met de geneticus voor Emma.
Charlie ophalen bij de dierenarts.
Medicatie toedienen bij Charlie.
Ergens heb ik ook nog de was gedaan.

2023:
AirBnB vastleggen voor onze zomervakantie.
Ticket Harry Styles klaarleggen.
Bedankjes einde schooljaar maken.
Bedankjes juffen maken.
Bedankjes groeifeest maken.
Bedankjes verjaardag Emma maken.
Lessen scoren bij Fitcoach Sofie.
Naar de kapper gaan.
Was 1, 2, 3 en 4.
Boven opruimen.Ttickets printen voor TW Classic.
Dahlia’s planten.
(alles is gelukt behalve het opruimen en de dahlia’s)

18. Waar geloof je in?

2022: Soms: in mezelf. Altijd: in mijn dochter.

2023: Nog altijd hetzelfde als vorig jaar.

19. Wat zou je graag uit je geheugen willen wissen?

2022: Verschillende delen uit mijn jeugd. Ik voelde me toen ontzettend onzeker en werd ook gepest. Ook enkele professionele herinneringen mogen best verdwijnen.

2023: Nog steeds hetzelfde. Niet onbelangrijk: er is niets meer bijgekomen.

20. Waarvoor mogen mensen je wakker maken?

2022: Om op vakantie te vertrekken, indien Bono voor mijn deur staat en lekker eten en drank. Geen moeilijke mens, hé.

2023: Niks (vaak moe de laatste tijd dus laat mij slapen AUB!).

21. Wat wil je graag uitstralen?

2022: Zelfvertrouwen.

2023: Zelfvertrouwen.

22. Wat is het laatste dat je voor het eerst deed?

2022: Zeilinitiatie georganiseerd door De Ouders in samenwerking met Sailability.

2023: Naar een concert van Bruce Springsteen gaan.

23. Ben je bezig met politiek?

2022: Niet echt. Sinds kort probeer ik wel naar de podcast van Liesbeth Van Impe te luisteren.

2023: Als het over zorgtoeslag, wachtlijsten in de zorg en dergelijke gaat wel, voor de rest: neen.

24. Is er iets positiefs uit het verleden waar je regelmatig aan terug denkt?

2022: Uiteraard. Vooral mooie reizen zoals Italië en de Verenigde Staten. Of een dagje op stap met een wielerfotograaf, gesoigneerd worden door Dior in Harrod’s, de Spice Girls in Wembley. Zo veel leuke dingen!

2023: Ja, na een avondje Harry Styles denk ik aan alle mooie optredens die ik al kon en mocht bijwonen.

25. Met wie spreek je regelmatig af?

2022: Mijn ouders en een aantal vrienden en vriendinnen. Altijd moeilijk om een balans te vinden, zeker nu alles weer op gang komt en het inhalen en nog eens inhalen is.

2023: Mijn ouders en vrienden.

26. Wat voor weer is het vandaag?

2022: Zon en wolken en een aangename temperatuur: droog en niet te warm. Mijn favoriete weer!

2023: Krak hetzelfde weer als in 2022, zo blijkt.

27. Een huisje aan zee of in de Ardennen?

2022: Aan zee! Vroeger ging ik zeker de Ardennen geantwoord hebben, maar Emma is verliefd op de zee en ik ondertussen ook.

2023: Blijft onveranderd.

28. Wat is je favoriete ontbijtje?

2022: Zoet: american pancakes; hartig: eggs benedict.

2023: English breakfast.

29. Zit je goed in je vel? Waarom?

2022: Op dit moment: ja. De maanden en de twee jaar hiervoor absoluut niet. Ik heb de knop moeten zoeken en hem omdraaien en gewerkt aan mezelf en dat loont. Ik ben hier echt trots op.

2023: Yesss! Al zou ik graag op pauze drukken nu en dit gevoel en deze periode in mijn leven houden zoals ze is.

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

2022: Mijn mindset.

2023: Doe het wat rustiger aan.

2 replys to 365 vragen | juni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.